LAX

Sitter på flygplatsen i Los Angeles och väntar på att få gå på planet. Trots min väska på 23.2 kg och för stora handbagage fick jag komma igenom och det är jag grymt tacksam för. Knaprar på en toblerone och får väl sätta i gång en film eller något för att hålla mig sysselsatt de kommande två timmarna.
Kändes vemodigt att rulla ut från Santa Barbara i flygbussen men nu vill jag mest få resan överstökad och komma hem till Sverige och krama om mamma, pappa och Sandra på Landvetter.
 

One last breath of Cali air

Efter att ha sagt hej då till alla andra som åkt har det nu alltså blivit dags även för mig. Hoppar på flygbussen vid 15.20 och mitt flyg går i kväll vid 22.00. Landar i Göteborg i morgon vid 22 lokal tid och nu ser jag bara fram emot att vara framme.
Trots detta är det vemodigt att lämna min älskade stad. Vilken termin jag haft, superskoj!
Min sista kväll spenderade jag längs med havet på en lång promenad. Perfekt avslut!

Vägning

Kan meddela att väskan i morse hade stigit till 25 men nu ligger på under 23 kg efter ett antal omorganiseringar och utplockade prylar. Tog en sista promenad till state street, unnande mig en sista islatte och gick omkring lite grann. Har också hunnit med en skype med Josie och att besöka kontoret på Harbor Heights där vi ska bo i höst och lämna deposition och alla möjliga blanketter.
Den här terminen har gått så otroligt fort! Känns som att jag precis vinkade hej då åt Sandra på LAX. Har fått in två betyg hittills och väntar alltså på de två sista innan jag kan slappna av helt. Är lite nervös för matten, även om det gått bra i kursen måste man få minst ett C på sista provet för att klara kursen. Eftersom min final var det svåraste matteprov jag någonsin gjort är jag därför supernervös för resultatet. Vill bara veta!
Santa Barbara

Skakad

I dag vaknade jag av en jordbävning. Den starkaste jag känt sen jag flyttade hit. Innan har jag knappt märkt av dem och då kan det bara vara vissa delar av stan där det har märkts men att döma av alla uppdateringar på facebook så har de flesta känt av denna. Hela sängen, väggen och huset skakade och det var lite läskigt. Är ju inte van med såna här naturfenomen. Allt jag kunde tänka var "inte nu när jag ska åka hem", haha.
I dag är det min sista hela dag i Santa Barbara innan jag åker hem för sommaren. I går kunde jag inte vänta på att gå på flyget och i dag får jag lite ångest. Öppnade ytterdörren och kände den varma sommarvinden och insåg att jag kommer sakna mitt hem även om jag bara är borta i cirka två månader.
I dag ska jag alltså göra slutvägningen av väskan, städa det sista och hinna med några timmar vid poolen. Sometimes you just gotta love life.

Avsked

I morse vid 04.30 åkte Josefine mot LAX och jag gick upp för att säga hej då. Det är verkligen det värsta jag vet, avsked. I dag är det en hel del som åker och som inte kommer tillbaka i höst och det är så jobbigt att säga hej då till människor som du är van vid att se varje dag. Usch.
Jag ska i alla fall fortsätta städa, packa och sen kanske jag hinner att njuta av de 24 grader som Santa Barbara bjuder på i dag.
Avslutar med lite bilder som Hanna har tagit!
Jag och Josefine blev tackade på IBS graduation för vårt jobb som studentrepresentanter
En bild från när vi bjöd alla på brownies
 

Graduation

I fredags började vi rensa och storstäda lägenheten. Slängde tusen miljoner grejer + kläder men ändå är det en massa kvar. I dag har vi fortsatt skrubbandet och ska lämna sakerna som ska va kvar tills i höst. Har även provpackat min resväska och just nu ligger den på stadiga 22.7 kg så får se om jag ska packa om lite.
Josefine och jag hann också med att baka brownies som vi bjöd våra grannar på för att fira sommarlovet!
I lördags var det årets IBS graduation så jag var där och firade av mina vänner som klarat av sitt första år i USA.
På kvällen var det sista gången med gänget och vi spelade beerpong på La Brezza och sen festade vi på San Pascual. Mycket rolig kväll det också!
I dag är det Josefines sista dag här så vi ska avsluta med en liten lunch på Sandbar och sen fortsätta packandet!
Josefine, Viktor, Jag, Pelle
Jacob uppträdde
Viktor, Pelle, Anton, Hilda, Martin, Linnéa, Linus och Josefine
Sommarlovsbrownies

Avslutning

I torsdags gick jag och Josefine till Pierre Lafond Wine Bistro och åt mat, drack vin och firade sommarlovet! Vi bestämde oss även för att ta en rejäl runda downtown och hinna besöka alla ställen vi gillar och kommer sakna i sommar. Hann med en megadrink på Palazzio, besök på Dargan's, EOS, Tonic, Indochine, Whiskey Richard's, Savoy och Sandbar. En grymt rolig kväll som avslutade med mac 'n' cheese på After Dark!
Vi dansade som galningar och hade allmänt kul, tjoho!

Sommarlov!

Efter världshistoriens svåraste matteprov och tenta i communication är skolan nu över för den här terminen och jag tar sommarlov! Det ska firas med middag och en sista utgång i Santa Barbara för den här gången i morgon kväll. Blir några sköna semesterdagar vid poolen och havet innan det är dags att åka till Sverige nästa vecka för lite jobb och familjetid. Tjoho!

1 dag kvar

Nu börjar verkligen motivationen rinna ut alltså. Två finals gjorda och två kvar (de svåraste) i morgon. Sen tar jag sommarlov!
Har suttit i bibblan hela dagen och pluggat matte. Det märks att det snart är lov för min hjärna börjar strejka och det är svårt att koncentrera sig. Men försöker intala mig själv att det här faktiskt är sista kvällen jag måste plugga ända tills augusti. Hej och hå.
Pacific Ocean
I dag hälsar vi också grattis till världens bästa morfar som fyller 70! (Bild från julen 2011 när familjen hälsade på i Santa Barbara)
 

Final

Förutom att plugga så har jag i helgen rullat fram i en ford mustang 2014 (inte för att jag kan ett dugg om bilar men att döma av alla killars gapande munnar så antar jag att det är ganska coolt). Fredagen spenderades på The Grove i Los Angeles. Supermysigt och vi kommer lätt att åka tillbaka dit!
I lördags åkte vi på roadtrip med våra kära vänner Viktor och Pelle (som tyvärr ska åka hem efter denna termin). Vi började i Pismo Beach och hann även med Red Rock. 
I går cruisade vi runt i Malibu och Santa Monica, superkul det också!
Nu är det måndag och första dagen på finals week. Plugg dygnet runt fram tills onsdag då jag har min sista tenta och sen är det SOMMARLOV!
Malibu
Pismo Beach
Red Rock
Red Rock
Bilen
 

Mycket

I morgon har jag min sista lektion för denna termin. Nästa vecka är det finals week och alltså bara tentor på schemat. Har också bara två timmar kvar i gymmet så saker börjar helt enkelt bli färdiga. Skönt!
Har lägenheten för mig själv så passar på att lyssna på musik på hög volym, tvätta och städa lite. I helgen kommer jag förmodligen vara i bibblan och plugga dygnet runt så passar på att ta lite "ledigt" i dag och i morgon.

Nedräkning

Nu är vi inne på sista veckan innan finals week och det är endast sex dagar kvar i skolan på denna vårtermin. Sjukt vad snabbt tiden har gått! 
I dag gjorde jag min sista presentation på communicationskursen så nu är det bara i princip en hel del matte jag har kvar att plugga på. Även om man är stressad och det är mycket att göra så kan jag ändå uppskatta den här finals-stressen för det blir så himla roligt sen när man väl får sommarlov!
På väg hem från skolan
La Playa Stadium

Hot hot hot

Har varit världens varmaste helg och vi har hunnit med både en massa kaffe (frappuccino happy hour) på Starbucks i La Cumbre, poolhäng och dans downtown på Savoy. 
Josefine och jag
Frappuccinos för Caitlin, mig och Josefine

Pssst

Hallå! The Channels blev featured i alla de lokala tidningarna i Santa Barbara för våra vinster på journalistikkonferensen.

Kolla in:
The Independent - http://www.independent.com/news/2013/apr/18/sbcc-newspaper-wins-27-awards-state-journalism-con/?print
Santa Barbara News Presshttp://www.newspress.com/Top/Article/article.jsp?Section=LOCAL&ID=566694010362658863&Archive=true
Noozhawkhttp://www.noozhawk.com/article/041813_sbccs_the_channels_wins_27_journalism_awards/

Inte depp bara pepp

Nu är det dags att sluta gnälla! Har tjatat om att jag varit sjuk länge nu och även om jag fortfarande är det så orkar jag inte va på dåligt humör längre. Så det så!
I dag avklarades ett matteprov och två quiz, sen mötte jag upp Caitlin och Josefine i bibblan och hängde där ett tag. Nu väntar veckans första läxfria kväll och jag har lägenheten för mig själv.
Börjar få lite ångest över att åka "hem". Även om jag självklart längtar efter alla där hemma så är det ju Santa Barbara som är mitt hem nu. Önskar att jag kunde flytta hit alla hemifrån istället. 
Trots detta så ska jag ju åka tillbaka i augusti så vad har jag att deppa för egentligen?

Sjukstuga

I söndags blev jag sjuk och har varit lite halvt sängliggandes sen dess. Feber och förkyldning, typiskt att det kommer nu när det är så mycket att göra i skolan...
Har i alla fall släpat mig till de viktigaste lektionerna och försökt kurera mig med soppa och glass (!). I morgon är det ett viktigt matteprov som gäller, samt musikquiz så måste få lite läxor gjort i kväll. Försöker intala mig själv att det snart är sommarlov.
Pappa skickade en bild från hans fisketur, fick mig att längta efter svensk sommar
Matteplugg på Starbucks

Montecito

Har varit ca 31 grader i helgen och i morse åt vi frukost på Butterfly Beach i Montecito. Såg delfiner simma omkring precis vid stranden. The reason why I love Santa Barbara!
I kväll kommer Caitlin hit igen och vi ska ut på stan och dansa, so fun!
Butterfly Beach, Montecito
Åh så skönt

Varmt

Torsdagen spenderades på Dargan's med Caitlin och Josefine. Ultimat tjejkväll!
I går hann vi med både Thousand Oaks och Malibu och var även jättenära den stora branden som bröt ut i bergen för någon dag sen. Var helt sjukt mycket rök och aska som flög omkring överallt, läskigt!
Malibu
Jag, Josefine och Caitlin
Josefine, Jacob, Viktor och Kim på President's Honor Roll ceremony i fredags
 
 

Äntligen

Äntligen kan jag pusta ut och ta helg efter en jobbig vecka! Firade med middag på Sandbar med Josefine. I kväll ska vi gå ut downtown, woho. I dag är det för övrigt 28 grader här! Det gillar vi!

Pust

Jag överlevde gårdagen och jag överlevde idag! Nu ser jag fram emot en läxfri kväll med thaisoppa och The Voice. I morgon är det torsdag och alltså helg, äntligen!