Tidig kväll på La Brezza

Är så trött på att va sjuk nu! Benet blir liksom inte bra och nu har jag typ fått utslag som kliar och det är hemskt. I natt sov jag max fem minuter och sen skulle jag gå upp vid 06.00. Satt på min två timmar långa mattelektion och trodde att jag skulle svimma/somna om vartannat. Matten kändes bra ändå, jag kom ihåg det mesta så tror det blir en helt okej kurs. Sen hade vi första redaktionsmötet med The Channels och det är ju typ min enda roliga kurs denna termin så det kändes peppande!
När jag slutade vid halv ett gick jag hem och totaldäckade i sängen, sen mötte jag upp Josie på Natural Café och käkade den underbara primo pesto med stor sallad till, yummie.
Lärarna i Amerika sparar verkligen inte på krafterna när det gäller läxor, har redan så mycket att göra att jag längtar till nästa lov. Men på måndag är det Labor Day vilket innebär långhelg och det är ju skönt i alla fall.
Nu är klockan 21.28 men jag kommer nog somna så fort jag slutat skriva detta så får uppdatera mer i morgon. Har sovmorgon till nio och det ser jag fram emot. 
Vårt internet suger fortfarande men lovar att jag inte glömt bort er där hemma. snart ska det skypas så det bara ryker. Puss på er och jag hoppas allt går bra hemma (och för Sandra i Norge)!

Höstschema

Så här går jag på dagarna. Bilden blev tyvärr lite suddig men ni ser ju ändå.

Första dagen på andra året

I dag var det dags för första skoldagen på mitt andra år på SBCC. Det var lite svårt att få hjärnan att börja tänka "skola" igen men annars kändes det skönt att vara tillbaka.
Kurserna jag läser denna termin är:
Mass media and society
English reading and composition
Math - Algebra
The Channels (jobba för tidningen)
 

Kaffeberoende

Sitter på Starbucks och använder deras internet för att catch up med omvärlden lite. På benfronten gör det fortfarande ont och ser hemskt ut och medicinerna gör mig helt knäpp men annars är det bra. I går städade jag hela lägenheten, tvättade och diskade och kände mig jätteduktig. I kväll ska vi käka middag på Sandbar med Olle och có så det ser jag fram emot eftersom jag får gå ut när mörkret faller, haha.
Iced caramel macciato
Gottländskan Josefine har joinat mig, Josie och Cattis i vår lägenhet och det är vi mycket glada för!

En sjuk värld

Har inte kunnat uppdatera på några dagar pga pissigt internet och en annan tråkig grej. Det började för ca fem dagar sen. Jag fick en myggbettsliknande grej på högerbenet som sedan blev svullen, röd och infekterad. Det sved som in i tusan och jag kunde inte gå på två dagar utan haltade omkring. Alla tjatade på mig att gå till läkaren men eftersom Emma Hermansson har fobi för sjukhus/sprutor/blod/etc sköt jag upp det.
Men till slut hade jag så ont och var så röd att de andra hotade med att släpa mig om jag inte gick till sjukhuset. Så jag åkte dit. Fick vänta i fyra timmar men fick sedan träffa en läkare som sa att jag har fått en luftburen bakterie som man inte vet när man får. Käkar nu tre olika mediciner som alla gick på den härliga summan av 160 dollar. Nu får jag inte va i solen, dricka alkohol, bada i havet eller poolen på två veckor. Fyy.
Medicinerna gör mig helt groggy också så har typ sovit hela dagen. Men det var inget farligt i alla fall och båda benen är kvar (efter ändlösa skämt om amputerat ben) och det är ju huvudsaken. Vill bara att kroppen ska börja läka nu för det gör så himla ont i benet.
Har världens bästa roomies som stöttar mig i allt mitt gnäll dock! ♥

Nybörjare

De senaste dagarna har vi varit på boendemöte, följt de nya studenterna till skolan, spelat volleyboll på stranden och umgåtts med alla nya och gamla vänner. I går hade vi taco och beerpongkväll med killarna i 55an och det var nice. I dag är jag rastlös! Don't know what to do. Poolen? Stranden? Piren? Can't decide.

God morgon

Pga av stormar i New York har en hel massa studenter varit fast på flygplatsen där och blivit enormt försenade till Santa Barbara men nu har alla som ska checka in på La Brezza anlänt.
I går höll jag och Josie i en rundtur runt campus, hamnen, piren och state street/downtown. På kvällen hängde vi i lägenheten och hade besök av en hel del nya roliga ansikten.
Det har varit några riktigt hektiska dagar så det ska bli skönt att spendera en dag vid poolen fram till klockan fyra i alla fall då det är dags för jobb igen. I dag är det möte för alla IBS-studenter på skolan och vi ska vara med.
Nu är det dags för poolen!

Underbart

I går kom alla nya studenter så jag och Josie jobbade hårt hela dagen med incheckningar från åtta på morgonen till elva på kvällen. Grymt trötta när vi la oss men glada för det var en jätterolig dag! Så många nya roliga människor!
I går kom också vår nya roomie Josefine, en toppentjej det med!
I dag blir det ytterligare några inchekningar och sedan får vi se vad som händer. Vädret har legat på 30 grader alla dagar och vi har hunnit med en dag vid poolen i alla fall. I tisdags hyrde vi bil och åkte till Thousand Oaks och shoppade grejer till lägenheten och oss själva. I onsdags hängde vi på state street och storhandlade mat och flyttade våra grejer från San Pascual. I torsdags förberedde vi oss med möten med Jenny på IBS och drack lite margaritas på kvällen.
Det var allt som hänt so far. Uppdatering kommer igen! Puss.

Jag lever

Jag lever och det är allt ni behöver veta just nu. Internet har krånglat så har inte kunnat uppdatera bloggen förrän nu. Klockan är 23:50 och jag är dödstrött. I morgon kommer alla nya studenter så vi ska jobba med incheckning hela dagen.
Livet här är i alla fall underbart! Känns som att jag aldrig åkte. Lovar en längre uppdatering när min hjärnkapacitet är lite snabbare. Ciao så länge!

Hallo aus Berlin!

Det blev inte från Californien vi hördes nästa gång utan från en snabbt ställe på vägen -Berlin. Sitter på Starbucks på flygplatsen och väntar på att vårt flyg ska gå om några timmar. Både jag och Josie däckade på flyget hit och vaknade av dunsen när hjulen slog i marken.
Det här är en märklig flygplats. Knappt några sittplatser och ingen som kan engelska. Vill bara hoppa på långflygningen mot LAX nu så jag kan sova lite. Unnade mig en nackkudde för 17 euro för att underlätta resan. Snart kör vi!

3, 2, 1, ...nu

Söndagen den 5 augusti är här. Har lunchat och fikat hemma hos mormor och morfar. Nu slänger jag ner det sista i resväskan och ska precis testväga den. (Hoppas på det bästa.) I natt åker jag mot Landvetter och möter Josie där vid kanske halv fem-tiden. I morgon bitti går flyget vid 06.40. Landar i L.A. vid 15.50, lokal tid. Nästa gång vi ses bloggen, är det i soliga Californien! Avslutar med att önska en trevlig resa till mig själv. Wiiie.

Saker jag saknar

Det finns vissa saker som för alltid kommer att vara förknippade med Santa Barbara för mig. Förutom alla underbara vänner jag har lärt känna så finns det vissa grejer jag saknar och som jag snart ska få uppleva igen. Kommer därför med en liten lista så här mitt i packningen. (Orkade faktiskt inte packa så länge, hatar packning egentligen.)
1. Hänga vid poolen
2. Roadtrip och bilköerna i L.A.
3. Mimosasfrukost
4. Lunchrasterna på skolan
5. Islatte med vanilj på piren
6. Roliga photoshoots
7. Den megastora och goda salladen på Sandbar
8. Fruktdrinkar i solen
9. Solnedgången och kvällen i Venice
10. Beerpong på San Pascual

Packning

Sista "hela" dagen i Sverige på ett tag. Sa hej då till Sandra som åkte till Stockholm i morse. Aldrig kul. I dag har jag skrivit ut viktiga papper (i sista minuten som vanligt) och börjat packa och städa. Konstigt hur en resväska med grejer kan växa så mycket under en sommar.
Längtar som in i norden tills vi kommer fram nu. Vill bara skippa alla dess hej då och lång flygresa och bara vara framme. Njuta av solen, poolen, havet och allt annat. Ser fram emot att jobba med alla nya studenter och sen börja skolan igen. Först blir det ytterligare några veckors semester.

Jag sa ju precis hej

Nu har det börjat igen. Dags att säga hej då till alla nära och kära. Känns som om jag precis kom hem och nu ska jag åka igen. I går åkte jag till Linköping en sväng och hängde med Emma. Vi gick till Cioccolata, vårt stammisställe på gymnasiet, och åt varsin baguette (som vanligt). Sen tog vi en promenad i Trädgårdsföreningen och längs med Stångån. Det var supermysigt.
I dag träffade jag först Julia och sa hej då till henne och sedan bar det av hem till Angelica. Hatar verkligen känslan av att man verkligen vill åka, men samtidigt vill man packa ner alla vänner i resväskan och ta dem med sig.
Emma på stammisstället Cioccolata i Linköping
Stångån, Linköping
Julia och jag