Slutet

Snart har även 2012 kommit till ett slut. Det är inte klokt vad snabbt detta år har flugit förbi! Så mycket som har hänt, så mycket platser man besökt och så mycket härliga nya människor jag lärt känna. Kan inte känna annat än att 2012 varit bäst hittills i mitt 22-åriga liv och jag ser fram emot att se vad 2013 har att erbjuda...
Vättern
Sandra

Juldagen

Hade en fin julafton med släkten hos mormor och morfar! I dag har jag bara degat hela dagen. Läst i min bok och ätit paradischoklad. Det behöver man i bland. Älskar slappardagar.
Har precis avslutat en skypesession med Josefine som är i Colorado över jullovet. Saknar mina roomies som man är van att träffa nästa 24 timmar om dygnet!
I morgon blir det återträff med fler av mina favoriter.

God jul!

Och så vips var det julafton! Tiden flyger förbi och nu är det endast 16 dagar kvar tills jag flyger hem till Santa Barbara. Hade en supermysig kväll med familjen i går. Vi brukar alltid byta våra paket kvällen innan eftersom vi inte brukar vara hemma på julafton. Lite smygstart så där, men tradition hos oss. Har inte sett snö på två år och vågar nästan lova att jag inte hade en vit jul sist jag firade i Sverige så känns mysigt med den otroliga snömängden i år.
Nu ska vi strax åka och fira med släkten hemma hos mormor och morfar. Får se hur den nya "redigerade" Kalle Anka ser ut i år också, haha. Mot julbordet!
God jul på er!
Den lilla julgranen
En vit jul

Hallå där

Följ min blogg med Bloglovin:
http://www.bloglovin.com/blog/3498571/?claim=b2zwtsxwt27

Förberedelser

Mötte min kära vän Angelica på stan för lunch på Ströget och lite julklappsinköp. Vi fastnade på parfymavdelningen inne på Kicks och sprutade säkert på oss halva butiken. Tror inte den blandningen är något att rekommendera. 
Jag älskar verkligen parfymer! Tror jag ska unna mig själv en ny i julklapp när jag kommer tillbaka till Santa Barbara.
I dag ska jag (i sista minuten) köpa min allra sista julklapp och förbereda inför julafton. Det här är första året på länge som alla är samlade och det ska bli riktigt mysigt.
Angelica

Julshopping

I dag åkte jag med pappa och Sandra till Linköping för att slutföra julklappsinköpen. Eller jag gick mest och önskeshoppade i skyltfönstren medan de andra handlade. Älskar när man hittar de där perfekta presenterna att ge bort, som man verkligen vet kommer att uppskattas. Då är det till och med roligare att ge bort paket än att få.
När jag var liten älskade jag verkligen julen och att få paket. Sandra och jag klämde och kände på alla paket så fort mamma och pappa inte var hemma och undrade vad som var i. Nu för tiden önskar jag mig inte så mycket längre. Tycker mest det är mysigt att samlas hela familjen och umgås.
Linds Café, Linköping

Mys

I dag kom Julia hit och vi fikade, kollade på (riktigt) gamla bilder och hade det mysigt. Tänkte försöka catch up med julkalendern eftersom jag hittlills bara sett det första avsnittet men internet är så segt att sidan inte går att ladda. Blir galen på seg teknik.
Har även börjat läsa Fifty Shades of Grey för att se vad allt snack handlat om. To be continued alltså.
Sandra och Julia
Jag och älskade syster

Vinter

Och så var man i Sverige igen! Resan via Washington och Köpenhamn gick lätt och smidigt och vi landade i ett Göteborg med snö och minusgrader. Gör verkligen mitt bästa för att inte vara bitter över kylan men det känns mysigt att vara hemma med familj och vänner. Ska suga i mig allt som har med julen att göra, äta svensk mat, baka julgodis och läsa böcker framför brasan. Älskar jullovet!
På väg över Atlanten
Snö, snö, snö

Tack för det här året

Det är kväll och snart är det dags att lämna mitt älskade Santa Barbara för ett jullov i Sverige. Blir tre veckor hemma innan jag åker tillbaka den 9 januari. Josie och jag har beställt en shuttle som kommer och hämtar oss vid 01.45 i natt och kör oss till LAX. 
I dag har jag varit på möte med Josie och IBS och sen gick vi en promenad upp till skolan och skrev ut våra flygbiljetter. Efter det åkte vi downtown och köpte klart julklappar innan vi mötte upp Josefine och åt mat på Pascucci. Sen har jag mest packat och tvättat. Min väska består denna gång av 20 kg julklappar och 3 kg kläder till mig, haha. Nu ska jag ta en liten powernap innan det är dags för avsked och avresa. Usch jag hatar verkligen att säga hej då, även om det bara är för några veckor.
Vi ses på andra sidan Atlanten!
Utsikt från SBCC
 

12/12/12

Kom precis hem från en supertrevlig kväll på Sandbar med roomisarna och mina andra fina vänner. Åt faijtas och unnade mig en margarita för att fira jullovet. Nu ska vi mysa, sista "riktiga" kvällen med gänget för detta året. I morgon blir en hektisk dag med möte, packning och städning.
Strawberry margarita
Caitlin och Josefine

Jullov

Gjorde mina sista finals i matte och engelska i går och kan nu äntligen säga att det är jullov! Tjoho! Nu blir det till att packa ihop inför Sverigeresan och köpa de sista julklapparna. 
Bara för att jag hade tänkt ta sovmorgon för första gången på länge så vaknade jag naturligtvis svintidigt i morse och kunde inte somna om. Har en sån konstig känsla av att jag glömt något eller så är det bara för att jag för första gången denna termin inte har något som jag måste göra.
I kväll ska hela gänget gå till Sandbar och fira jullovet och ha en liten avskedmiddag för Josie. Ska bli supermysigt! 
Sista gången jag var på campus detta året

Finals week

Det är måndag morgon och jag och Josie sitter i bibblan och pluggar till vår final communicationskursen om en timme. Finals week har börjat.
Har bara den i dag och sen två stycken i morgon och sen är det officiellt jullov! Känns konstigt att tänka att jag kommer att spendera helgen i Sverige. Tiden går så fort och ännu en termin på SBCC är över. Känns sjukt tråkigt att några av mina bästa vänner åker hem för gott efter denna termin men är ändå sjukt peppad på våren.
I går hade vi mys i 64an, Cattis bakade lussebullar och vi kollade på The Hunger Games. Vill ta vara på alla dessa kvällar nu innan det är dags att åka bort i några veckor.
Finalsplugg på bibblan

Josie's lördag

I går var den alltså här, Josie's avskedsdag. Vi hade planerat en heldag och började med en tripp upp till the mission och Santa Barbara Museum of Natural History. Har tänkt åka dit hela hösten men aldrig blivit av så vi tyckte det var en bra början på dagen.
På eftermiddagen stängde vi in Josie på rummet medan vi pyntade lägenheten och lagade trerätters middag. Vi gjorde oss fina, poppade champagnen och överraskade Josie med en fest med kära vänner. Sen bar det av mot Neighborhood där jag och Jacob körde både pingis och beerpong mot Cattis och Robert. Även om jag suger på pingis vann vi både den och beerpongen.
Trevlig dag med fina vänner!
Cattis, Josie och Josefine
Josie, Josefine och jag
Vi körde galenpanna
Fina roomisarna
Jag och Robert
Trångt i vår lilla lägenhet
Sara och jag
Thomas, Martin och Kalle
Jag och Jacob
Jared, Josie, Josefine och Martin
Jacob
Jag och Benny

Winter Celebration

I dag blev alla internationella studenter inbjudna till den årliga winter celebration-middagen på skolan. Vi var där och bjöds på traditionell amerikansk holidaymiddag, livemusik, besök från tomten och ett photobooth med roliga accessoarer. Det var mysigt! Alltid kul när det händer något nytt!
I morgon är det "Josies lördag", då ska vi fixa lite hejdå-saker innan hon åker hem. Hon kanske smyger in här och läser så tänker inte berätta i förväg, ni får läsa sen. Men skoj ska det bli!
Jag och Josefine

Heja heja

Den här härliga torsdagen har börjat bra och kommer förhoppningsvis bara bli bättre. För det första fick vi gå en halvtimme tidigare från mattelektionen (som vi vanligtvis aldrig får sluta ens en minut tidigare innan lektionen är slut). Och för det andra fick jag reda på att jag ligger på 98.5 % i kursen och alltså ett A i betyg. Woho! (Matte, vad hände där liksom?)
Fixade lite ärenden med Cattis och sedan åkte vi in till stan. Nu sitter vi på Zoma och pluggar. Skolveckan är över och nu är det bara finals på måndag och tisdag och sen är det jullov! Älskar för övrigt Zoma. Är som att sitta i någons vardagsrum. Bra musik, gott kaffe och trevlig personal. I dag njuter vi av livet.
Nordstrom Café
Substitut för Loka Hallon
Nya brunhåriga Cattis

Fik och plugg

Finalsweek närmar sig och det märks på hur mycket plugg dygnen består av nu. I går fikade jag med Jacob och Cattis på Zoma innan jag och Cattis (försökte) plugga järnet men var inte så motiverade. Sen förra torsdagen har vårt kök hemma varit utrivet pga av en läcka och mögel. Har inte varit kul att varit hemma i byggkaoset men idag har de i alla fall varit här och börjat fixa det. Nu ska jag unna mig själv lite sällskap i form av Ben och Jerry.
 
 

En vecka kvar

Helgen bestod av förfest hemma hos oss och utgång med tjejerna i torsdags. I fredags slappade vi bara och jag gick på en långpromenad. I lördags gick jag, Cattis och Josefine och käkade på La Arcada. Supermysig restaurang med jättegod mat. Hade planerat för en lugn kväll men efter middagen gick vi vidare till Dargan's, en skön irländsk pub där vi drack irish coffee och snackade i flera timmar. Sen blev vi danssugna så avslutade kvällen på Savoy. Spontana kvällar brukar bli de bästa - och så blev det!
Nu har det ösregnat i typ fyra hela dagar, helt sjukt för att vara Californien, men jag diggar det. Älskar regn.
I dag hade Josie, jag och vår grupp redovisning av vårt final project i vår communicationsklass. Nu är det bara några få grejer kvar att fixa och sen är det jullov. Nästa vecka flyger jag till Sverige! I kväll firas det med lite glögg och matteplugg.
 
Jag, Caitlin och Josie
Molnig promenad till piren
Josefine och Cattis på La Arcada
Dessert