Härligt

I går hängde vi med alla på La Brezza sen åkte jag till Neighborhood med Josefine en sväng. Vid ett i natt åkte jag downtown för att möta upp de andra och fixa klart vårt videoreportage.
I dag har jag och de andra ibsrepresentanterna ordnat en brännbollsturnering för alla studenter. En superhärlig dag på west campus med härliga killar och tjejer. Ska lägga upp mer bilder sen när jag har redigerat dem.
Kim och Jacob, äkta bromance
Brännboll
Poolen med Josefine och (plattfrillan) Kim
 

Volleybollturnering

I dag var det den internationella volleybollturneringen så jag och Josefine begav oss till East Beach för att heja på våra killar i La Brezza-laget. De vann tre av fyra matcher och var jätteduktiga. Josefine och jag var svinduktiga cheerleaders förutom att vi tog fel buss och kom en timma försent.
På vägen tillbaka orkade vi inte ta bussen så gick i vattnet längs med stranden. Var helt underbart att känna värmen från solen och havsbrisen från Stilla Havet. Behövde verkligen en sån här dag!
Josefine
Volleyboll
Älskar havet
Jacob, Viktor, Pelle, Kim, Thomas, Per och Petter
Jag och Josefine
Petter, Josefine, Per, Thomas, Jacob, Viktor, Pelle, Kim och jag
Jag och Josefine
 

Universal

Teatergänget som jag åkte till Universal Studios med. (Jag, längst till vänster för er som er inte ser, haha)
En av de uppbyggda scenerna som skulle föreställa en flygkrash

Mac 'n' cheese

Denna vecka och helg har varit/är full av plugg. Hade midterm i matte i går och det kändes bra. Efteråt gick jag och Cattis ner till Shoreline Café vid stranden och åt en pannkaksfrukost. Supermysigt.
På kvällen åkte jag, Scott och Morten downtown för att fixa video + intervjuer till vårt reportage om en kille som har startat en mac 'n' cheese-restaurang, öppen mellan 22 och 03. Tror det blir en riktigt bra video!
I dag ska jag och Josefine gå på den internationella volleybollturneringen och heja fram killarna i La Brezza-laget.
Storplugg i lägenhet 64 denna vecka
Cattis och jag hade midterm i matte
Köpte en varm choklad till mina pannkakor

Sverige

Har ju glömt att berätta! I sista stund bestämde jag mig för att spendera tre veckor av mitt jullov hos familjen i Sverige. Ser inte fram emot snö och kyla men ser fram emot att träffa dessa saknade goingar (som min kära vän Cattis skulle uttrycka det).
 
Jag, Julia och Sandra
Malin och Emma
Lisa och Angelica
Sandra och jag
Min otroligt saknade Rebecca
Mormor och morfar
Mamma och pappa

Mitt Santa Barbara

Måndag

Håll dig lugn och låtsas att det inte är måndag. Precis så kände jag i morse. Gick upp tidigt, åkte till biblioteket och fixade klart allt med min uppsats och de hundra andra grejerna som skulle lämnas in med den. Sen hade jag lektion i massmedia och sen fortsatte pluggandet. Ett argt mejl förstörde hela min dag och när det var dags att gå till engelskalektionen för uppsatsinlämning och presentationer inför klassen var jag så arg att jag bara ville gå hem och skrika. Presentationen gick i alla fall bra!
I kväll har vi pluggat matte och ätit popcorn. I morgon blir det ännu mera plugg och på eftermiddagen ska jag och Scott intervjua vår källa till veckans videoreportage. Längtar redan tills helgen.
 
Cattis och jag stenpluggar matte och dricker te i mängder (förkylning på g för oss båda)
 

Universal Studios

I går var jag på Universal Studios i Hollywood. Det var IBS teaterstudenter som skulle åka och eftersom vi jobbar blev jag och Josie medbjudna. Hon hade dock massor att göra och gav bort sin biljett till en glad Olle. 
När vi kom fram till LA var det extremt varmt och fuktigt och det var som att gå omkring i en bastu. Vi började med att ställa oss i kön till the studio tour och var nära på att smälta bort i värmen. Åkte omkring bland olika studios och fick se hur de gör olika effekter/bygger kulisser för filmer. Åkte bland annat på Wisteria Lane, från Desperate Housewives och såg en uppbyggd flygkrash och King Kong i 3D. Var häftigt!
Sen gick jag, Olle och Pelle omkring och åkte de andra attraktionerna. Killarna tvingade med mig på the mummy ride och för er som känner mig så vet ni att jag är livrädd för allt som har med skräckfilm och liknande saker att göra. Överlevde i alla fall och åkturen var ganska cool. Simpson riden var helt i 3D och det kändes som att man åkte berg och dalbana även fast det bara var vagnen som rörde sig lite. Riktigt häftigt faktiskt.
Dagen avslutades med en tur till Hollywood Boulevard där jag och Olle gick till Hooters och drack öl medan de andra kollade på stjärnorna. Sen åkte vi allihopa till en restaurang på Sunset Strip. Supermysigt ställe och jättegod mat. En lyckad dag!
Universal Studios Hollywood
Wisteria Lane, Desperate Housewives
Jag och Pelle på Kitchen 24

En torsdagskväll i september

I torsdags blev vi bjudna på fest och det hela blev en spontan och rolig kväll. Älskar hemmafester! Så mycket skönare än att klä upp sig och gå downtown. Vi spelade beerpong, minglade med vänner och nya bekanta och hade svinkul. Det gillar vi. 
Jag och Josie, bästa beerpongteamet
Alexandra och Josie
Jacob och Kim

Utställning

Här är länken till min senaste artikel för The Channels. Enjoy!
 
http://www.thechannels.org/ae/2012/09/21/sbcc-facultys-artwork-displayed-in-biennial-exhibit-in-atkinson-gallery/
 
I dag lyssnar vi till gitarrspel och hänger i lägenheten

Hard work work

Sitter i bibblan på skolan och pluggar. Precis skrivit klart och skickat in min artikel till The Channels. Handlade om en konstutställning där alla skolans konstlärare ställer ut sina verk. Länkar när den finns uppe.
I helgen blir det storplugg. Uppsats som ska va inne på måndag, midterm i matte nästa vecka och måste även hinna göra research för nästa Channelsprojekt. Hade redaktionsmöte i dag och fick reda på att jag ska göra en video story nästa vecka. Känns mycket spännande!
Förutom plugg så blir det även lite nöje i helgen. På lördag ska jag nämligen till L.A. och Universal Studios, tjoho!
I går bokade även jag, Cattis och Viktor biljetter till en konsert med Joshua Radin senare i höst, grymt peppad på det också. 
 
Bild jag tog under en kvällspromenad vid stranden
Solnedgång över Santa Barbara
Tidigt i morse, innan mattelektionen

Med kameran

Här kommer nu bilderna från häromdagen. En bunt av närbilder.
Jag fotade denna bild av Cattis på West Beach
Jag hjälpte Cattis med en fotouppgift
Alla foton tagna av Catarina Edén

Min helg

Den gångna helgen var fullspäckad. I torsdags var vi på Neighborhood och spelade lite beerpong.
Sabina, som numera pluggar i Oklahoma, kom på besök fredag till tidig måndag. Vi gick på mimosasbrunch på lördagen, hängde sen vid poolen på BV och avslutade dagen med utgång på Sandbar och EOS. I söndags gick vi omkring i Santa Barbara och hängde downtown.
Resten av denna vecka kommer spenderas framför datorn och med näsan i skolböckerna. Har fyra intervjuer att göra, en artikel att skriva, matteläxa att plugga till och en uppsats att fixa klart. Lets go!
Mimosasbrunch på The Brewhouse med Michael, Sabina, Robert, Freddy, Malin och Cattis

Sabina var på besök från Oklahoma

Jag bjöd på en liten stadsvandring, bland annat vid hamnen

Cattis, Jacob och jag hittade ett photobooth på Neighborhood
 
 

Plåster

Har hänt rätt mycket här i SB på senaste tiden. Vissa saker som jag är glad att jag kunnat prata med er där hemma om.
Plåstret på mitt ben sitter kvar, men infektionen är borta från kroppen och snart även såret. Äntligen. Är så otroligt glad för alla mina vänner som stöttar och alltid finns nära. Ni som är här och ni som är i Sverige.
Kram till er!

Tog det lugnt i gräset medan Cattis fixade kamerainställningarna

Minnesstund på stranden för att hedra offren från 9/11

Min senaste artikel

Mitt senaste uppdrag för The Channels handlade om entreprenörsklubben på skolan. Dit kan studenter gå för hjälp med lansering/patentsökning osv för nya produkter/tjänster. Klubben finansieras av Dr. Anton som under sin karriär har tjänat multum och startat 19 olika företag. Han är mycket engagerad och brinner för entreprenörsskap.
 
http://www.thechannels.org/career/2012/09/10/harvard-alumn-invests-in-entrepreneurs/
(Klicka på länken för att komma till artikeln.)

Uppdatering

I dag har jag haft mattequiz (gick bra) och redaktionsmöte. Sen hjälpte jag Cattis med en fotouppgift. Vi hade superkul och bilderna kommer senare. På kvällen gick jag och Josie en powerwalk längs med stranden. Skönt det med. I morgon blir det massvis med plugg hela dagen lång. Ska nog sitta i bibblan och fixa allt. Nu blir det te och mys framför tv:n.
Avslutar med några bilder från helgen. Puss på er!

Jag, Olle, Josie och Josefine. Foto: Cattis Edén

Jag och Cattis. Foto: Cattis Edén

Viktor och jag blandade toppendrinkar. Foto: Cattis Edén

Jag och Josefine. Foto: Cattis Edén
 

Sunday, oh Sunday

Sitter på Café Zoma med Josefine och Josie. Det är söndag och det pluggas på för fullt. Mattequiz på tisdag så för mig är det näsan ner i matteboken som gäller. Haft en rolig helg i alla fall. Fick ett uppdrag för The Channels så i fredags var jag på en entreprenörsklubb och gjorde ett reportage. Tog typ hela dagen men var intressant. På kvällen gjorde vi drinkar och åkte till en fest. Det var supernice. I går kväll gick jag och Josefine på bio och såg The Words. Vi hade höga förväntningar och de uppfylldes inte riktigt men den var ändå sevärd. Nu ska jag plugga vidare!
Ps: Kära läsare, nu tycker jag faktiskt att ni har blivit dåliga på att kommentera mina inlägg...
Vi gjorde mango margaritas
 

Tacokväll i vår lägenhet
 

Jag, Viktor och Kim (och en liten glimt av våra egengjorda tidigare nämnda supergoda drinkar)

Jag, Olle, Josie och Josefine

Cattis och jag gick en promenad till stranden och fotade och drack islatte

Vår frukost på Café Zoma idag, latte och avocado sandwish
 
 

Ny vecka, nya tag

I går var det som sagt Labor Day och vi var lediga. Vi åkte till Ralphs och storhandlade mat för flera veckor framöver. Sen blev jag rastlös och bestämde mig för att gå en powerwalk. Tog bussen med Cattis upp till BV sen gick jag därifrån upp till Mesa, köpte en blender och gick vidare upp för Carrillo Hill, ner mot San Pascual och tillbaka till La Brezza. Blev längre än vad jag trodde, men var otroligt skönt och utsikten är underbar. I bland kan jag bara kolla mig omkring och liksom bara ta in allt, svårt att fatta att jag faktiskt bor här. När man ser dessa fantastiska saker varje dag så glömmer man ibland bort att verkligen titta. Och det är underbart vackert!
I dag hade jag mitt första mattequiz, gick bra tror jag. Sen hade vi redaktionsmöte. Mitt beat (det område av skolan jag ska täcka) denna termin är businessavdelningen och entreprenörcentret, blir nog roligt tror jag. 
Efter mötet gick jag till bibblan och satt där hela dagen till klockan 18. Har en researchuppgift till morgondagens engelskalektion som tog hela dagen. Är helt slut nu. 
Älskar mina träningsskor, blir glad varje gång jag tittar ner

En del av utsikten från Carrillo Hill

Fontänen på skolan i morse vid 07.20

Roadtrip

Kom på att jag glömt lägga upp bilderna från vår roadtrip förra helgen. Det var jag, Josie, Josefine, Viktor, Jacob, Kim och Pelle som åkte till L.A. och besökte Griffith Observatory (som är en utsiktsplats över L.A.), Venice Beach och Malibu. I bilkön i Malibu stod vi bredvid Cam Giganet (googla) som alla tyckte var lite coolt. Var typ världshistoriens varmaste dag men vi hade det roligt ändå och jag älskar ju Venice. Skulle lätt kunna bo där i några år.

Pelle, Viktor, Jag, Josefine, Jacob och Kim

Utsikten från Griffith Observatory (tyvärr var det lite dimmigt eftersom det var så tidigt på morgonen)

Josefine och Jag i Venice

Jag, Viktor, Kim, Jacob, Pelle och Josefine på Venice Beach

Venice Beach (Josie tog korten)

Jag ler igen

Man mår dåligt och sen vänder det. Så lyder talesättet och det gäller även mig. Var hos läkaren igen eftersom jag tyckte att såret på benet borde ha blivit bättre och de sa att jag inte behövde oroa mig alls för infektionen i kroppen är borta men såret tar lite längre tid att försvinna. Men nu behöver jag inte äta mediciner längre och det gör inte ont alls. Jag får njuta av solen också! Underbart!
Nu sitter jag, Josefine och Josie på Nortstrom Ebar och pluggar. Det är Labor Day i morgon vilket betyder att vi är  lediga så denna söndag känns extra skön. I kväll ska vi gå på bio och se The Odd Life of Timothy Green, ser fram emot det. 
Ska nog gå till gymet och skriva in mig i dag också. Ska byta från 24 hour fitness till Spectrum som är lite bättre och fräschare. Är så pepp på livet just nu! Skolan känns rolig, matten går bra, älskar mina roomies, älskar Santa Barbara och njuter av livet. Lycka.

Gårdagen spenderades vid poolen med Josefine (och mitt snygga plåster)

Jag och Josefine i går kväll

Josies och min kaffedrink på Nordstrom Ebar, där vi sitter just nu