Happy Halloween!

 
 

Promenad längs stranden

Som ni vet så älskar jag onsdagar! Hade bara min yogalektion och sen gick jag en långpromenad längs med stranden och njöt av det sista av sensommarvärmen. Tog lite foton för ett projekt jag håller på med, mer info om det senare!
Nu sitter jag och förhör Karlie på menyn på hennes nya jobb på Backyard Bowls och snart borde jag ta tag i mitt eget plugg så jag kan vara ledig hela helgen. I morgon börjar äntligen HALLOWEEN! (23 år och fortfarande lika exalterad över att klä ut mig, tjoho!)
 
 

I fotostudion

Foto: Catarina Eden, http://catarinaeden.tumblr.com/
 

Hemmafru

Har precis gjort rosépepparlax med quinoa, broccoli och hemmagjord chilisås, sjukt gott. Har också hunnit med att tvätta all tvätt och städa lägenheten. En sådan dag då man känner sig som en hemmafru helt enkelt.
Ska strax åka upp till the mission där jag har min astronomilab. Håller på ända till 22 i kväll, men jag hoppas det börjar regna snart så får vi kanske sluta lite tidigare, haha.
I helgen kom Kim och hälsade på en sväng. Vi gjorde tacos och hängde hemma hos mig och Josefine. Sen gick vi mot Neighborhood där vi spelade beerpong och mötte Benny som är här på semester ett tag. Det var kul!
Och nu är det bara tre dagar kvar tills helgen med stort H, halloween!
 Josefine, Kim och Jag

"Teddy Bear Cancer Foundation Steps In to Give Cancer Families a Helping Hand"

Förra veckan träffade jag personalen på Teddy Bear Cancer Foundation som jag skrev ett reportage om. Det är en organisation som hjälper familjer med barn som har drabbats av cancer. Det var både sorgligt och roligt att skriva reportaget, men väldigt viktigt att få ut deras budskap.
Här är länken: 
http://www.noozhawk.com/article/teddy_bear_cancer_foundation_20131026
 

Nattbad

Kom precis hem från ett dopp i vår utomhusjacuzzi! Jag och Josefine tog lite glass och gick ner till poolen för ett kvällsbad och paus från allt plugg. Sjukt nice!
Nu ligger jag återigen i sängen och kollar igenom astronomivideos inför morgondagens prov. Håll tummarna!

Nedräkning till halloween

Sitter med Josefine på Starbucks och pluggar för fullt. I går hängde vi på Killer Shrimp hela kvällen och drack drinkar och hade hur kul som helst. 
Nu är det bara TVÅ VECKOR kvar till halloween och som vi har längtat. Halloween är årets höjdpunkt i USA och vi letar alltid som galningar efter den perfekta/roligaste kostymen. I går hängde vi i halloweenbutiken på state och provade kostymer och letade efter accessoarer innan vi till slut bestämde oss. Josefine ska vara en grottkvinna och jag ska vara en indian. Beställde min kostym online så hoppas verkligen den är bra när den kommer...
För övrigt så sjunger Katy Perry (som är från SB) om en av våra favoritrestauranger/barer Eureka och klubben Wildcat i Santa Barbara i sin nya låt "This is how we do":
http://www.youtube.com/watch?v=rHQ481sGMX0
Tvillingarna från i går

Salute To Teachers

Förra helgen var jag på Bacara Resort & Spa där jag skrev ett reportage om galan "Salute To Teachers" där man skulle dela ut pris till Årets Lärare. Det var klädkod kostym och jag hade hur kul som helst. Inte så ofta man får vara med om sådant och återigen kände jag verkligen att jag har hittat rätt. Gud vad jag längtar tills jag är klar med skolan och kan börja jobba som journalist på heltid. Och snart är jag där!
Här är en länk till det färdiga reportaget:
http://www.noozhawk.com/article/salute_to_teachers_kelly_choi_20131013
Kelly Choi, Santa Barbara Teacher of the Year. Foto: Catarina Eden

På senaste tiden

Midtermsveckan är äntligen över och nu kan vi alla njuta av att ha lite mindre att göra i skolan på ett par veckor. (Känns som att finals är här snart dock.) Trots att det kan vara utmattande att ha så mycket plugg att göra på en gång så gillar jag ändå stresskänslan som uppstår kring midterms och finals. Alla samlas i bibblan 24 timmar om dygnet och råpluggar in i sista stund och sen lättnaden när allt är över och man insåg att man tog sig levande ur det igen.
Förra helgen hängde jag i Los Angeles med Isabelle och Josefine innan det var dags för Isabelle att åka tillbaka till Sverige. Vi åkte till The Grove och lunchade på Cheesecake Factory (vårt favoritställe) och bläddrade bland böckerna inne på megastora Barnes and Noble. Som de boknördar vi är köpte vi båda med oss lite fynd. Älskar att läsa!
Isabelle, Josefine och jag
The Grove, Los Angeles
Cattis och jag på Bacara Resort
Med Jessica och Jacob på Dargan's
Provade halloweentillbehör med Josefine

Färgpalett

I går gick jag hem till Cattis för att hjälpa henne med en skoluppgift. En timme senare hade jag förvandlats till en levande färgbomb. Sjukt rolig eftermiddag!
Foto: Catarina Edén

Torsdagspepp!

Dagarna flyger förbi som vanligt och jag insåg idag att vi är inne på sjunde veckan i skolan, vilket innebär att HALVA terminen har gått. Om åtta veckor är det redan jullov. Helt sjukt vad fort det går... Är det så här det känns när man blir äldre? Haha.
Den här veckan har jag lovat mig själv att det inte blir något party utan bara plugg. Tänkte åka och köpa en massa godis (motivation) i dag och bara göra läxor hela kvällen. Sen ska jag gå upp tidigt i morgon och gå en långpromenad innan jag fortsätter pluggandet. Får se hur det går med det men ska göra mitt bästa i alla fall.
I dag försov jag mig och fick rusa utan frukost till min pilateslektion där vi skulle ha fystest. Gick himla bra ändå och en kaffe senare ställde om mitt humör helt och jag fylldes av denna motiverande känsla som jag hoppas hänger kvar ett tag!
En uppgift jag gjorde med Cattis i går...
Min nya kompis Harley, sötast på länge

The last summer's day

I helgen gick jag med systrarna Stengård till Mesa Park och tog lite foton på dem för min kurs. Blev riktigt nöjd med resultatet och fick bra kritik från läraren vilket också känns väldigt kul. Älskar verkligen den här kursen!
Alla bilder tagna av mig för min fotokurs

En dag i Los Angeles

Sitter på Starbucks och pluggar och redigerar bilder för min fotokurs. I kväll blir det dans igen!
Här kommer lite bilder jag tog på Isabelle och Josefine i Los Angeles i går. 
 

Party och Venice

I torsdags började vi vår kväll med middag på Killer Shrimp (maten var underbart god) och avslutade, som vanligt, på Dargan's och Sandbar. Rolig kväll med alla roomisar och många vänner!
I går åkte jag, Josefine och Isabelle till Los Angeles. Vi hängde i Venice, Santa Monica och Hollywood innan vi åkte och shoppade lite på IKEA. Jag hittade kanelbullar och julmust vilket var himla kul.
Miranda, Jag, Josefine, Jessica och Mikael
Isabelle, Jag, Caitlin och Josefine
Venice Beach, Los Angeles

Med vinden i håret

I går var jag i fotostudion med Cattis och fixade klart några uppgifter för min fotokurs. Alltid kul att lära sig mer!
I kväll ska hela gänget på middag på Killer Shrimp och sen blir det några drinkar downtown innan det bär av till L.A. i morgon. Ser verkligen fram emot det. Känslan när man rullar ut på 101, skruvar upp musiken på radion, har Stilla Havet på höger sida och bergen på vänster är helt obeskrivlig. Jag förknippar den helt med frihet och ibland vill man bara vara på resande fot hela tiden!
Foto: Catarina Edén (http://catarinaeden.tumblr.com)

"Bionic Legs Give Paralyzed Woman a Path to the Freedom She Had Before Skiing Accident"

I söndags åkte jag till Fess Parker's Hotel och lyssnade på en presentation av Amanda Boxtel. Amanda blev förlamad från midjan och ner efter en skidolycka för 18 år sedan. När läkarna sa till henne att hon aldrig skulle kunna gå igen var allt hon tänkte "I'm gonna prove them wrong". Nu, många år senare och efter en evighet i rullstrol, kan Amanda gå igen med hjälp av en ny rehabiliteringsmetod. Hon är en av de mest inspirerande människor jag träffat och i princip alla satt och grät när hon pratade.
Här är en länk till reportaget jag skrev om henne:
http://www.noozhawk.com/article/amanda_boxtel_paralyzed_woman_with_bionic_legs_20130929
 

Ett litet smakprov

Här är lite bilder från när vi var i Oak Park och fotade:
 Foto: Catarina Edén (http://catarinaeden.tumblr.com/)
Foto: Jacob Kistner
Foto: Jacob Kistner

Goleta Lemon Festival

 Här är länken till mitt reportage från The Lemon Festival i Goleta:
http://www.noozhawk.com/article/22nd_annual_goleta_lemon_festival_20130928
Citronfestivalen

Veckan som gått

En vecka har gått och det är dags för helg igen. Tjoho! 
I måndags kom äntligen Josefine tillbaka till Santa Barbara, tillsammans med hennes syster Isabelle som är här och hälsar på. Nu har vi äntligen kunnat göra det lite hemtrevligt i vårt rum och resten av lägenheten. Är mycket roligare att komma hem till en full lägenhet, som dessutom är mysig. I morgon ska vi åka till Los Angeles över dagen så ska förhoppningsvis hinna med en sväng till IKEA också. Yay, utlandssvenskens största nöje haha.
I helgen var jag, Cattis och Jacob i väg och fotade lite för vi alla hade fotouppgifter som ska lämnas in snart. Var också på Eureka med Karlie och Caitlin och åt världens godaste hamburgare, ett av våra favoritställen.
Förutom det så hann jag med en hel del jobb på Noozhawk. Var bland annat på The Lemon Festival, som var hur mysigt som helst.
Med Cailtin och Karlie på Eureka
Med Miranda, Caitlin, Jacob och Mikael på Dargan's
Photo shoot med Cattis och Jacob i Oak Park
Innan gårdagens pilateslektion