Ett litet smakprov...

...till världens bästa Emma och Malin som kommer HIT på lördag. Detta är vad ni lämnar Sverige för:
Några foton jag tog under en promenad härom dagen!

Black Friday

Dagen efter thanksgiving kallas black friday och är årets största readag här i staterna. Jag och Rebecca hade uppesittarkväll på thanksgiving och stod utanför Macy's vid midnatt för shoppa hela natten lång. Var där ett tag sen åkte vi hem, sov lite och sedan bar det av mot La Cumbre som är ett shoppingcenter ca 10 min med buss i från oss. Där spenderades vår black friday och en del fynd blev det (dock mest julklappar). På en del ställen är det helt galna reor och folk har köat i flera timmar för att komma först in och ha chans på olika give-aways. Vissa hade även med sig pepparspray för spraya andra kunder och hinna först fram. Helt sjukt! (Detta inträffade dock inte i Santa Barbara som tur är.)
Världens största solbrillor
En del av La Cumbre
Julpynt
Pizza och Pellegrino i solen på Pizza Mizza
Världens största julgran
La Cumbre
Juldekorationer på Macy's

Mjau

Detta inlägg tillägnas till mina kattälskande vänner Emma och Fanny samt till mamma. (För ert nöje slänger jag in massvis med bilder.)
En av våra uppgifter i fotokursen denna veckan var covering issues. Det innebar att vi skulle fota samhällsproblem och få våra klasskamrater att bli engagerade. Jag och Cattis åkte till ett animal shelter i Goleta (grannstad). Där hade de en massa olika shelters bredvid varandra och vi gick in till det som tar hand om hemlösa katter. De tar hand om katter som folk hittar på gatan, katter som förlorat sin ägare och katter som bor hos folk som inte kan ta hand om dem längre. De vaccinerar dem, öronmärker dem och kollar så att de är friska, sen adopterar de bort dem till bra familjer som kommer ta hand om dem väl. De hade ca 150 katter just nu och en massa kattungar som var underbara att kela med. Dock så fick jag en allergisk reaktion när vi gick och det var mindre trevligt.
Och som alltid när det gäller katter kommer jag aldrig glömma Malins kommentar ("jävla kattjävel") från ett nyår några år tillbaka. Haha.
Blev helt kär i Junior som är på tre av dessa bilder. Han var så kelig och jag ville bara ta med honom hem.
Denna katt hade varit här längst, sen i februari, men i dag skulle han adopteras så det var skoj.
Denna kattunge blev vi också helt galna i. Och han ville äta upp min kamera hela tiden.
Det här är Peter, han var bara bäst. Så himla söt och kom alltid fram och vill kela.
De två katterna över och under varandra är bröderna Roger och Dodger. Roliga namn.

Allt på sistone

Hej på er! Var ett tag sen jag skrev sist så tänkte slänga in lite bilder på vad som hänt på sistone. Är ledig ons-fre denna vecka på grund av att det är thanksgiving här. I dag har jag hjälpt Cattis att baka cupcakes som hon ska ta med och bjuda hennes bror och hans familj på under thanksgiving. Det var superskoj och de blev jättegoda!
Cattis har som sagt åkt till sin bror och Angelica har åkt till San Diego vilket innebär att jag och Rebecca har FF denna helg (vi är trots allt småbarnen här i lägenheten). På fredag är det "black friday" här, vilket är årets största readag i USA. Alla blir tydligen helt galna och rusar till affärerna där det är otroliga reor. Ska kolla in detta på fredag alltså. I morgon tänkte jag vara duktig och göra lite läxor/arbeten i förväg eftersom Emma och Malin kommer nästa vecka. Yippie!
Mycket matbilder här på bloggen. Vi fick i alla fall den förträffliga idén att laga fläskfilé, klyftpotatis och bearnaisesås. Ni anar inte hur gott det var! Har inte ätit något av det sen i Sverige.
Jag, Cattis och Rebecca gick på premiären av fjärde Twilight-filmen. Inledde kvällen på en underbart mysig italiensk restaurang och avslutade den med drinkar på en bar. Premiären var helt galen! Kö runt hela stället och folk skrek (!) rätt ut när filmen började och när man fick se Jacob och när man fick se Edward och när man fick se.. ja typ allt. Galet.
Blev morotskakecupcakes (som inte ser så goda ut på bilden men blev underbara!).
Och chokladcupcakes med vit choklad, ljus och mörk choklad med vaniljtopping.
Julpynten är redan på plats i stan. Cattis skulle fota mig men råkade filma så fixar en bättre bild på allt snart!
Det vräkte ner regn här i helgen. Återigen något som jag älskar! Ni anar inte hur glad man kan bli för en regnig dag när man levt i solen 24 timmar av dygnet i fem månader. (Låter gnälligt jag vet, men jag gillar regn, då och då.) Som tur är skulle vi ta väderbilder till fotokursen och detta var en av de jag lämnade in. Tagen genom glasskydden som är runt ett av caféerna på campus.
Detta är den andra bilden jag lämnade in. Regnade så mycket att stranden svämmade över. (Det ska alltså vara strand hela vägen som ni ser på bilden.)
En liten ledtråd till ett annat fotoprojekt jag och Cattis fixat i veckan. Gick därifrån med allergichock men mycket mysglädje. Eftersom jag känner minst tre catlovers (mamma, Emma och Fanny) så lägger jag in fler bilder och berättar mer i morgon!

Ps: Tack för alla kommentarer. Roligare att blogga då!
Ciao!

Hjälp

Sitter på rummet, struntar i plugg för tillfället och leker i photo booth samt freakar ur. Ska strax i väg på intervju. Vet ej hur det kommer gå. Är supernervös - vill bara att det ska gå bra!
Håll tummarna för mig!
Ps1: Har lärt mig av min fotolärare att man inte får "cropa" bort body parts ur bilder så vet att bilden ovan är fel ur ett fotografiskt perspektiv.
Ps2: I morrn ska jag, Beccis och Cattis gå på Breaking Dawn-premiären. Ska bli skoj. (Skumt dock att den har premiär i Sverige två dagar innan här..)

Oh sweet saturday

I går gick jag upp vid åtta igen och åkte till gymmet och tränade. Skönt att träna på morgonen. Tyvärr tänker tydligen alla andra så också för gymmet är alltid fullt på morgonen. Tycker inte om att springa på bandet när nån flåsar precis bredvid.
Sen satt Josie, Cattis och jag på Café Zoma i stort sett hela dagen och pluggade och blev höga på kaffe. Effektivitet på en lördag gillas. Skönt att bli klar med alla läxor i tid. Mysigt att sitta på ett fik och plugga när det ösregnar ute dessutom.
På kvällen kom Josie över till oss och vi satt bara och snackade om allt och inget i några timmar. Skönt med en lugn helg faktiskt! Fast längtar redan till nästa helg då det får bli lite fest.
I dag har jag rensat och storstädat mitt rum. Ska strax fortsätta plugga. Blir nog en promenad i solen lite senare.
Vill också passa på att skicka en hälsning till pappa på fars dag! Saknar dig ♥
Josie och jag tappade motivationen snabbast.
Medans Cattis var på hugget hela plugg-sessionen!
Kaffe, kaffe, kaffe!

Fin fredag

Hade en otroligt härlig fredag. Cattis och jag gick upp vid åtta, åkte och tränade, sen hem och fixade till oss. Efter det åkte vi downtown igen, fixade manikyr och besökte frisören. Sen gick vi och strosade på stan en stund innan vi satte oss på världens mysigaste restaurang. Det ösregnade hela dagen i går. Och då menar jag verkligen öste. Första riktigt regniga dagen på fyra månader. Jättemysigt. Jag älskar regn!
Kyckling/chilisoppa till förrätt, Pasta Alfredo till huvudrätt. Gott!
Happy hour på alla drinkar. Vi smakade både raspberry moijto, mango sangria och min favorit: champagne med mangojuice. Lovely!
Chocklad och jordgubbar till efterrätt.

Så god mat och trevligt sällskap!
Fixade nån slags manikyr med nåt "super" gelnagellack som ska hålla en månad. Ser fult ut på bilden men blev riktigt bra!

Svengelska

Hahaha! Kunde inte sluta skratta när jag läste din kommentar Lovisa! Men kan meddela att jag och mina svenska vänner här pratar svenska med varandra om det inte är några amerikaner i närheten. Dock slinker det in en hel del amerikanska ord och fraser för att de ligger närmare till hands i huvudet nu för tiden..

Helt sjuk känsla för övrigt, när man har svårt att få fram vad nåt heter eller vad man menar på sitt modersmål, för att man inte använder svenskan på samma sätt längre!

Några bilder

Häromdagen käkade vi lunch på Shoreline Café
Det ligger precis vid stranden. Man kan till och med välja att sitta på stranden.
I går kände jag för lite shopping. Blev både till mig själv och presenter.
Det är julstämning överallt i Santa Barbara. Älskar det! Julpynt, julsånger, "write a letter to Santa" osv. Till och med på Starbucks har de börjat med julsmaker på kaffet: peppermint mocha, kanel, egg toddy mm. (Till och med muggarna är julpyntade)
I går kväll gjorde Cattis och jag potatisgratäng, kyckling och jättestor sallad. Efter det blev det ost och kex och filmtittande. Såg världens mest amerikanska moralkaka, "Soul Surfer". Blä.
Nu ska vi i väg till gymmet. Sen ska vi fixa manikyr och pedikyr, gå till frisören, fixa till oss och sen mysmiddag på stan i kväll.
Ps: Min artikel från valet blev utvald av redaktörerna på tidningen för publicering. Yippie! Ni kan läsa den här om ni vill:
http://www.thechannels.org/news/2011/11/09/city-council-election/

Hej och hå

Livet rullar på som vanligt. Sjukt mycket i skolan just nu. Längtar till jullovet. Bara fyra veckor kvar nu!
I morgon är det the city council election och det innebär att vi ska skriva en utav de stora journlistreportagen. Kommer vara på election parties hela kvällen och intervjua vinnarna och förlorarna. Tror det kommer bli roligt, men väldigt stressigt.
Måste även fixa veckans fotouppgift (två illustrationer) samt fixa klart extra assignment uppgiften med intervjun och en multimediauppsats + plus hemsida.. Jag dööööööör.
I går var i alla fall jag och Cattis ute på en kvällspromenad längs med stranden. Otroligt skönt! Det är så fint här i Santa Barbara att jag inte fattar det på riktigt. Vill inte åka härifrån. Var skönt att få komma ut, få frisk luft och rensa tankarna lite.
I lördags åkte vi förresten party-limo-buss till LA och festade hela natten. Hade eget dansgolv, stripstänger och champagne. Behövs lite spontanturer i bland! (Kommer bilder snart.)

Här är jag igen

God morgon på er där hemma! Även om det är kväll hos er nu. Jag har haft en busy week men mycket att göra och har inte hunnit uppdatera bloggen. Redaktören på tidningen här ville publicera min interview story som jag skrev för journalistikkursen så har haft en extra deadline att passa. Himla kul dock! I går kväll skickade jag in den och nästa vecka publiceras den. Yippie!
I går begav vi oss ut i californianatten och firade att helgen är här. Det var jag, Josie, Pontus, Rebecca och Angelica. Kvällen inleddes på Savoy och avslutades med biljard på Whiskey Richard's. Eller den avslutadse med en liten miniefterfest hemma hos oss och ett mycket märkligt skypesamtal med Emma, haha!
I dag har jag bara tänkt slappa och inte göra ett dugg. Sen får vi se vad kvällen bjuder på. Hoppas allt är fint med er. Saknar er - men snart ses en del av oss!
Varför ska man alltid ta foton på toaletten när man är ute?

Halloween

Oj herregud vilken halloweenhelg det har varit! För mycket att skriva om och det sägs ju att en bild säger mer än tusen ord - så jag låter bilderna tala för sig själva. I fredags åkte vi till San Pasqual på halloweenfest och i lördags gick vi ut på stan och hamnade på Sandbar som vanligt. Jag var utklädd till en charlestondansare från 20-talet (tack till Sabbe som var den enda som peppade på innan!) och det var riktigt kul att gå omkring i peruk och inte känna igen sig själv i spegeln.
I går hade vi en mysdag hemma. Beställde pizza från Dominos och hängde på balkongen hela dagen. Sen tryckte vi i hop oss i soffan och kollade på film. Såg sista Harry Potter-filmen för första gången. Vemodigt.
Nu ska jag fortsätta på mysspåret!
Tack till Cattis som fotade de coola bilderna!