Typografi och valar

I går hade jag min första lektion i typography, åh vad kul det var! Läraren verkar grym och uppgifterna roliga. Älskar när något känns utmanande men underhållande på samma gång. Tror det kommer bli en toppenkurs!
Läser ju även kursen life fitness, vilket innebär att man får tillgång till skolans gym så i dag gick jag och Josefine och fixade hela orienteringsprocessen så i morgon får vi äntligen börja träna.
En annan rolig sak är att vi ska åka på valsafari den 18 februari! Kul dels att få komma ut på havet, åka båt och för att få se valar och delfiner, hur häftigt är inte det?
Nu har jag gosat ner mig i sängen med min favorityoghurt från Trader Joe's och tänkte va lite så där lagom duktig och göra nästa veckas läxor i förväg, applåd till mig.
La Brezza i morse, på väg till skolan
Min favorit

Here we go again

Så var det dags för första dagen på min fjärde termin på Santa Barbara City College. Har tre lektioner på måndagar och onsdagar: intermediate algebra, interpersonal communication och history of rock and pop music. På mattelektionen fick jag reda på att jag måste köpa en ny miniräknare (för endast 114 dollar), känns ju sådär. Är jättepeppad på min communicationsklass dock, tror den blir superskoj! Musikklassen också. Denna dagen har varit så himla lång och jag har sprungit fram och tillbaka överallt känns det som, men är på himla bra humör och känner att vårterminen 2013 kommer bli grym!
Mitt schema för vårterminen

Sista delen av jullovet

I fredags åkte jag, Sandra, Josefine, Cattis och Pelle till Santa Monica och Venice Beach innan vi lämnade av Sandra på LAX. Var grymt jobbigt att säga hej då. Skulle vilja ha min lillasyster här hela tiden. Och nu hade vi ju umgåtts konstant hela jullovet så det kändes ännu kontigare att inte ha henne här. Vi har i alla fall haft det underbart ihop och det har varit supermysigt att ha henne i Santa Barbara!
I lördags gjorde vi oss i ordning för en tjejkväll downtown. Dansade på EOS och hade en helt okej kväll. Dagen efter låg jag och Josefine i våra sängar hela dagen innan vi begav oss ut på en liten rundtur till alla nya ibsare, hälsade på dem och bjöd på kakor. Många nya roliga människor!
Piren i Santa Monica
Jag och Josefine innan en utekväll på EOS
En vacker himmel på väg hem från skolan

San Diego

San Diego var ett av de första ställena jag åkte till efter att jag flyttat till Californien hösten 2011 och jag älskade staden från första stund. Tyckte om den lika mycket, om inte mer, när vi var där nu i helgen. Vädret var underbart, människorna snälla och hotellet fint. Vi åkte över till halvön Coronado och strosade omkring och kollade på San Diegos skyline på andra sidan vattnet. Vi åt världens godaste mat och efterrätt på Cheesecake Factory och jag köpte en till samlingsmugg på Starbucks. Vi shoppade i Gaslamp District och turistade i Seaport Village. En jättemysig resa!
 

Vinterlov

Har haft det så himla mysigt och roligt på jullovet! Vi har hyrt en bil och åkte på en liten shoppingtur till Camarillo. Blev också en trip till San Diego, mina drömmars stad. Jag, Sandra och Josefine bilade ner och hade tre underbara dagar i solen. Var till och med kortbyxväder, yippie. 
I morgon drar vi en sväng till Venice Beach innan vi lämnar av Sandra på LAX. Usch vad tråkigt det är att hon ska åka hem, kommer sakna min älskade syster.
Solnedgång över Santa Barbara
San Diego
San Diego
Svensk megafika med Sandra på Nordstoms
 
 
 

Los Angeles

Har precis kommit hem från några dagar i LA med Sandra. Vi åkte till Runyon Canyon och hikade. Det var helt otroligt fin utsikt och vi hade en underbar dag. Hann också med att turista lite på walk of fame (för hundrafemtioelfte gången) och käka mysig middag på Sunset Strip.
Tågstationen Santa Barbara
Hollywood
Runyon Canyon
Utsikten från Runyon Canyon
Sandra och jag

Uppdatering

Nu har jag varit tillbaka i ett par dagar och har hunnit med en hel del. Har tagit Sandra på en liten rundtur i stan och vår nya roomie, Natti, har flyttat in. I går jobbade jag med incheckningen av nya ibs-studenter. Var inte alls lika kaotiskt som i höstas då alla lägenheter skulle fyllas, nu var det bara tio nya studenter som flyttade in på La Brezza eftersom de flesta bor kvar. Har en mycket bra känsla av det nya gänget!
I dag var vi en sväng på stan. Sandra vill hinna "sola" men jag försöker påpeka att det faktiskt är vinter här nu, även om det är varmare än i Sverige, haha.
Planerar en resa till Los Angeles tisdag till torsdag. Kollar in hotell just nu, får se vad vi hittar. Fortsättning följer.
Rundtur
Natti och Sandra

Back on track

Woho! Landat, kommit fram, hunnit med både en islatte på Starbucks, frukost vid havet och lunch på CPK. Finally!

En dag

Så var det dags för min sista dag i Sverige för den här gången. I dag är det storpackning och städning som gäller. I natt åker jag mot Landvetter och förhoppningsvis somnar jag i Santa Barbara på onsdag kväll.
Känns som att det här jullovet har gått hur snabbt som helst! Nu börjar jag visserligen inte skolan förrän den 28 januari så har ju lite jullov kvar i Cali, men tiden i Sverige har sprungit förbi i racerfart. Har varit mysigt med julmat, snö, julbelysning, familj och vänner, Loka hallon, marabou och mycket mer.
Nu ser jag fram emot en underbar vårtermin och första halva av 2013.

Nedräkning

...and so the countdown begins. Dags att börja packa igen och göra sig redo för återfärd. Längtar till varma vindar, palmer och havsbrisen.

Hallå Stockholm

I går åkte jag och mamma en sväng till Stockholm. Var kallt som tusan och jag hade tänkt fynda lite men blev ingen shopping alls. Det var lite synd men annars hade vi det mysigt! Man behöver lite mammatid ibland, så som Josefine så fint uttryckte det.
Vi åt på Vapiano, ett av mina favoritställen från när jag själv bodde i huvudstaden. Jag älskar att äta på restaurang, verkligen en vardagslyx vi unnar oss allt för ofta i Santa Barbara.
I dag är det för övrigt bara fem dagar tills jag flyger tillbaka.
Stockholm

Gott nytt år!

Nyårsafton är över för denna gång. Känns som att det var i går vi var i San Pascual, hade nyårsmiddag och väntade på 2012. Tiden går så sjukt fort när man har roligt!