Interviewing day

Så här coola korridorer har inte vi i digital arts, bara konstnördarna får ha det tydligen!
I dag har jag bara hängt på skolan och fixat med min interview story som jag har deadline på i morgon kväll. Blir därför en lugn tordag utan fest (tror jag) eftersom jag även har en intervju i morgon klockan 9.
Skriver en artikel om en study abroad trip to Cuba som anordnas nästa sommar. Verkar sjukt kul! Snart ska vi även välja kurser till nästa termin. Vill läsa bara inom grafisk design men var i skolans art building i dag när jag gjorde intervju nummer ett och det var så nice miljö där. Funderar på att ta en printmaking class till nästa termin också, läraren verkade grym!

Los Angeles

Här kommer nu, bättre sent än aldrig, en recap från vad som hände i LA förra helgen!
Fredag
Tog tåget med Beccis, Angie och Cattis från SB klockan 06.46 och var framme i LA vid halv tio ungefär. Los Angeles Union Station är sjukt vackert och är även en av platserna de spelade in filmen Min bästa väns bröllop på (lite rolig kuriosa för er). Tog en taxi därifrån till vårt hostel, Banana Bungalow som låg mitt på Hollywood Boulevard. Fick en uppgradering till eget rum för oss fyra. Med egen toalett och kök vilket var himla nice.
Efter incheckningen tog vi en promenad längs med gatan och bara "sög i oss staden", kollade på de kända stjärnorna i marken och hand/fotavtrycken som kändisarna gjort utanför teatern. Sen gick vi och åt lite sushi och efter det blev det shopping på Melrose Avenue.
På kvällen åkte vi till Banana Bungalows andra hostel i LA och där blev det förfest och sedan hummerlimousine till en nattklubb. Häftigt.
Lördag
Ville gärna ta oss till Venice Beach så gick upp hyffsat tidigt. Var hur varmt som helst och vi hade minimalt med kläder på oss. Gick omkring i stan i cirka två timmar, letade efter rätt buss och dog nästan i värmen. Gick förbi LA Ink vilket var coolt att se i verkligeheten. Tillslut kom vi på rätt buss till Santa Monica, därifrån kan man gå till Venice. Bussresan tog cirka 45 minuter och vi åkte igenom Beverly Hills med mera. När vi kom fram hade vädret totalskiftat och det var molningt, blåsigt och svinkallt! Kändes inte som nån idé att gå till Venice och vi var tvungna att köpa tröjor för vi frös så mycket. Hängde i Santa Monica i några timmar innan vi tog oss tillbaka downtown. Shoppade lite i butikerna på Boulevarden, medans tiden gick och gick. Gjorde oss sen i ordning på rummet och tog sen en taxi till Sunset Strip där vi tänkte käka en sen middag. Klockan var nog cirka 00.00 när vi slog oss ner på en mysig italiensk restaurang och äntligen fick vår mat. Senaste måltiden jag ätit (fyllekäk exkluderat). Gott var det i alla fall. Vi var fortfarande bakis och sega från fredagens utgång så vi åkte hem till hotellet och sov i stället.
Söndag
Hade återigen planerat att åka till Venice, men kändes som att det skulle bli för tight med tiden så vi åkte till ett shoppingcenter i Beverly Hills och spenderade dagen där istället. Innan vi åkte mot tåget besökte vi en megastor halloweenbutik där alla shoppade loss bland utklädnaderna och hittade toppengrejer till helgens halloweenfester.
Vid sju tog vi tåget tillbaka till Santa Barbara. Mycket mätta och fattiga efter alla taxiresor och spontanshopping.
För att summera så hade vi en rolig helg i Los Angeles! Väldigt kul att ha sett stan och några av turistattraktionerna och jag kommer definitivt vilja åka dit igen. Dock så känner jag inte en sån snabb kärlek till staden som jag gjorde i San Diego (är fortfarande helt såld och vill flytta dit!). LA är en stad med många original. Det säger väl det mesta.

Hemma i SB igen

Har haft en toppenhelg i en av mina drömstäder - Los Angeles. Berättar allt och lägger upp bilder nån annan dag. Just nu är det fullt upp med midterms och tenta i morgon. Slänger in två bilder i alla fall. En på lite av mina inköp och en på halloweenkostymen jag införskaffade. Älskar att halloween är så stort här! Kul att klä ut sig när alla går in för det. Blir halloweenfirande hela helgen lång, torsdag-lördag, woho!
Hösttröjor, scarfs, väska, solbrillor (can't live without them), kängor mm.


En liten ledtråd till vad jag ska vara... Ska även ha en svart bobperuk!

Om ni fattar - kommentera och säg vad ni tycker!

Shoes are made for walking

Jag är en shopaholic. Tror ni har fattat det redan. Enligt säkra källor så har vi kunnat konstatera att man måste ha högklackat på sig för att komma in på klubbarna i LA. (Konstigt/töntigt men lite kul också.) Har därför letat i hela Santa Barbara efter prisvärda klackar hela veckan men inte hittat några. Hade tänkt köpa i LA istället. Men som av ett rent tillfälle sprang jag på stan en sväng efter skolan i dag och hittade inte mindre än två par fina skor. Fyndade gjorde jag också. Nice!
I skolan hade vi timed writing, kändes helt okej. Sen sprang jag till bussen för att hinna till sjukhuset där jag skulle göra min intervju. Fick ta en taxi från stan och hamnade med världens sjukaste chaufför. Han hade gosedjur i bilen, spelade dragspel när han körde och frågade "are you from Kentucky young woman?". Nope, jag är från Sverige sa jag och det tyckte han var jätteroligt.
I dag har det också varit jordbävning här. Dock så märkte jag ingenting! Fick reda på det av Rebecca när jag kom hem. Hade inte känt något, men det hade de tydligen här. Dock bara några få skakningar, inget att oroa sig för alltså.
Nu ska jag laga lite mat, göra klart veckans läxor och packa till helgens LA-resa. Är så glad!

Me, myself and I

Sitter och stirrar på mig själv. Bokstavligt talat. Som vårt midterm-project i kursen digital imaging ska man göra ett självporträtt i photoshop. Har lite slut på idéer och ska nog ta en paus nu. Man ska bygga upp fotot av saker som representerar sig själv och eftersom jag gillar att skriva tänkte jag bygga upp mig av ord. Där började min idé men vet inte än var den slutar. Har timed writing nummer 2 i journalistiken i morgon bitti så måste hinna läsa i den kursboken också. Direkt efter lektionen ska jag åka till sjukhuset och intervjua en sjuksköterska om bröstcancer, som är ämnet jag skriver om till intervjuuppgiften. Lots to do med andra ord!
(Måste hinna packa till LA också.)
Köpte en kaffemugg på skolan idag. Den har skolans koordinater skrivet runt om (haha). Vill ha en egen mugg som jag kan hålla koll på att den alltid är diskad!
Har så kallad brain-freeze. Vill göra så mycket mer på porträttet men vet inte vad!

Nu var det ett tag sen

Fullt upp på senaste tiden! Midterms i varje ämne och en hel massa plugg. Haft en finfin helg igen. I fredags hängde jag och Angelica på stranden hela dagen. Var otroligt skönt! På kvällen tog vi med oss Cattis och gick till Sandbar där vi käkade riktigt god mexikansk mat och drack ännu godare margaritas. Sen åkte vi hem och drack några margaritas till. Blev en lugn och mysig kväll. Lördagen blev hektisk. Angie och Cattis åkte i väg och hikade så jag var ensam hemma. Åkte till stan för att gymma och strosa lite i affärer. Hamnade mitt i en demostration och sedan ett bröllop. Helt plötsligt får jag ett samtal från vår boenderepresentant Rosy som säger att det ska flytta in en ny tjej i mitt rum som ska ta Amandas gamla plats. Får panik eftersom jag är ensam och lägenheten såg förjävlig ut. Rusar hem och storstädar hela dagen för Rosy och tjejen skulle komma och hälsa på under kvällen. Från det ena till det andra så blev det inte så att just den tjejen flyttade in utan istället vår kära kompis Rebecca. Svinkul! På kvällen hängde vi en stund hos Josie och Alex men det blev en tidig kväll för min del för jag hade en midterm att fixa klart på söndagen. Satt därför och pluggade hela den dagen och blev sugen att hitta på nåt på kvällen. Rebecca flyttade även in på dagen så tog med mig henne och Angelica och åkte downtown och gick på bio. Vi hade inte bestämt vilken film vi skulle se innan och när vi kom fram till Arlington så visades bara en - Real Steel. Trodde det skulle vara en svintråkig grabbfilm (om robotar) men den var riktigt bra (pappa du skulle älska den) och vid några tillfällen satt vi tre tjejer och tjöt i biosalongen (inte bara pga Hugh Jackman). Arlington är häftigaste stället nånsin att gå på bio på! Man sitter i en megasal där det ser ut som om man är utomhus, med hus längs med väggarna och stjärnor i taket. Om ni nånsin åker till Santa Barbara (eller besöker mig) så är det definitivt ett ställe man måste besöka!
I går och i dag har jag mest hängt vid datorn för att fixa klart alla mina läxor eftersom vi åker till LA i helgen. Tagga, tagga, tagga! I går blev det också en snabbtur till Kmart där vi handlade och käkade kinamat. Mina roomisar är bäst! Nu ska jag läsa fotojournalistik och sen sova. Puss!
Stranden i fredags- kommer gråta när jag måste lämna detta ställe
Cattis på Sandbar och min "sexy margarita"
Efterfest i 323 med ännu mer margaritas (eller var det daquiris?)
Mycket dålig bild på en mycket stor biosalong
Kära nya roomie med Kmart-stor ostbollsgrej (du sa inget om publicering på blogg Beccis...)
Kära mac med Digital Imaging uppgift att fixa självporträtt

Hot hot hot

Varmaste dagen hittills i dag! Det sägs att oktober ska bli årets varmaste månad och det stämmer verkligen för nu är värmeböjlan här. Vaknade av att solen lyser in i mina ögon vid åtta då jag behövde gå upp. Vissa dagar kommer solen inte fram under molnen förrän elva/tolv så man vet att det är en riktigt het dag på g och solen lyser så tidigt. När jag gick till skolan vid nio var det som att mötas av en vägg. Kvavt och redan 30 grader. Men jag klagar verkligen inte. Älskar det här! Njuter av livet.
Kom hem från skolan vid elva och då började helgen. Satt på balkongen hela förmiddagen och skypade och hade det lovely i värmen. Mötte Angelica när hon slutat och åkte och tränade. Var faktiskt skönt att komma i gång igen (trots att hon typ fick släpa mig dit efter lite gnäll efter poolen och havet från min sida, haha, fick världens roligaste sms sen som avslutades med "PS: jag hatar inte dig!").
Helgen ska spenderas med skolböckerna framför näsan och göra klart mina midtermprojects och plugga inför alla prov under den kommande tiden. Puss!
Här på balkongen satt jag typ hela dagen.
Ni vet vad man säger: skadeglädje är den enda sanna glädjen..

Police in class

Rolig dag! Inleddes med journalisitklektion då vi fick tillbaka speechreportagen vi gjorde förra helgen. Fick A på min! 95 poäng av 100. Så otroligt glad jag blev! Har även fått tillbaka presentationen om Gestalt Principles jag gjorde i multimedian och fick A på den med, 200 poäng av 200! Herrejisses så glatt det blev här nu men det är ju faktiskt min blogg så nånstans måste man väl få uttrycka sin glädje..
Efter lektionen gick jag och Rebecca och la oss vid poolen några timmar. Vi var ensamma och det var underbart nice att bara ligga och njuta ett tag.
Kvällens lektion i foto bjöd också på något intressant. En polis från SWAT-teamet kom på besök, berättade om sitt jobb och sen fick vi ställa frågor och slutligen fota honom "in action", så att säga. Var intressant faktiskt. Dock väldigt svårt att få bra foton när 40 elever ska trängas runt en bil. Men men. Lägger upp en hel kavalkad av bilder här eftersom jag vet att pappa tycker detta är så kul. (Visar nån annan dag vilka jag lämnar in för uppgiften.)
Ciao så länge!
Pool-läge intogs
Superfotografen Cattis taggad för lektion
Det var även Josie. (Ser en skymt av vår lärare Mike i bakgrunden)

Polisen hade med all utrustning
Beccis redo att fota
Santa Barbara Police - Dedicated to serve
Simulerar brottsjakt
Svårt att fota när 40 huvuden sticker upp här och där
Många i vår klass, alla trängdes

Glädje

Kan inte med ord beskriva hur otroligt glad man blir när ens fantastiska vänner bestämmer sig för att boka resa hit! Jag, Emma och Malin - december kommer bli underbart.
Nu är det dags att ta på sig solbrillorna och gå ner till skolan för veckans första lektion. Har deadline för vårt midterm-project i multimedia denna helg så blir mycket jobb denna vecka. Men det är det ju värt när livet är så här bra!
Otroligt rolig och smickrande (för min del) bild som Fanny knäppte på Malin, mig och Emma på Motalas torg i sommar efter en middag på Med Eller Utan och snack om framtiden. Nu är den här och det känns både som i går och evigheter sen vi satt där.

Och så blev det helg igen

Ännu en helg har passerat i racerfart och det var lika trevligt denna gång. Torsdagen inleddes med att jag, Rebecca och Angie begav oss ner till Neighborhood där vi mötte vänner och gick vidare till Sandbar. På fredagen gick vi på stan en stund och letade skor (alla hittade utom jag). På kvällen gick vi tre till Sandbar och åt pommes och drack moijto. Sen åkte Rebecca hem och Angie och jag visste inte riktigt vad vi skulle göra. Helt plötsligt fick jag en impuls: vi tar en limo till Isla Vista! Vi känner ingen där - men det löser sig säkert. Tyvärr fick vi inte tag på nån bil, men det var nog bara tur. Gick till Whiskey Richards och satt och snackade i några timmar i stället. Nice!
Lördagen innebar Pontus födelsedagsfest så den inleddes inne hos grannarna och sen vidare till Neighborhood och Sandbar igen. Blev en sjukt rolig kväll även det! På dagen hann vi tvätta som tusan och hänga vid poolen, underbart.
I dag har vi städat, slappat och pluggat. Bjuder på lite bilder från helgen.
Och JUST DET! Har bokat boende i Los Angeles! Äntligen! Om två veckor bär det av, jag Rebecca, Angelica och Cattis. Kommer bli grymt.

Genom eld

Älskar min kamera, men det är verkligen ingen proffsutrustning. I går var vi på brandmännens övningscenter och hade vår fotolektion där. Skulle ta bilder som symboliserar verklighetens "spot news". Ni får njuta av de mindre bra medans jag sorterar igenom vilka jag ska lämna in. En kall, blöt och lång kväll - men rolig!

Helgfint

Varit en grym helg! I fredags åkte vi till en hemmafest och spelade beer pong, wine pong med mera och hade det jättekul! Var nästan bara amerikaner där förutom vi vilket alltid är roligare än att bara hänga med svenskar.
I går åkte jag, Josie och Rebecca till Arlington Theatre där vi skulle lyssna på ett tal som vi skulle skriva en artikel om i våran journalistikkurs. Det var Blake Mycoskie som snackade och jag blev jätteinspirerad! Berättar mer i morgon..
Deadlinen för artikeln var midnatt i dag så hade egentligen tänkt ta det lugnt i går kväll så jag skulle hinna fixa den i tid. Men vi var taggade för fest så Rebecca och Josie kom hit och drack lite margaritas, sen gick vi ner till The Neighborhood och spelade beer pong med grannarna. Drog sen vidare mot Sandbar och hann även med en snabbis till EOS. Himla rolig kväll!
I dag har jag alltså med värsta bakishjärnan försökt fixa ihop artikeln och veckans multimedialäxa. Suttit fastklistrad vid datorn sen jag vaknade och nu är jag äntligen klar!
Bjuder på lite pics från i går.
Angie taggad inför fest på Del Monte
Angie och Pontus på The Neighborhood
Benny, Johan och Josie
Rebecca ville bara dricka..haha
Gin & tonic på Sandbar samt världens äckligaste skorpion under disken
Rebecca och Johan på Sandbar
Josie och jag

Nu börjar allvaret och en ny skolvecka igen. Ciao på er!

Weekend times

Några margaritas senare åkte vi i går downtown och det blev besök både på EOS och Wildcat samt även lite pizza till fyllekäk. (Saknar dock den svenska kebabsåsen!) Himla trevlig kväll blev det i alla fall!
I dag har vi köat på DMV för att fixa våra California ID's, så man slipper ha med sig passet överallt. Nu är det alltså kirrat och jag får mitt ID om cirka en månad!