Måndagstradition

Josefine och jag har en ny tradition, kvällsplugg på Starbucks varje måndag. Detta är alltså andra veckan vi kör men vi känner redan att det kommer hålla länge, haha. En islatte, en macka och lite fika senare har jag inte åstadkommit så mycket mer än att blogga, glo på folk och kolla facebook. Är inte så effektiv efter tre lektioner och ett långt gympass. Men nu ska jag allt komma i gång! I morgon, prick klockan ett ska jag välja kurser inför nästa termin så prio ett just nu måste bli att planera klart ett schema. Hero we go!
Ps: Jag flyger till Sverige om endast 31 dagar!
 
 
 

Lediga dagar, soliga dagar

Åh vad gott det var med kanelbullar och chokladbollar! Saknar svenska grejer lite grann nu...
Gårdagen spenderades vid poolen. Det var 25 grader i luften och strålande sol. Kan aldrig tröttna på detta klimatet! 
På kvällen gick vi en sväng till San Pascual, där det var fest (lite nostalgiskt) och sen åkte vi till Sandbar och hängde där resten av kvällen. I dag har jag gått en långpromenad (ända till Starbucks, haha) och nu måste jag försöka plugga lite grann. Ska välja kurser inför nästa termin på tisdag så måste hinna bestämma mig om det också. Har bara en kurs kvar till min AA så kan välja tre helt fritt. Svårt val eftersom jag läst det mesta jag vill...

Coffee cat

Började dagen med ett gympass i gryningen. (Okej egentligen var klockan typ nio men det kändes jättetidigt för en ledig dag.) Nu sitter jag och Josefine på vårt nya favoritcafé Coffee Cat där vi spenderat de senaste fyra timmarna med plugg. Snart ska vi gå bort till Antioch där de ska ha en matmässa med svenska grejer, går endast dit för kanelbullarna, som jag längtar!
I går kom Caitlin över en sväng och vi gjorde bakad potatis med skagenröra och vitlöksbröd. En mysig tjejkväll! Hann också med lite poolhäng vilket aldrig kan vara fel.
La Brezza-poolen
Josefine och Caitlin

Trötter

I går kväll hängde jag och Josefine på Starbucks i ett par timmar och betade av det mesta av veckans läxor. Älskar att sitta och plugga på ett café, blir mycket mer motiverad då!
Sov ingenting i natt så har gått omkring som en zombie hela dagen, plus att min allergimedicin gör mig extremt trött den med. Har ändå haft världens mysigaste kväll och kollat på en av mina favoritfilmer, The Young Victoria
Nu somnar jag snart... zzzzzzzzzzzzz.

Dagens

Dagens positiva: fick ett A på matteprovet jag gjorde förra veckan! Ibland känns det grymt skönt att veta att hårt pluggande lönar sig. (Och det faktum att jag släpar mig upp i gryningen för en mattelektion.)
Dagens negativa: idag har alla blommor och träd bestämt sig för att det är årets värsta dag för pollenallergiker. Kan knappt vara ute. Har käkat medicin men det gör mig bara trött och hängig. Hoppas det är bättre i morgon! Nu har jag placerat mig i sängen med världens godaste thaisoppa och min bok för interpersonal communication. Homework time!

Morgonpromenad

Vaknade tidigt i dag och var sjukt rastlös. Gick upp och bestämde mig för att ta en långpromenad. Gick ner till stan och köpte en red orange blender och fortsatte ner till stranden och hängde där ett tag. Var 22 grader redan klockan 9 så kommer nog bli en otroligt varm dag här. Älskar att våren har övergått till sommar!
State street
Strandpromenaden, West Beach
Stilla Havet

Earth Day Festival

I går tog jag och Josefine en promenad till Alameda Park. Där var det Earth Day Festival så vi hängde runt ett tag, kollade på marknadsstånden och låg i skuggan under träden.
På kvällen mötte vi upp Benny, Jacob, Per och Douglas på Dargan's, åt middag i kvällssolen, spelade biljard och fortsatte kvällen på state street.
Earth Day Festival
Universal Studios

Universal Studios

I går var jag och Josefine i Los Angeles över dagen. Var på Universal Studios och det var lika häftigt som sist jag var där. Det var ca 30 grader i solen och vi hade "front of the line passes" så fick gå snabbkön på alla attraktioner. En toppendag helt enkelt!
I dag ska vi ha en beachevent med IBS sen får vi se vad kvällen har att bjuda på. Kanske blir det en middag för att fira mina priser? (Som jag fortfarande börjar le så fort jag tänker på.) Blir alkoholfritt i alla fall för i morgon är det plugg hela dagen som gäller.
Hoppas allt är bra med er!
Universal Studios, Los Angeles

Taco taco

Avslutade denna stressiga skolvecka med att laga tacos och se på film. Har en massa att fixa i helgen så får passa på att njuta av små lediga stunder när de väl dyker upp.
Älskar dessa kvällar, som svensk sommar är det ljust jättelänge och att sitta i kvällssolen och äta god mat med roligt sällskap är något av det bästa som finns!
Tacokväll och alkoholfri päroncider

Award-winning journalist

Satt och lunchade på skolan när Erick och Scott som jobbar på The Channels kommer fram till mig och berättar att jag vunnit två priser! En gång om året åker journalistikavdelningen till JACC som är en tävling/convention för alla journalistikutbildningar i hela Californien. Man tävlar på plats och tar med sig reportage/videos från året som gått. Fick alltså reda på att två av mina videoreportage för The Channels hade vunnit. Första plats för reportaget om Mac 'n' Cheese-restaurangen i kategorin webcast/broadcast news och fjärde plats för Halloween i IV-videon i kategorin video journalism!
Hur kul är inte detta? Är SÅ GLAD!!!

Helgen

Oj oj, helgen flög förbi och jag glömde bort bloggen lite grann. Har hunnit med att gå på bio (The Host, en av de sämsta filmer jag sett), strosa på stan, äta svensk fika i solen, beerpong på Neighborhood, bad i BV-poolen och en mimosasbrunch på Brewhouse.
Nu är det ny vecka och nya tag som gäller! Har varit galet trött i dag så tänker unna mig själv en pluggfri kväll. Kollar på intervjun med Håkan Hellström från Skavlan och dricker te, bättre än så kan det inte bli just nu.
I morgon är planen att gå upp supertidigt (igen) och gå till bibblan och plugga inför onsdagens matteprov. Håll tummarna för att jag kan gå upp även fast jag inte måste! Älskar ju egentligen att ta sovmorgon...

Glassigt

Det är konstigt hur mycket fint väder kan påverka mitt humör. Började dagen med ett morgonpass på gymmet. Satt sen i skolan och jobbade med en typografiuppgift i några timmar innan jag åkte ner till stan. Var så varmt och skönt att jag inte hade någon lust att åka hem till lägenheten och plugga.
Gick omkring på state ett tag, köpte en klänning och fönstershoppade i många andra butiker. Sen kom Josefine en sväng och vi gick till Ben & Jerry's som hade en "free cone day" och bjöd på glass hela dagen lång, samtidigt som de samlade in pengar till välgörenhet. Jag tog en strut med caramelglass, underbart gott.

Windy

I dag har det inte hänt mycket alls. Har suttit och fixat papper och grejer inför jobbet i sommar. Känns skönt när man får saker gjorda. Sitter också och planerar registreringen av kurser inför nästa termin. Kommer nog ha två kurser över där jag kan välja i princip vad jag vill så hoppas på något kul.
Här i Santa Barbara är det typ storm just nu, blåser som tusan och det är ingen idé att fixa håret för det blåser bara i väg ändå.
Hoppas att ni har det bra hemma i Sverige och om ca sju veckor ses vi igen!
Leadbetter Beach, julen 2011
 
 

Underbar söndag

Alla som känner mig vet att jag älskar böcker! Känner dock att jag sällan hinner läsa något jag vill under terminerna, då man har så mycket annat man måste läsa för skolan. I dag var en sådan underbart härlig söndag då jag, Cattis och Josefine bara spenderade dagen med att ta det lugnt. Jag saknade terrassen på San Pascual men placerade mig i dörrhålet istället för att kunna njuta av lite frisk luft. 
Cattis satt och smygfotade mig från soffan.
Nu ska vi baka egen pizza och kolla på lite film. Haft världens mysigaste helg!

Vi grillade

En dag på stranden

I dag hängde vi på Leadbetter Beach. Vi grillade korv (evigheter sen jag åt det, smakade svensk sommar) och njöt i solen. Älskar sådana här härliga dagar!

Sandbar

Kom precis hem från middag och happy hour på Sandbar. Mitt favoritställe all time! Eftersom både jag och Josefine älskar mat brukar vi unna oss att äta ute då och då. I går lunchade vi på ett av mina andra favoritställen,  The Natural Café. Borde bli matskribent alltså, haha.
Har i alla fall hunnit med både läxor och gym i dag så då kan det va okej att göra något kul på kvällen! Bara sju veckor kvar till sommarlovet nu, konstigt!

Dagens ihop-plock

Sitter just nu i vardagsrumssoffan, lyssnar på Justin Timberlakes nya låt Mirrors och pendlar mellan att läsa boken Safe Haven och att göra nästa veckas typografiuppgift. 
Gick en promenad i solen förut så att jag inte skulle somna så fort jag kom hem, gick så där. 
Försöker ställa in hjärnan på designmode. Måste fixa sketcher och thumbnails för uppgiften så jag kan färdigställa den på datorn i morgon. Blir en heldag i dac-labbet, ser fram emot det!
Uppgiften handlar om storytelling och vi ska designa en låttext eller dikt med typografi och på åtta 4 x 4" paneler. Rolig uppgift och jag önskar kreativiteten slår till snart. Har nog valt dikt i alla fall, blir E.E. Cummings "I carry your heart with me". 
Typografiuppgift och veckans bok
Min vackra stad

Personligheter

I bland kan min hjärna bli så full att den bara vill explodera. Precis så känns det nu. Har massor att göra, papper att skicka till Sverige, midterm i communication i morgon + mattequiz, gymtimmar att fixa, mat att laga osv osv. I bland vill jag bara vara barn igen och ha någon annan som gör allt åt mig. Fast hur kul skulle det vara egentligen?
Är superglad för mitt nya sommarjobb! Ska vara språkreseledare på Malta och det känns underbart roligt. Har nu dock en massa pappersarbete att fixa klart innan det är dags.
En annan sak som jag funderar på i detta nu är att jag så himla gärna skulle vilja boka konsertbiljett tills när min stora favorit John Mayer spelar på Hollywood Bowl i höst. Skulle vara en dröm att få se honom live men jag har egentligen inte budget för att beställa biljett just nu. Typiskt.
I min interpersonal communication-kurs pratar vi just nu om personligheter (något som ingår i min midterm i morgon). Vi fick då göra ett personlighetstest för att se hur vi var samt vilka yrken vi passar/inte passar som. Bilden visar mitt resultat och vi kan alltså dra slutsatsen att jag inte passar som en race car driver eller scientist, haha. 

Tillbaka till verkligheten

Kom precis hem från morgonens mattelektion. Planerar min vecka, dricker lite te och väntar på att gymmet ska öppna vid 11. Måndagar är alltid så fullbokade med tre lektioner plus gymmet och läxor på kvällen. Men det känns ganska skönt att komma tillbaka till verkligheten och sina rutiner igen. Blev ganska mycket mat och lite rörelse på lovet, haha.
I dag är det även 1 april och det slog mig igen hur snabbt tiden går. Jag undrar ju fortfarande vart februari tog vägen?!

Slutspurten

I fredags kom alltså Caitlin hit och vi drack drinkar och skypade med Josie i Norge. Härlig tremannaförfest!
Tanken var att vi skulle åka downtown men vi fastnade hos grannarna istället. Vi spelade beerpong och lyssnade på gamla roliga låtar. Jag fick för mig att jag ville åka skateboard så jag och Per gick ut på gatan och åkte lite. (När jag säger åkte menar jag att jag var livrädd och trodde jag skulle ramla och slå mig hela tiden.) 
Sista delen av spring break har vi bara varit hemma och slappat och sett säkert tusen filmer. Kan rekommendera thrillern The Double och den konstiga, men spännande, The Butterfly Effect (som tydligen är nån slags klassiker jag inte hade sett). 
Nu ska jag äta min supergoda tonfiskgratäng och fortsätta njuta av lovet det sista jag kan!