Varmt

Jag älskar solen! I dag var det en sån där underbart varm och mysig dag. Från att vara stressad för allt jag skulle fixa gick jag till att bli glad och peppad på livet. Josefine och jag åt lunch, drack islatte och spenderade vår lediga timma innan skolan på vår uteplats i solen. Och som det piggade upp oss!
Gjorde planer för framtiden och diskuterade de mest konstiga sakerna. I bland behöver man bara vara, stunder som inte är så allvarliga.
Lunch och islatte på vår uteplats

See you in San Francisco

Kom precis hem från gymmet och ska strax börja pricka av saker på min sju mil långa to do-list. Eftersom vi ska till San Francisco i helgen måste jag hinna med alla veckans läxor innan dess. Blev precis påmind av Josefine att det faktiskt är tisdag i dag. Här har jag gått och trott det var måndag, men nu blev det ju ännu närmare vår resa, yippie.
I min communicationklass ska vi ha en så kallad skill demonstration då vi ska vara två och två, skriva ett manus och spela upp en scen då vi visar att vi kan kommunicera med "I-language". Ingen i min klass är ju någon teater-major direkt men jag får väl dra fram de gamla kunskaperna från förr i tiden, haha. Tycker bara det är en sjukt konstig uppgift. Så kvällen kommer alltså spenderas framför datorn med manusskrivande i högsta hugg, plus matteläxa och typografiläxa. Hej och hå, nu köööör vi!
Emma och jag vid Golden Gate Bridge i San Francisco jullovet 2011

Roadtrips

I fredags hängde jag med till Neighborhood och Savoy och det blev en väldigt rolig kväll! Resten av helgen slappades det och pluggades. Nu har sista veckan i februari påbörjats och jag vaknade verkligen på fel sida i dag. Var bara 2 grader när jag skulle gå till lektionen vid halv åtta i morse (seriöst, 2 grader i SB, helt sjukt!). Men, fick tillbaka första matteprovet och hade fått ett A. Lycka!
Sen vände mitt sura humör när jag kom hem och vi hyrde en bil tills i helgen och bokade hotell i San Francisco. Ser verkligen fram emot det! 
Gjorde också klart vår första plan för spring break. Hyrde bil för hela veckan och bokat hotell i Las Vegas för fyra dagar. Kommer bli grymt! Och det kommer vara så varmt och vi har en megapool! Yippie!
Jag och Natti i fredags, på förfesten
Neighborhood i fredags

Happy hour

Efter en jobbig skolvecka bestämde jag mig för att övertyga Josefine att ta en after work på Sandbar. Hon var inte svårövertalad och efter gymmet åkte vi och käkade en god middag och drack lite drinkar. Supermysigt! Sen mötte vi upp några vi känner och gick till Tonic där det tydligen var någon konsert. Såg en kändis som jag verkligen inte kan komma på vem det är, men jag vet att han är någon skådis. Typiskt.
I dag har jag, Josefine och Caitlin hängt på Starbucks och försökt plugga. Blev mest spring break-planering istället.
Margaritas på Sandbar
Photobooth på Whiskey Richard's

Pust

Den här omotiverade veckan fortsätter och i dag har det varit fullt upp från halv åtta i morse. Började med matteprovet som faktiskt kändes jättebra, vilket var förvånande. Sen fixade jag en läxa, gick till gymmet, pluggade vidare och hade sen mina två andra lektioner. Var verkligen en sådan dag då jag bara kände puh så fort jag kom hem. Har spenderat kvällen i sängen med serien Covert Affairs och njutit av en läxfri kväll. I morgon ska jag sluta deppa och börja peppa. Ska unna mig själv sovmorgon innan typografilektionen och sen tar jag helg!
Drömmer om vita stränder, turkost hav och paraplydrinkar på spring break.
Typ så här kreativ känner jag mig just nu

Hej och hej kämpa på

I morgon är det dags för mitt första matteprov i denna supersvåra kurs. Håller alla tummar jag kan för att det ska gå bra! 
Trots att jag bara varit i skolan en dag denna vecka längtar jag redan till helgen. Är bara en sådan vecka ni vet. Då man inte har så mycket motivation, fast massor att göra. Men men, det är bara att bita ihop och göra sitt bästa! 
I dag gick det i alla fall grymt bra på gymmet, körde på som en galning så kommer nog ha träningsvärk i morgon, men det är bara skönt att känna att man får resultat!
Roligaste på länge

Valsafari

Efter att ha haft en helg med 25 grader bestämde sig vädergudarna för att dra till med moln och blåst idag när det var dags för vår whale watching trip. Även valarna bestämde sig för att hålla sig borta men vi fick se delfiner, sälar och sjölejon i alla fall. Fick även en gratis resa som vi kan ta när vi vill eftersom valarna inte ville titta fram.
Älskar dock att åka båt och va ute på havet så jag hade jätteroligt! Nu har jag sugit i mig tillräckligt med frisk luft för att orka plugga resten av dagen.
Delfiner

BBQ på stranden

I går var det 25 grader och strålande sol i Santa Barbara. Jag och de andra ibs-representanterna hade anordnat en BBQ på Leadbetter Beach, så vi var där hela dagen och grillade hamburgare och njöt av det fina vädret.
På kvällen var vi ett stort gäng som åkte till Sandbar. Blev en jätterolig kväll!
I morgon är det President's Day, vilket betyder att alla är lediga och vi har långhelg. Vilket också betyder att denna söndag känns som en lördag. Yippie!
I dag ska jag och Josefine gå på bio på en film som vi har längtat efter jättelänge och nu har den äntligen premiär, Safe Haven. Hoppas den är lika bra som vi tror!
Nu ska jag fortsätta tvätta och städa och sen kanske hinna med att ligga vid poolen lite. På återseende!
Josefine och jag på Leadbetter
Douglas, Josefine, Per och John
Jag och Per

Valentines Day

Så var det alla hjärtans dag. Jag överraskade mina roomisar med cupcakes och sen fick jag och Josefine äntligen vår segermiddag från Pelle och Viktor. Vi vann ju ett spel innan jul och det har tagit dem ända tills nu innan vi fick vårt pris, haha, men vi fick det i alla fall. Sen kom Caitlin och vi åkte downtown och hängde på EOS resten av kvällen. Mysigt att fira alla hjärtans dag med skratt och vänner!
I dag har vi brunchat på Sharkeez och sen bara slappat hemma. Har varit riktigt varmt i dag. I morgon blir det BBQ med ibs och sen förhoppningsvis stranden hela dagen lång.

Bollar

I dag var vi med på ett fast fitness-pass med en överenergisk ledare på gymmet. Vi skulle träna med pilatesbollar och skrattade igenom oss passet. 
Kvällen har spenderats med teckensnittet helvetica och typografiuppgift tills i morgon. Ska ha vår första designkritik så ska bli spännande!
I morgon är det ju även alla hjärtans dag. Megahypat här i staterna och man blir nästan lite irriterad på allt pynt/blommor/hjärtan/ballonger/nallebjörnar man ser överallt. Fast egentligen tycker jag ju faktiskt att det är en ganska gullig tradition.
Längtar tills SB får upp lite mer värme

Mattetider

I dag spenderades dagen i bibblan med matteplugg. Sen unnade vi oss en lunch på JSB, restaurangen på skolan som drivs av elever, innan jag hade min typografilektion. Sen har jag fortsatt dagen med att fixa alla läxor och sen såg jag nya avsnittet av Hissen, lika roligt denna gång. Har även börjat följa Top Model Sverige, tvnörd som jag är men kan nog vara kul eftersom dem är i LA. 
För att fortsätta på tvspåret så avslutar jag detta extremt intressanta blogginlägg med att säga att jag och Josefine ska kolla på filmen Hypnotisören. De senaste kvällarna har vi påbörjat en liten tradition med att flytta ihop våra sängar och kolla på film.
Dagens läxa

Mardi gras och halsont

Efter att ha vaknat till ösregn och hagel och därefter spenderat hela fredagen i lägenheten med att kolla på film och äta thaimat kände vi att vi ville hitta på något på lördagen. Pluggade lite på Café Zoma och strosade på state street, köpte te och halsmedicin till mig själv innan vi gjorde i ordning oss för en kväll downtown. Våra nya grannar Alexander, Oliver och Tim kom hit och vi åkte först till Sandbar där det var mardi gras-fest med masker. Kvällen avslutades på EOS där det var hur mycket folk som helst.
Trodde jag skulle vakna i dag och va ännu sjukare men mår bara fint så det är bara att hugga tag i matteboken och börja göra läxorna!
Vårdag i Californien

...och så var det helg igen

Två veckor har redan passerat i skolan. Vet inte vad jag vill göra denna torsdagskväll, vill inte va hemma men vill inte gå ut. Håller på att bli lite sjuk och känner mig lite konstig men får se vad jag/vi hittar på.
Var på ett möte på Antioch University förra veckan och nu håller jag på att fundera på vad jag ska göra i framtiden och under kommande år. Vill väldigt gärna göra en transfer dit och få en bachelors degree i media and communication, men frågan är om jag har råd? Jobbigt när man har dyra drömmar. Men det skulle vara en dröm att gå där och hon jag pratade med sa att jag hade jättebra betyg, skulle passa in på skolan och skulle kunna bli en editor på deras tidning. Låter ju verkligen lockande!
Nu ska jag äntligen duscha efter ett långt gympass, får se vad som händer sen.

Gym och pannkakor

Inledde dagen med mattequiz och sen pannkakor vid stranden med Josefine innan vi gick till gymmet. Tror det kommer kännas riktigt bra sen när man får in en vana att gå dit tre gånger i veckan. Än så länge försöker jag bara passa in det i schemat så gott det går. Men är ju faktiskt superkul att träna när man väl kommer in i ett flow.
Har lägenheten för mig själv och unnar mig en ledig kväll. Kollade precis in Filip och Fredriks nya program Hissen. Älskar ju allt de gör och även detta var roligt!
I morgon är det helg, woho!
Shoreline Café, precis vid skolan

Nya tag

I går ville jag verkligen inte gå upp ur sängen, klockan 06.30 kändes allt för tidigt. Släpade mig upp ändå, bara för att komma till skolan och upptäcka att min mattelektion var inställd. Kunde inte gå till gymmet heller eftersom det inte öppnar förrän 11. Perfekt start på min måndag, haha. Blev ett träningspass i ett fullproppat gym på eftermiddagen i alla fall.
I dag ville jag gå upp för då skulle vi skypa med Josie i Sverige. Mysigt, saknar henne verkligen!
Nu sitter jag på rummet, käkar lite marabou och gör min läxa i interpersonal communication. Borde verkligen kolla igenom matten också, har quiz i morgon.
För övrigt ska jag och Josefine lyxa till det lite med pannkaksfrukost på Shoreline Café i morgon, innan vi drar till gymmet. Fick reda på att hon aldrig varit där och blev helt paff, trodde verkligen vi varit där ihop, men det blir det ändring på nu alltså.
Vi håller också på att planera spring break 2013, då ska det allt hända grejer. Uppdatering om detta snart!
Josie och jag, good old days 
 
 
 

Superbowl Sunday

Kom precis hem från bion där vi såg filmen The Impossible. En helt fantastisk film med otroligt bra skådespelare och en rörande historia. Handlade om en familj som överlevde tsunamikatastrofen i Thailand. Jag och Josefine grät i princip hela filmen, den berörde verkligen. Se den om ni kan!
Annars så är var det superbowl i dag och vi hann precis hem för att se San Francisco bli slagna av Baltimore, typiskt.
Har också hunnit med en promenad till piren, vilket gjorde denna söndag lugn och mysig, det gillar vi.

Beerpong

I går gick vi till gymmet för vårt första pass. Körde hårt som tusan och har världens träningsvärk men känns positivt ut inför beach 2013, haha. 
På kvällen kom Jacob och Per hit och vi gick till Neighborhood och spelade beerpong. Jag hade ett himla flow och vann tre av tre matcher. Älskar att vinna!
I dag gick vi en sväng på stan och lunchade på favoriten Pascucci. Nu blir det hemmamys med glass och någon rolig film.

Starbucksplugg

Sitter på Starbucks och pluggar med Josefine och Angelica. Försöker vara duktig och göra nästa veckas matteläxa i förväg men känner mig inte så mattemotiverad i dag tyvärr.
I går inledde jag och Josefine morgonen med en powerwalk från mesa med varsin blender i handen. Sen hade jag min typografilektion och efter det kom de andra ibs-representanterna Elisabeth, Rikard, Rasmus och Hugo över och vi planerade aktiviteter för denna termin. 
I dag är det ju äntligen helg och det känns så otroligt skönt (efter en vecka i skolan, haha)! Är lite sugen på att gå till Neighborhood i kväll men får se vad som händer. Vädret har i alla fall börjat bli varmare och varmare och jag längtar tills man kan ligga och sola vid poolen under lediga stunder.
Bild från IBS picnic för nån vecka sen. Alla representanter: Rikard, Rasmus, Hugo, Josefine, Jag, Elisabeth
Alla säger alltid "hey" till Josefine när hon har den här t-shirten på sig, haha
Josefine, Angelica och min nya favorit på Starbucks - very berry hibiscus refresher