Good morning California!

Inte helt fel utsikt vid skolan..

Nu ska jag till fotolektionen! Uppdaterar senare. Vi ska troligtvis till San Diego i helgen. Woho!

Helgmys

I lördags hade jag tänkt spendera hela dagen vid poolen men så blev inte fallet. Blev en slapp dag. Gick på stan en sväng och köpte äntligen en macbook pro, woho! Älskar den redan! (Nu är dock min shoppingtid totalt slut.)
På kvällen hade jag och Angelica picnic på vardagsrumsgolvet. Drack vin och spelade gitarr. Efter ett tag kom grannarna Pontus och Benny hit och hade med sig öl. Blev mycket snack och musikspelande.
I dag hängde vi på stranden. Var otroligt varmt ute!

Nu är det sovdags för min del men jag antar att er dag i Sverige precis har börjat.. Enjoy!


Passerar skolan på väg till stranden


Hängde på Leadbetter Beach




Måste ju känna sig säker...


Drack det californska vinet "Flipflop". Emma: slår garanterat California White (och Chill Out)!


Hur man öppnar en vinare utan öppnare. (Gick dock ej utan fick ta hjälp av grannarna)

Kmart fyra timmar extra

I går gick jag upp tidigt, jobbade och slappade resten av dagen. Var molnigt här så kändes skönt med ingen press att hinna njuta av solen. På kvällen tog jag, Angie och Amanda bussen till Kmart. Ligger ca 20 minuter härifrån och är ett ställe där man kan köpa ALLT till hemmet, för ett billigt pris. Jag köpte bland annat ett usb-minne och en filt (som jag saknat det). Käkade vår första amerikanska pizza på Rusty's, var helt okej (men jag saknar kebabsåsen, som för övrigt ingen i denna lägenhet vet vad det är, Östergötlands påhitt eller vad?).

Skulle åka hem vid åtta. Väntade på bussen. Kom ej. Hade kollat fel. Gick ej på fredagar. Bytte sida. Ny buss som skulle gå om 50 minuter. Väntade. Tog en kaffe på McDonalds. Gick till busshållsplatsen. Fel i busslistan. Ingen mer buss. Bytte sida. Sista bussen skulle gå om 30 minuter. Väntade. Den kom. Åkte världens omväg. Tog en timme. Framme downtown. Fick ta taxi hem.

Var hemma vid 00.15 istället för 21.00. Woho.


Kmart ligger vid Camino real marketplace


Molnig dag i Californien


Kmart, hur stort som helst, syns dock inte här


Här är "small size" lika stor som största storleken i Sverige


Trötta, sega och vill bara komma hem efter att ha väntat FYRA timmar på busshelvetet

På liv och död

Gårdagen spenderades först på SBCC för min journalistiklektion. Fick två läxor och panik på köpet. Sen gick jag till stan, köpte en kamera, besökte Apple och tränade på gymmet. Sen hem och fixade läxor. Satt i soffan i vardagsrummet och inom loppet av en timme ringde det på dörren tre gånger. Upp och ner, upp och ner. Blev inbjuden av grannarna att dricka öl så gav upp pluggandet för då och gick till lägenheten bredvid istället. De andra åkte sen vidare down town men jag gick hem och sov, behövde sömn så jag skulle orka gå upp tidigt och skriva klart uppgiften som ska vara inne i dag. Uppgiften är att skriva en obituary, dödsruna, över sitt eget liv. Hade panik först men är klar nu och det känns bra! Lite absurt att skriva om sin egen död bara..
Här är lite pics från gårdagen!









Hihihi (det mest konstruktiva jag kunde komma på)

Dagen började i ett panikartat tillstånd. (Okej, jag låg en timma vid poolen först.) Kände panik över skolan och vissa kurser med mera. Jag och Cattis satt och hyperventilerade vid köksbordet och hoppet var så gott som borta. Sen gick vi till vår gemensamma lektion digital imaging som är en kurs då man jobbar i Photoshop. Detta var min sista "första" lektion så det innebär att jag nu har träffat alla lärare jag ska ha denna termin och vet upplägget för kurserna jag ska läsa. Photoshopläraren verkade schysst så det känns bra. Allt som han gick igenom var väldigt basic så det känns som en kurs som kommer vara både rolig men även enkel att klara av.

Sen kommer vi till kruxet. Till skillnad mot Sverige där man får låna utrustning är man här tvungen att ha egen. Som jag skrev tidigare måste jag ha en bra kamera till fotokursen och till digital imaging måste man skaffa den senaste versionen av Photoshop. Om jag inte visste att jag skulle fortsätta på GDK eller vill jobba med detta i framtiden skulle jag bli otroligt sur över allt man måste införskaffa (inte bara måttligt sur som jag är nu). Och eftersom jag vet att jag även behöver de andra Adobe-programmen till nästa termin då jag läser grafisk design så känns det onödigt att bara köpa Photoshop nu, istället för hela paketet. Dock så kan jag skrika ut min glädje över att Adobe Design Premium (hela paketet) kostar runt 8000 i Sverige och endast 2500 här. (Är inte så lite ändå.)
Behöver även en mac-dator på en gång. Där rök min budget! Någon som har lite pengar att strössla över mig?

Ps: Efter allt gnäll jag just slängt på er känner jag mig dock väldigt speedad och peppad efter idag, vill bara få den nya datorn, programmen och sätta i gång och pilla NUUUUU! Är så himla kul! Har hittat helt rätt, och det känns grymt!


Började dagen med en soltimma vid poolen innan lektionen vid ett.


Sandra ville veta hur brun jag är just nu, here's the result..


Angie har köpt en gitarr, me like very mucho!

Lång dag


Cliff Drive, här bor jag!


Vi bor i lägenheten längst upp till vänster.


Utsikt mot Stilla Havet från köksfönstret. (Bilden tagen genom fönstret.)


Låg vid poolen under min fem timmar långa håltimma.


Poolen intogs för dagen endast av svenskar. (Fullt av dem här på Buena Vista.)

I dag hade jag två nya kurser, reporting/writing och photojournalism, varav den första var mellan 09.30-11.00 och den andra 17.00-22.00. Läraren i journalistikkursen verkade som en person man antingen hatar eller älskar. Har inte riktigt bestämt åt vilket håll jag lutar än. Läraren i fotokursen verkade bra och det känns som min "slappaste" kurs hittills, vilket känns skönt eftersom vi kommer ha flera läxor per vecka i de andra kurserna. Dock så behöver man en bra kamera till fotokursen och min nuvarande platsar verkligen inte in i den kategorin. Som tur är har jag redan planerat att köpa en ny kamera, annars skulle det kännas surt att köpa dyr utrustning till en fotokurs om man inte planerar att arbeta som fotograf eller gillar att fota väldigt mycket..

Här drar lärarna verkligen i gång på direkten. Läxor första lektion och tal om att "om ni inte håller måttet eller är beredda att kämpa kan ni lika gärna hoppa av på en gång". Kände paniken komma krypandes för första gången i dag. Hoppas det känns bättre snart!

Allt är finfint med er där hemma antar jag?
Puss!

First day of college


I dag var campus fullt av nya studenter, dock inte när jag fotade denna bild.


Utsikten utanför gymmet downtown.


Solen går ner över Buena Vista Apartments.

Hej hallå!
I dag var det dags för första dagen i skolan. Hade bara en lektion: "introduction to multimedia". Var självklart nervöst och pirrigt men gick bra. Läraren verkar grym! Hade dock problem att hitta till klassrummet. Gick in i fel ingång och hittade en trappa ner till våningen jag skulle vara, men när jag kom ner var det ett förråd där, haha. Fick gå tillbaka och snurra några varv till i samma byggnad innan jag hittade rätt, tydligen kunde man gå till salen utifrån. Mitt program tillhör avdelningen SOMA som står för School Of Media and Arts så i korridorerna satt en massa studentarbeten uppsatta på väggarna och man fick se exempel på vad jag kommer få göra i vissa kurser, kul!
Klassrummet vi var i var en datasal full av macdatorer (som får bli mitt substitut för macis i Norrköping).

Efter skolan gick jag, Angie och Cattis till gymmet och tränade. Var riktigt skönt att köra i gång efter en veckas sjukdom. Dock så var det fullt av folk just när vi var där, varav hälften var riktiga muskelberg som tar vikter i 200 kilosklassen och stönar som in i den vid varje lyft. Känner mig som en liten pinne i jämförelse. Nåja, nån dag kanske jag också lyfter i deras klass?

Från ett Buena Vista till ett annat


Informationskartan vi gjorde åt staden Buenavista i Bolivia

Så glad man blir när man vaknar helt slut och förkyld och ser ett mejl med denna bild! Detta är alltså den färdiga kartan jag, Kajsa, Kristoffer, Maria och Kristofer gjorde under förra terminen på GDK. Helt otroligt roligt att se det färdiga resultatet efter allt slit vi la ner på den!
Nu blir jag helt nostalgisk och saknar GDK ännu mer.. Ska bli superkul nästa höst då jag kör i gång igen!

Nu: poolhäng!

Big shopping spree


Älskar att converse är så billiga här

Okidoki kids! Här kommer nu några bilder från gårdagens shoppingrunda i Camarillo. Lovar att detta återgår till att bli en mer intressant blogg efter detta. (Har inte råd med mer shopping på ett tag.)
Klicka på bilderna för att göra dem större.

   
  


Nu ska jag dra ner down town en sväng och kolla i surfbutikerna efter en bikini. Efter det ska jag till Ralphs och handla mat för den kommande veckan Sen är jag färdigshoppad för ett bra dag. (I alla fall nån vecka, hehe.)
Hoppas på att hinna med lite solning vid poolen eller stranden också! Vill bota min förkylning och febriga kropp..
Senare i kväll blir det utgång med tjejerna, ska bli himla trevligt!

Camarillo tur och retur


I dag tog vi Amtrak, tåget, till grannstaden Camarillo och utsatte oss för 10 timmars extremshopping. Det var helt sjukt stort! (Som hela Motala typ..) Nu har vi shoppat upp våra budgetar för den här terminen. Haha!
Känns som att det här har varit mer av en shoppingblogg snarare än collegeblogg på sista tiden men det ändras nog när skolan börjar.
Tåget tog cirka en timme och vi var framme vid halv elva ungefär. Tyvärr gick det bara ett tåg hem vid fyra och ett vid halv nio och vi ville inte åka hem så tidigt så vi satsade på det senare. Ringde efter taxin som skulle ta oss till stationen cirka 45 minuter innan tåget skulle komma men då visade det sig att närmsta taxi var 20 minuter bort. Vi fick panik! Taxin kom tillslut vid kvart över åtta, åkte i ilfart till stationen och när vi kom fram stod tåget redan inne, en minut till avfärd och vi blev avsläppta på fel sida. Vi sprang som galningar fem trappor upp, korsade vägen, spiralväg ner och hann med tåget med två sekunders marginal. Puh, vad lättade vi var.

Dagens inköp blev:
- Ett par vita Converse med hög kant
- Svarta solbrillor i ray ban-modell
- Solbrillor i pilotmodell från Vans
- Tunn skjorta från Cotton On
- Klänning från Cotton On
- Grå t-shirt med tryck från Vans
- Korta jeansshorts från Vans
- Blåa korta shorts från Vans

Kan slänga upp några bilder i morgon (för att höja shoppingstämpeln ytterligare..). Nu måste jag sova, är helt utmattad.

Poolhäng


I dag var det nog den vackraste dagen hittills i Santa Barbara.


Tyckte solstrålarna blev häftiga i denna bild. (Tagen med min älskade iPhone.)


Blev poolhäng både innan och efter skolan.


Jag på balkongen utanför vår lägenhet.

Woho! Nu är det äntligen helg! I dag har det varit underbart väder här. Var jättesvårt att slita sig från poolen och gå till skolan för kursens sista tvåtimmarslektion. Nu är den i alla fall avklarad och "riktiga" skolan börjar på måndag. Efter lektionen sprang Cattis och jag ner till poolen igen för att njuta av dagens sista soltimmar, var riktigt skönt.
I helgen ska det bli 30 grader varmt så det lutar nog åt att en hel del tid spenderas nere vid havet. Fick för övrigt reda på i dag att Santa Barbara är världens delfintätaste område! Men har tyvärr inte sett till några delfiner än.. Vore kul att åka båt och se staden från "andra sidan" någon dag.

I morgon åker vi till Camarillo och shoppar loss. Hoppas på att hitta en ny bikini och ett par nya solbrillor!
Nu blir det myspys med Ben och Jerry.. (Vår frys är fullproppad.)

Frukost vid havet


Orange juice pancakes with fresh fruit

Denna tisdag inleddes med en frukost på ett café nere vid stranden. Vi satt bokstavligt talat på stranden och det var supermysigt även om det blåste lite. Testade american pancakes för första gången och det var gott, dock borde jag beställt en mindre portion för man fick ju hur mycket som helst. Fick bli både frukost och lunch för min del..
Sen var det dags för lektion igen och nu sitter vi i lägenheten och kollar upp hur man tar sig till grannstaden Camarillo. På fredag är vi helt lediga och funderar på att åka till Camarillo Premium Outlets som är en av Californiens största outlets (är tydligen som en hel stad full av butiker). Tar ca 40 minuter med buss dit och kostar ca 80 spänn. Även om allt redan är billigt i originalpris för oss svenskar, eftersom dollarn är så låg, så är det ju inte fel att kunna shoppa ännu billigare. Skulle vilja hitta ett par nya converse (som för övrigt kostar 350 kronor i originalpris här).
Nu måste jag läsa om verbal and nonverbal communication till morgondagens quiz. Fick ett "A" på de två första quizen som vi gjorde idag. Känns nice.

Blir alltid förkyld under olämpliga perioder, som nu, och skulle gärna ta en tur ner till gymmet så man får träna av sig allt onyttigt man äter men tror inte min kropp orkar med det idag.. Får ta det i morgon istället.
Puss på er!

Orientation to college


I dag började vår första kurs "Orientation to college". Eller kurs och kurs, som jag nämnt tidigare håller den bara på i fyra dagar och med två timmar varje dag. Det gick i alla fall bra! Hälften av klassen var svenskar och resten asiater, typ.


Ytterligare en bild på utsikten från skolan.


Älskar att det är palmer överallt!


Så här glad är man första skoldagen..


I dag kom mina böcker från amazon..


Efter lektionen fixade vi student-ID. Ser ut som en svettig vampyr på kortet!


Har även fixat nya block och pennor -alltså, ready for school..

Strax ska vi bege oss ner till stranden och gå en promenad längs med strandpromenaden och kolla in den "nya" (=vi har aldrig varit där) stranden som inte ligger närmast stan. Sen måste vi hem och läsa inför morgondagens lektion. I morgon ska vi även gå ner till ett café som ligger vid stranden och käka pannkaksfrukost. Mysigt!

Nightlife och dagen efter


I går var vi ute och testade nattlivet i Santa Barbara. På The Sandbar blev det cocktails och jag drack en supergod strawberry margaritha. Sen gick vi till en bar vid namn Whiskey Richard's och drack lite öl och efter det tillbaka till The Sandbar igen, där jag blev bjuden på tre stycken jägerbombs (jägermeistershots isläppta i ett glas med redbull). Där trodde nog de andra att kvällen var över för min del, men icke, jag tål mer än vad man tror. Eller så dricker östgötar mer än göteborgare och stockholmare..


Fantastiska roomisarna Cattis (göteborgaren), Angelica (stockholmaren) och jag (östgöten).


Efter gårdagens festande var vi något bakis när vi vaknade.. Valde att spendera dagen vid poolen.
(Bilden är från "häcken" runt poolområdet.)


Här försöker jag fota poolen genom fönsterglaset på poolhuset.

Efter att ha legat några timmar i solen och tagit ett antal svalkande dopp gick vi till stan en sväng för att fixa klart gymkorten och handla lite mat. Käkade en burrito på en mexikanskt ställe och blev proppmätta. Trots detta kunde vi inte undgå att handla hem lite Ben & Jerry's, det kostar bara 21 spänn för en stor burk här! (Typ 45 hemma i Sverige.)
Har klagat på att det inte finns något nattduksbord i mitt rum vilket gör att jag måste lägga alla grejer på golvet och har även saknat en sänglampa. När vi kom hem från stan hade gulliga Cattis burit in ett bord i mitt rum och ställt in lampan från vardagsrummet och gjort det supermysigt samt städat hela lägenheten. Sånt gör mig otroligt glad! Nu älskar jag mitt rum!

I morgon börjar den fyra dagar långa kursen "orientation to college". Mellan 14 och 16 är det alltså skolan som gäller. Nu ska jag krypa ner i sängen och kolla på Solsidan!

Beachen


Dagen inleddes med en picnic på skolan för alla svenska studenter. Kunde varit bättre tycker jag! Efter det drog vi ner till stranden. Efter några molniga dagar var det underbart att bara ligga och steka lite.


Riktigt fräsch.


Ibland fattar jag inte riktigt att jag är här..

Nu håller vi på och fixar i ordning oss och ska dra ner down town och testa partylivet på riktigt i Santa Barbara! Kanske jag äntligen kan få mig en sommarcocktail, har varit sugen ett tag nu.. Haha. Är dock mer sugen på vin, inte druckit det sen Sverige (här är det öl som gäller) och California White-flaskan jag fick i present från tjejerna (passande).
Saknar er i Sverige! Men nu ska jag ut och ha en awesome kväll!

Yogurtland

Hello guys! (I'm already embracing the american culture, woho.)
Tänkte börja med att svara på lite frågor/kommentarer jag fått (tack för att ni kommenterar på bloggen, superkul!). Har fått funderingar om boendet. Jag bor i en studentlägenhet med tre andra svenska tjejer. Består av två sovrum, så jag delar rum med en, samt ett gemensamt kök och vardagsrum. TV och internet ingår i boendet vilket är himla nice. Plus att vi bor tre minuter från skolan och att lägenheterna har en pool, awesome..
Har inte fått reda på resultatet av engelskatestet än, men berättar så fort jag vet! Och just det, det där med påslakanen. När vi kom hit så fanns det inga lakan alls och vi hade hört innan att vi inte skulle ta med svenska för att de har andra mått på täcken och så här i USA. Så typ andra dagen här gick vi till stan för att köpa lakan men hittade bara ett set med örngott och underlakan så vi frågade en expedit som sa att de inte använder påslakan här utan de har mönstrade/färgglada täcken som man istället tvättar. Så ligger det alltså till!

I dag hade vi tänkt ta en snabbtur down town och fixa lite ärenden och sen dra till stranden men istället blev det en heldag på stan med en massa shopping (igen).

Det inhandlades bland annat en parfym på Victoria's secret (doftar underbart hälsar parfymälskaren) och en t-shirt på American Eagle.

Slapp t-shirt med texten "sun enthusiast" som jag tyckte var passande..


Hittade äntligen en hatt! Santa Barbara är verkligen rätt stad att bära hatt i, även skönt för skydd mot den starka California sun.

 
Vi käkade först lunch på en mysig dansk restaurang men det var så mycket mat (alla portioner här är verkligen superstora) att vi inte orkade äta upp. Som traditionen bjuder frågade servitrisen "do you like boxes?" och vi svarade ja. Fick då små lådor att lägga maten vi inte orkade i och kunde ta hem den och käka senare. True doggy bags.
Efter den måltiden gick vi till Bank Of America för att få info om hur man fixar ett bankkonto, ska tillbaka i morgon och göra klart allt. Sen gick vi till gymmet vi kollat in och frågade om pris, skrev in oss och fick en rundtur. Det kommer kosta ca 200 spänn i månaden utan att man behöver binda upp sig och då får man gå på pass, styrketräna samt använda poolen och jacuzzin. Nice! Ska dit i morgon och provträna, sen får vi gymkorten. Insåg att jag behövde ett par vettiga träningsskor så gick och köpte det efteråt, blev ett par träningsshorts också. Nu är jag redo för allt! (Hehe.)

Efter allt gymsnack begav vi oss till ett fantastiskt ställe vid namn "Yogurtland". Där får man gå och hämta en cup och sen fylla den med glass själv. Finns cirka tio sorter att välja mellan och du tar vilka du vill och hur mycket du vill. Sen går man till nästa station som består av topping (hur många olika sorters strössel som helst), chokladbitar, frukt (kiwi, mango, hallon, jordgubbar mm) och olika såser. Helt galet mycket att välja bland! Sen väger de allt och du betalar. Jag tog glass i smakerna choklad, jordgubb och cheesecake, toppade med färska jordgubbar, chokladbitar, yogurtcrisps och lite kolasås. Wonderful! Blev ganska mycket men kostade bara 3 dollar, vilket är ca 21 svenska kronor. Inte helt fel. Men tur att vi tecknat gymkort, som sagt!

Wave day!

Slänger in ett till inlägg idag efter alla bilder i det förra. I dag var det Wave Day på skolan vilket innebar registrering och introduktion för alla internationella studenter. Vi skulle vara där 08.30 och bli bjudna på frukost. Kom dit i tid och var världens kö för att först checka in och sen få frukost. Frukosten bestod av bagels, crossianter, cream cheese, muffins, kaffe och en del frukt. Precis när vi hade satt oss ner och börjat käka var det dags att gå till olika salar för att få information. Några timmar med info om allt man inte får/ska/bör göra i USA. Drick inte om du är under 21. Var inte på samma fest som någon under 21, då kan du få böter för att ha langat till en minderårig. Drick inte utomhus, utanför dörren eller på något public place. Gå absolut inte full på gatan för då kan du till och med hamna i fängelse. Frågan är då, hur tar man sig hem när man varit ute? Ja ni, kom gärna med något svar om ni har..
Finns otroligt många regler för vad man inte får göra. Efter att ha hört denna info ungefär 3000 gånger under dagen kände man sig mest opepp och undrade varför de inte kunde avsluta med något trevligt.
Till "lunch" bjöds det på subwaymacka, chips och cookies. Amerikanerna har en annan syn på det här med mat, kan man lätt säga!
Efter käket tog vi en kaffe och slappade på campus nån timme innan det var dags för nästa infomöte. Då fick vi ytterligare information om allt vi inte ska göra men sen fick vi våra scheman och det var ju skoj! Fick även info om hur man "crashar" klasser och registrerar sig om man vill läsa mer än de 12 units som man läser under en termin. Dock så kostar det ca 4000 kronor per varje extra klass man vill läsa.

Så här ser mitt schema ut! Ledig på fredagar och tidigaste dagen börjar jag halv tio, nice! Jag ska denna termin läsa kurserna:
Reporting/writing
Introduction to multimedia
Photojournalism
Digital imaging
Nästa termin läser jag en kurs i journalistik plus tre valbara. Då kommer jag läsa PR/marknadsföring och två kurser i grafisk design. Den terminen känns roligare!

Nu blev det ett långt inlägg. Dags att hitta på något annat. Klockan är här (varför måste jag alltid påpeka det?) 19.01 så kanske blir en sväng ner till stan. Tar cirka 20 minuter att gå. Ska skaffa en cykel! I morgon ska vi ligga på stranden om solen tittar fram och förmodligen testa gymmet i stan. Känns som att det är obligatoriskt att skaffa gymkort om man bor i USA. Lätt att rulla hem till Sverige annars..

Lite pics

I går kväll blev det istället en promenix längs med hamnen och stranden som avslutades med en hot chocolate. Var molnigt och kyligt hela dagen i går så det var nice! Här kommer lite bilder:

Angelica och Cattis på skolområdet. Utsikt mot stilla havet!




Beachen, precis nedanför campus.


La Playa Stadium, skolans idrottsarena.


Stranden en molnig dag.


Kan inte komma undan fiskmåsarna trots att man är i SB.

Testas

I dag var det dags för alla internationella studenter att registrera sig på skolan. Det går cirka 19000 studenter på Santa Barbara City College och ungefär 2000 av dem är internationella. Efter att ha fyllt i en hel massa papper (finns en blankett för allt i det här landet) så skulle vi göra "assessment tests" för att se vilken nivå vi ligger på och därefter bli indelade i olika "classes" med likabegåvade folk. Testen skulle vara i engelska och matte men som tur är var matte inte obligatoriskt om man inte läste några sådana kurser. Tack och lov för detta, har inte räknat ett tal utan miniräknare sen gymnasiet!
Eftersom vi svenskar läser så pass mycket engelska i skolan fick vi göra testet i "advanced english". Det kändes faktiskt mycket bra vilket var över förväntan. Ska få reda på resultatet när vi har möte med studievägledarna inför kursregistreringen.

Här har det varit molnigt idag och ganska kyligt ute men nu ser det ut som solen tittar fram och det blir mysigt när vi tar en tripp down town för att kolla in skateparken och affärerna. Hoppas på lite schyssta bilder!

Hoppas allt är bra med er hemma i Sverige, puss!

Life goes on in SB

Det vi har hunnit med hittills här i Santa Barbara är en rundtur på stan (har dock blivit en hel del turer ner dit efter också), strandhäng, poolhäng och möte för att boende på Buena Vista. Fortfarande komiskt det där med att vi jobbade en hel termin på GDK med att göra en turistkarta åt staden Buena Vista i Bolivia och nu bor jag på Buena Vista Apartments..
Stranden är sandig (what else?) och väldigt bred. Det fläktar nere vid havet vilket gör att man aldrig blir så otroligt svinvarm som hemma i Sverige. Från stranden går State Street (huvudgatan) som är lång och där alla butiker, restauranger med mera ligger. Detta gör det väldigt lätt att hitta i Santa Barbara. I går gjorde jag misstaget att tänka att redan har en grundbränna från Sverige och inte behövde använda så mycket solkräm. Detta resulterade i att jag numera ser ut som en tomat i fejset och ryggen är illröd! Tror dock att jag lyckades sola över det idag när det premiärbadades i poolen och det var riktigt skönt.


För övrigt upplever jag amerikanare som nästan överdrivet trevliga och nej, jag har inte sett några extremtjockisar än. Det är småsaker i vardagen som man kan störa sig på och som tar ett tag att vänja sig vid som t ex hur vrider man på kranen, hur spolar man i toaletten, varför använder de inte påslakan? Haha!

I går hann vi med lite shopping på Forever 21 och jag köpte en tröja, ett par shorts, ett halsband och en ring. Är farligt enkelt att göra av med pengar här.. Eftersom mamma ville se bilder på inköpen, varsågoda:
 
Ring där det står "love", tyckte den var söt, och halsbandet. (Tryck för att se större.)
Kläderna får ni se om jag har dem på mig. Nu ska jag ta och fixa i ordning mig inför kvällen. I morgon är det registrering på skolan som gäller och orientation week för alla internationella studenter inleds. Skoj!

Kontakt

Kom på att jag (igen) gett fel adress till en del som frågat. Så om ni vill skicka underhållande brev till mig så är det på denna adress:

Emma Hermansson
1016 Cliff Drive
Apartment 323
Santa Barbara, CA, 93109

Har även skaffat ett amerikanskt telefonnummer så om ni vill nå det snabbt är det detta ni ska smsa:
+01 805 637 4895

Men jag har kvar mitt svenska nummer i min gamla mobil så det funkar att smsa på det också!
Nu käkar jag bagels och dricker te, i dag blir det en lugn dag vi poolen. Berättar resten sen!

America calling

Har haft minst sagt fullt upp de senaste dagarna så har inte hunnit uppdatera bloggen. Ska försöka vara flitigare i fortsättningen! Nu är jag i alla fall på plats i Santa Barbara och det känns underbart, eller wonderful som de säger här. Flygresan gick bra men var otroligt lång. I Paris missade vi nästan planet mot LA men hann som tur var. Var otroligt trött efter ca fem timmars flygning och trodde knappt jag skulle orka med resten. Men det gjorde jag! Hade hur många filmer/tv-serier som helst att kolla på och fri dryck och snacks så det gick bra. I LA blev det värre då vi fick stå i kö i cirka tre timmar för att komma fram till tullen. I denna kö såg jag en kille som jag kände igen och tänkte att "hur känner jag honom?" Tog ett tag innan jag kom på att det var skådisen från filmen Bridesmaids, killen som spelade polisen. Komiskt eftersom jag såg den filmen bara några dagar innan vi åkte..
(Och nej, jag frågade inte om autograf, det gjorde dock några andra.)
Var sjukt trött och seg när vi kommit igenom tullen och tänkte typ "vad fasen gör jag här" men allt försvann så fort vi kom ut från flygplasten och man såg LA för första gången. Sol, palmer, skyskrapor och allt det där. Då vände mitt humör och jag blev återigen pigg och förväntansfull. Efter att ha slängt i mig en islatte från Starbucks och väntat cirka en timme kom bussen som skulle ta oss mot Santa Barbara. Kroppen var helt slut när jag satte mig ner men tvingade ändå mig själv att vara vaken för jag ville inte missa nåt längs vägen. Bilköer i Sverige är inget mot här, sex filer fullt av bilar som alla åker i snigelfart.. Tog ett tag innan vi kom ut ur stan men när vi hade gjort kunde man njuta av utsikten av stilla havet, berg, solnedgång och ett antal lyxhus uppe i bergen!
Trots mina försök slocknade jag efter ett tag och vaknade när vi var framme i Santa Barbara. Tog en taxi till Buena Vista Apartments och fick nyckeln till lägenhet 323. Berättar mer om resten i morgon för nu somnar jag snart.
Ciao så länge!

Beachen i Santa Barbara, här hängde vi hela dagen i dag!

Sista dagen i Sverige

Min sista dag i Sverige har bestått av en hel del avsked. Känns som om kroppen har stängt av alla känslor för att hindra mig från ett konstant tjutande för jag har inte fattat att det är hej då. Nu längtar jag tills om några timmar då det bär av mot flygplatsen. I morgon klockan 06.50 sitter jag på planet. Mellanlandar i Paris och sen mot Los Angeles och efter det buss till Santa Barbara.
Hör av mig när jag är framme i CALIFORNIEN!
Puss.

Ett, två, tre, nervös

Nu tar jag ut dig i offentligheten bloggen, så att ni mina kära vänner kan hålla koll på mig. Glöm inte att kommentera så att jag kan hålla koll på er också!
Ahhhhh! I morgon kväll bär det av mot Arlanda. Innebär att packningen måste bli klar ..idag..nu! Gah.
Är otroligt peppad dock så det känns mest kul. Men det värsta som finns är att säga hej då till alla. Egentligen är det ju inte "hej då" eftersom jag vet att jag kommer träffa alla om cirka ett år igen (vissa kanske tidigare!). Men är ändå smärtsamt med nya hej då varje dag.
Dags att släppa datorn och fixa klart de en miljon saker som är kvar. Yippie.