Halloweenrapport

Okidoki! Mycket hände i halloweenhelgen som var så tänkte ge er den korta versionen. Det sjuka är att halloween faktiskt är "på riktigt" i morgon och tydligen ska alla fira ons-lör även denna helg. Tror inte jag kommer vara en av dem, haha.
Torsdag:
Vi startade helgen med en kick off i vår lägenhet. Bjöd in i stort sett alla vi kände och firade loss med beerpong och utklädnadstävling. Sen bar det av till EOS där det var gratis champagne för alla tjejer. Jag och Caitlin gick vidare till Tonic och Sharkeez innan vi avslutade kvällen på Mac 'n' Cheese. Dansade loss och hade en superrolig kväll!
Fredag: 
Jag kom hem sent på eftermiddagen och vi var alla väldigt sega men jag och Josie bestämde oss ändå för att dra på våra kostymer och dra en sväng till IV. Hamnade på en fest som var helt okej men åkte hem rätt tidigt. Sen åkte helt plötsligt vi tillsammans med Kim, Daniel och Douglas till en stor fest i ett lyxmansion i Montecito (rikemansområdet alla kändisar bor i cirka tio min med bil i från Santa Barbara). Var nog det sjukaste hus jag någonsin varit i. Längst upp i bergen med utsikt över hela stan och egen DJ. Vi var först på plats och det hela var en rätt så bisarr upplevelse men vi hade väldigt kul. 
Lördag:
Kvällen inleddes med att jag och Cattis hade tvåmannaförfest med vin och Håkan Hellström innan vi drog vidare till Angelica och Bennys hus där vi hängde med gamla gänget hela kvällen.
Söndag:
Första halloweenhelgen avslutade med att vi i 64an bakade hemmagjord pizza och kollade på film. Bra avslut på en väldigt rolig helg!
 
 
 
 

Halloween 2012

 

Halloweenvideo

Nu är den här! Kolla in länken till vår video om halloween på Isla Vista som jag, Josie och Morten har jobbat med hela helgen.
 
http://www.thechannels.org/top-stories/2012/10/24/how-to-stay-safe-on-halloween/

Min vecka

Helgen spenderade mestadels i IV med filmning, reporting och intervjuande. Men kul var det! IV var galet med massor folk och brinnande soffor mitt i vägen. I dag har vi spelat in voiceover och redigerat klart filmen. I morgon släps den, excited!
Här är även länken till min senaste artikel om en professor som blivit anställd av CNN:
http://www.thechannels.org/features/2012/10/19/chicano-studies-professor-hired-by-cnn/
Annars har veckan bestått av plugg, har midterm i matte på torsdag. Sen är det äntligen HALLOWEEN i helgen. Firas torsdag till söndag. Är större än julafton! Har äntligen hittat min kostym också, ska vara en sailor i år. Typ världens kortaste klänning men det blir nog bra!
På väg till Ventura för att köpa halloweenkostymer
Isla Vista i dagsljus
Josie och jag provar galna hattar i kostymbutiken
Kollade lite på sista debatten innan presidentvalet, go Obama!

Isla Vista

Isla Vista (IV) är en halvö som ligger ca en kvarts körning från Santa Barbara. Där ligger universitet UCSB och där bor bara studenter. Alla som pluggar på SBCC åker till IV på helgerna för att festa loss. Längs Del Playa som är gatan längs havet är det fest i varje hus. Det är helt galet! Speciellt på halloween. Därför gör vi på Channels ett videoreportage om halloween på IV och hur man håller sig säker. Jag, Morten och Josie har precis kommit hem från IV där vi har varit och gjort intervjuer och filmat i dagsljus. Vi ska dit i kväll igen för att få natt/partscenerna. Vi cruisar runt i vår hyrbil och njuter av att ta oss snabbt överallt!
Isla Vista
Morten och Del Playa i dagsljus
 

Fullt upp

Den här veckan har jag en miljoner saker att göra. I dag hade vi midterm i communication och inlämning av min senaste uppsats + redovisning av den. Håller även på att jobba med min nästa artikel för The Channels som är en profile story om en ny professor, har tre intervjuer till att göra i morgon. Har även fått reda på att jag och Josie ska få göra ett videoreportage om halloween på Isla Vista så vi kommer att filma hela helgen. Har hyrt en bil så vi kan åka fram och tillbaka hela tiden. Men skoj ska det bli!
Slänger till sist upp lite bilder som Josefine har letat fram på sin kamera. Finfina minnen!
Josie och jag på en middag på Sandbar i början av terminen
Jag, Pelle, Josefine och Josie på IBS picnic vid stranden
Olle, jag och Josefine
Josie och jag

Promenad och spel

I går kväll gick jag upp till BV och hade spelkväll med Olle, Emil, Helene, John och Niklas. Vi spelade den amerikanska versionen av Rappakalja, jag vann och det var superskoj! Måste köpa det till vår lägenhet. Jag och Olle utforskade JJ's vinsortiment och testade vinet "Fat Cat", det var helt okej. 
I dag gick jag och Josefine en långpromenad vid havet. Det var nån konstutställning nere vid stranden så en massa konstnärer hade ställt upp sina tavlor längs med hela strandpromenaden. Vi gick där och kollade ett tag sen bar det av hemåt och efter det har vi pluggat hela dagen. Nu ska vi (några timmar efter er i Sverige) titta på det senaste avsnittet av Solsidan. 
Smoothie och powerwalk vid havet
Spelkväll och vin på BV

Det var en torsdag kväll

I torsdags fyllde Jacob år och det firades först på Brezza och sen på San Pascual. Jag lärde mig att DJa och vi hade alla en superrolig kväll!
Josie och Jag
Josefine och Josie
Viktor och Pelle
Grattis Jacob
Andreas, Thomas, Kim, Jacob och Daniel
Per och jag DJade
Andreas och Jacob på San Pascual

Café Zoma

I dag är det study session på Café Zoma som gäller. Vi är dock inte så motiverade som vi borde göra men vi kommer nog i gång snart!
 

...och så var det helg igen

Det där med att slappa vid poolen kan jag nog stryka från min lista. Inte för att klaga men det blåser ganska kalla höstvindar i dag så känner inte riktigt för att ligga i bikini. Men nu är det helg i alla fall! Yippie! Alla läxor är gjorda så kommer inte ha så mycket plugg förutom att läsa till min midterm i massmedia and communication. Nu ska det firas!
 

Helt slut

I dag har jag spenderat typ hela dagen på bibblan. Men har varit superduktig och fått gjort allt jag behövde göra. Känns så skönt att jag i morrn efter redaktionsmötet ska unna mig att spendera några timmar vid poolen. Can't wait!
SBCC, West Campus

Jobba på

Det är onsdag morgon och jag ska strax ta bussen till skolan. (Visst, jag bor bara sju minuters gångväg därifrån men idag har jag en miljon saker att släpa på.) I går spenderade jag fyra timmar i bibblan med att skriva på min nya engelskauppsats om miljöproblem, jag skriver om skräp i haven. Blev ändå inte klar så måste dit på min håltimma i dag och skriva klart mitt första draft. 
Fick tillbaka min midterm i matte i går och hade fått 98.5 av 100 så det gör helt klart hela min dag! I bland inser man att hårt plugg lönar sig...
Nej, nu ska jag packa klart det sista och bege mig till min communication class. Hoppas allt är bra med er där hemma också! Puss.
Plugg på Luria Library
Soluppgång vid Stilla Havet

Strul men kul

I dag åkte jag till Café Zoma för att göra min tre kapitel långa matteläxa och skriva en outline till min nya engelskauppsats. I alla fall trodde jag det. Men nej, när jag väl kommit fram och slagit upp min fyra kilo tunga (på riktigt) mattebok inser jag att jag glömt pappret med läxan på hemma. När jag då skulle börja med engelskan inser jag att jag glömt min block med infon hemma. Så kan det gå när man försöker vara duktig. Så det var bara att dricka upp latten, kolla lite youtubevideos och åka hem och fortsätta där istället. Glädjande nog fick jag tillbaka min senaste uppsats om svensk immigration till USA och fick reda på att jag fått A! Behöver inte ens göra om den! Är så otroligt glad över detta, yippie. 
Foto: Catarina Edén
 
 

Film

I kväll har vi kollat på film och haft det mysigt i vår superstädade lägenhet. Får se hur länge det håller! Älskar att kolla på film. Har sett två med mycket ögongodis i, det gillar vi.

Helgtid

Fredagskvällen inleddes med en beerpongmatch på Neighborhood och avslutades på San Pascual med gamla gänget. Mycket trevligt! I går var vi bara hemma och hängde på La Brezza. Pelle fyllde år så vi firade med tårta och ballong! Sen blev jag och Josie besatta av Jacobs iPad och blev sjukt sugna på att köpa egna. Vill vill vill!
Denna söndag har bestått av tvätt, städning och nu plugg. Men bra blir det i alla fall!
Soluppgång över Santa Barbara
Felix och hans nya beerpongbord
Grattis Pelle!
 

Rött

Bestämde mig att det var dags för en förändring. Cattis och jag gick upp vid 05.15 och gick till stranden för att fota resultatet i soluppgången. Magiskt!
Vad tycker ni?
 
Alla foton tagna av Catarina Edén

Reportage

Här är nu äntligen länken till min, Mortens och Scotts videoreportage för The Channels:
http://www.thechannels.org/features/2012/10/03/former-sbcc-students-run-popular-mac-and-cheese-restaurant/

Produktivitet

Gårdagskvällen spenderades med mina underbara roomisar. Vi gick på en fest men blev en tidig kväll för mig. I dag har jag varit och supermegajättestorhandlat (kommer seriöst inte behöva köpa mat på fyra veckor). Sen har jag tvättat och städat. Produktiv söndag. Jag och Josefine har också hunnit med att förlora i tecknet mot Viktor och Pelle och är nu skyldiga dem en plåt med brownies. Typiskt. Det hela började med att vi båda var sega och hade ont i kroppen för nån vecka sen och utmande dem i kortspel mot att vinnarna skulle få massage (vi var bombsäkra på att ta hem vinsten) men vi förlorade. Två gånger i rad. I dag skulle alltså den stora revanschen komma, men det gjorde den alltså inte.
I kväll har vi i 64an bakat hemmagjord pizza (underbar) och kollat på filmen Tangled (underbar). Myspys! 
Josefine och jag
Cattis
Josie

Brännbollsturneringen

Här kommer lite bilder från gårdagens brännbollsturnering. Vi spelade på west campus på skolan. Supermysig dag!