Julkänsla

Min helg hittills!
Granen är uppe i Paseo Nuevo
Glögg och pumpkin spice cupcakes med lite julmusik på det
Jessica på Natural Museum of History
Fantastisk solnedgång

We love this place.

Ännu en skolvecka har passerat och det är torsdag igen. Det börjar kännas att det snart är dags för finals igen och det blir bara mer och mer att göra i skolan. Men om tre veckor är det dags för sex veckors jullov, tjoho!
I dag var jag och Jossan nere på stan en sväng och bara gick runt i alla affärer utan att köpa något, luktade på parfymer, såg alla juldekorationer och önskade att man hade en 10 000 kronors shoppingbudget. Älskar för övrigt att stora julgranen i Paseo Nuevo redan är uppe, julstämningen är på topp och det kanske firas i kväll med glöggen vi köpte på IKEA för några veckor sedan...
Vi passade också på att köpa biobiljetter till morgondagens premiär av Catching Fire (Hunger Games 2) och insåg att det bara kommer att vara vårt gäng och resten 13-åringar eftersom vissa redan hade börjat campa utanför biografen, haha. 
Världens vackraste campus
På långpromenad vid Shoreline Park i tisdags

Promenad

En rätt lugn och skön helg avslutades med en promenad vid Shoreline Park med Josefine, Cattis och hundarna. Otroligt skönt att ta en pluggpaus ute i friska luften, älskar Santa Barbara på det sättet, att gå längs med havet och se solen gå ner.
 

Klick

I går morse mötte jag upp Cattis för ett fyra timmars pass i studion. Jag fotade lite uppgifter och hjälpte Cattis att ta en bild på henne för hennes portfolio. Alltid lika kul att hänga i studion!
Jag i studion
Cattis

Det rullar...

Tiden går fort när man har roligt! Veckan har flugit förbi och det är nu officiellt bara tre veckor kvar i skolan innan finals week och sen är det jullov. Känns som att denna termin precis började...
I veckan har jag hunnit beta av en massa läxor och agerat producent för ett utav Josefines videoprojekt i skolan. Vi skulle filma ute i "vackra soliga Californien" och naturligtvis var det molnigt och regn i luften under den dagen haha. För övrigt har jag också hunnit välja och registrera kurser inför nästa termin (min sista!!) och kom som tur in på alla jag ville ha. Nästa termin blir det alltså kurserna: Graphic Design 2, Publication Design, Digital Darkroom, Drawing och Online/Mobile Marketing som gäller. Ser fram emot det!
I går gick vi till Pascucci och åt middag och firade att skolveckan var över. Sen mötte vi upp resten av gänget på Killer Shrimp och kvällen blev betydligt längre än vi planerat från början. Men kul var det!
Världen bästa lillasyster och så jag
Molnig dag i Santa Barbara
Micke, Jessica, Jacob, Josefine, Jag och Miranda på Indochine i går

Ding dong

I onsdags var jag hemma hos Cattis och hjälpte henne med en bröllopsfotografering. Hon skulle fota en bröllopsklänning och bad mig vara modell. Det var en utav de sjukaste dagarna på länge haha. Kändes väldigt skumt att ha klänningen på sig men vi hade kul i alla fall!
Foto: Catarina Eden, http://catarinaeden.tumblr.com/

Veterans Day

Min lediga veterans day spenderade jag hemma, skrivandes på min fotouppsats och gjorde färdigt alla mina läxor. Sen mötte jag upp Cattis och mina favorithundar Harley och Rocky och vi gick en tvåtimmars långpromenad och drack varm chocklad. Otroligt mysig måndag!
Nu ska jag springa i väg på min fotolektion och höra på allas redovisningar, jag har min på torsdag. Ciao!
Jag och Rocky

Famous photographer: Lillian Bassman

I min fotokurs har vi i uppgift att välja en känd fotograf, skriva en uppsats om han/henne och sedan välja en utav de mest kända bilderna och försöka ta en likadan (samma ljus, skuggor, känsla osv). Jag fastnade för fotografen Lillian Bassman och hennes bilder redan på vår första fotolektion så jag visste att jag ville välja henne när vi fick den här uppgiften. Valde till slut en svartvit bild på en tjej som var ganska lik Josefine i dragen så hon fick ställa upp som min modell. Har hållt på med bilden en hel evighet känns det som men får ändå inse att jag måste bli klar snart. Ska hålla en presentation inför klassen och berätta hur jag gjorde så måste hinna börja på den också. Här är i alla fall resultatet:
Min bild
Originalet och kopian

Paj, jobb och superhjältar

Det är söndagskväll och långhelg. I morgon är det Veterans Day, vilket innebär ledigt och att denna söndag nästan kan räknas som en lördag. I dag har jag jobbat och pluggat. Skrev ett reportage om Veterans Day Parade så sprang runt på State och intervjuade åskådare bland annat. Himla kul! Amerika kan ju verkligen kännas patriotiskt ibland alltså, men man kan också önska att vi var lite mer så i Sverige.
I fredags gick jag och alla mina sköna roomisar till Arch Rock Fish och åt middag. Vi pratade om de berömda och svårtolkade amerikanska "knock knock-skämten" och åt äpplepaj som var hur god som helst.
I går hade jag en liten photo shoot med Josefine och sen mötte jag upp Cattis på Good Cup, där vi satt och pluggade några timmar. Jag satt mest och redigerade fotona jag tog för min uppgift och tiden bara flög förbi. På kvällen gick jag och Josefine på bio på urcoola Arlington och såg filen Thor - The Dark World. Vi älskar ju superhjältefilmer så var ingen överraskning att vi även älskade denna.
Nu ska jag göra något som jag sagt att jag ska göra sedan 2005, se klart den sista filmen i Sagan om ringen-triologin...
Caitlin, Jag och Karlie och Kevine och Josefine
En del av Veterans Day Parade

Fars dag

Woho säger vi på fars dag för att jag har världens bästa pappa!! 
Santa Barbara, hösten 2011
Stora Lund i somras

Långhelg

I går fyllde Jacob år så hela gänget gick till mysrestaurangen Zaytoon och åt mat runt elden. Sjukt gott och verkligen en toppenrestaurang! Efter det gick vi till Dargan's en sväng. Håller på och bli lite sjuk så jag åkte hem rätt så tidigt.
I dag ska jag bara ta det lugnt och försöka få lite plugg gjort och njuta av långhelgen. Det är Veteran's Day på måndag så då är vi lediga från skolan, vilket alltid uppskattas lite extra.

Strawberry feast

 Här är bilderna jag tog för min senaste fotouppgift.

Fika och jordgubbsfotografering

I morse spenderade jag några timmar i fotostudion för att fixa en uppgift med deadline på torsdag. Vi ska fota vår familj som "inanimate object". Det vill säga, vi skulle välja ett objekt (helst frukt/mat) och sen manipulera dessa för att symbolisera egenskaper som våra familjemedlemmar har. Herregud tänkte jag när jag först hörde talas om den, men det visade sig vara rätt kul och blev nöjd med bilderna. Så nu sitter alltså jag och redigerar bilder på jordgubbar/min familj, haha.
Efter skolan gick jag och Jossan ner till stan och tog en långfika på Nordstroms Café och gick sen och strosade i affärer ett bra tag. Riktigt mysigt!
"Svensk" fikastund på Nordstroms Café

Halloweenhelgen

Wow! Vår halloween helg var verkligen helt awesome för att använda ett amerikanskt uttryck. Vi hängde downtown alla dagar och state street var verkligen fullsmäckat av utklädda halloweenfirare. Hur kul som helst! Roligt att se hur kreativa vissa är med sina utklädnader, såg till och med en kille som var utklädd till en dusch. Själv körde jag på indian första kvällen och flapper från 20-talet andra kvällen.
Jag, Josefine och Jessica på Savoy
Jag, Jessica, Benny, Fabian och Josefine på Savoy
Josefine, Jacob, Jessica, Jag och Benny hemma hos oss
Josefine och jag
Mina kära roomisar, Caitlin, Josefine, jag och Karlie
Jag och Karlie