Ambassaden

Äntligen, äntligen, äntligen. Så känns det just nu. Tog en tripp till Stockholm och gick på visumintervju på amerikanska ambassaden idag. Fick vänta i 30 graders solsken i fyra timmar för att sedan prata med en handläggare i två minuter och sedan var det klart. Så nu känns det alltså helt otroligt skönt att alla pappersgrejer inför USA är färdigt! Återstår bara att packa och flyga i väg. Yippie!

Nu ska jag flyga till sängen, är ju ändå arbetsdag i morgon (men FREDAG).

Hard work work

I dag började jag alltså att jobba. Efter en fin helg kändes det otroligt segt att gå upp i morse, men det gick och dagen rullade på. Undvek alla tankar om att jag kunde spenderat denna varma dag på Varamon och fokuserade på cashen som kommer senare i sommar. Är nog bra att jag inte bara går hemma och drar (som mamma påpekade i går) utan får lite rutin på sommardagarna.

På torsdag är det dags att åka till Stockholm igen, denna gång för visumintervju på ambassaden. Är lite stressad över detta faktum eftersom jag inte hunnit fixa klart allt än. Måste se till att göra det så fort som möjligt.

För övrigt ska jag nu gå ut och njuta av solen.

Halva sommaren över

Har i veckan firat två underbara midsomrar. Tjuvstartade hemma hos Hanna på Emmas födelsedag och hemma hos mig i går. Mysigt var det!
På måndag är det dags att sluta leka sommarlov och börja jobba. Klockan 07.00 börjar allvaret. Ska njuta av min sista lediga dag i morgon.
Puss o hej.

Pre departure: sthlm edition

Efter tre timmars sömn och en måndagsklubben-kväll bakom mig åkte jag i går klockan 07.00 mot Stockholm. Trots en förbannat bakis och trött Emma lyckades jag ta mig igenom dagen. Gick förvånansvärt bra. Kollade upp var den amerikanska ambassaden ligger och hur jag ska ta mig dit när intervjun äger rum.
På kvällen var det dags för pre departure-mötet för alla som ska till Santa Barbara. Hade inte förväntat mig så mycket så blev positivt överraskad. Fick mycket bra info och känner mig mer peppad än någonsin.

Konstigt nog var det igår det slog mig på riktigt för första gången att jag faktiskt ska åka i väg. Själv. Långt. Om bara några veckor. Huh.

EXCITED!

Very happy birthday

I dag hälsar vi grattis till Evelina som fyller 21 år och kära lillsyrran som blir 18 bast!


Bild på mig och syrran från Marocko i våras.

Lugn dag som innebär mycket firande. Har redan firat syrran och i kväll ska jag fira kusin Julia som tog studenten i går. Mycket tårta!

För övrigt kan man slänga in en fundering på hur den tekniska utvecklingen har påverkat människors sociala förmåga. (Efter att "umgås med syrran" på hennes födelsedag innebär att vi sitter bredvid varandra i min säng, båda med varsin dator i knäet och facebook på..) Hm.

Jag <3 sommaren

Men varför ska det gå åt så mycket pengar?

Svettigt värre

Dör nästan av värmeslag på övervåningen här i huset. Dagen har spenderats bakis i sängen efter gårdagens vattenkrig och efterfest i Linköping. Trevligt var det!

Emma och jag gick in till fullo för kriget och klädde ut oss till och med, men det visade sig att de hundratals killar i bar överkropp som vi hade hoppat på istället var hundratals killar i tolvårsåldern. Men vi hade kul ändå! Gick in till fullo för efterfesten istället..

I morgon ska jag äntligen fixa present åt syrran (med två dagars marginal, yippie) och kanske hinna sola lite också.
Ciao vänner!

Morgonkvisten

I går blev det en shoppingdag i Norrköping med syrran. Hon letade klänning till sin 18-årsfest (vad hände, jag fyllde ju nyss 18..) och jag letade efter vad som helst att slösa mina icke existerande pengar på. Hon hittade ingen klänning och jag hittade massor men köpte bara lite.
Blev informerad om att det var 19 grader ute redan vid halv åtta och nu vid sissodär halv elva är det 24 grader så denna dag kommer att spenderas ute i solen. I kväll blir det mys med kusinerna vid deras båt. Underbart härligt!

Är även barnsligt glad över att åka mot Göteborg och Liseberg i morgon! Flera år sedan jag var där sist. Vi tänkte ju ta en tripp dit under Way Out West förra sommaren men var för sega för att ta oss dit och för bakis för att åka karuseller..

Nu blir det frukost och sen sol sol sol! Feeling the summer!

Att göra och fixa

Låt: Veronica Maggio - Inga kläder.

I dag verkar det bli regn och det passar mig otroligt bra eftersom jag kommer spendera dagen inomhus. Det är otroligt mycket man måste fixa innan man får visum till USA. Måste på intervju på ambassaden i Stockholm och till detta tillfälle måste man ha med sig så där en miljon papper. Pust.

I går gjorde jag en grej som jag alltid gjorde när jag var liten och man såg fram emot något. Ritade en egen kalender där jag kan kryssa över dagarna fram tills den 5e augusti då jag flyger mot L.A. Snart är det bara två månader kvar och det är sjukt hur snabbt tiden går. Är så mycket jag vill hinna med innan jag åker. Konstigt att hela ens sommar får plats på ett A4-papper, känns lite absurt att kolla på det och se hur lite tid jag har kvar här i Sverige. Det är en konstig känsla, jag vill åka så gärna men samtidigt så vill jag hinna med så mycket innan.

Måste även hinna köpa en resväska. Och då kommer den stora frågan: vad packar man ner som ska räcka ett helt år? VAD?