Planer

Älskar onsdagar! Har bara en yogalektion så känns ju i princip som att jag är ledig. Kände att jag behövde en dag för mig själv så åkte en sväng downtown och strosade runt på state ett tag. Köpte ett par nya boots och satte mig sen på ett café för att planera helgens jobb.
På lördag ska jag till Goleta och skriva ett reportage om The Lemon Festival och på söndag ska jag intervjua en tjej och skriva en story om henne, mer om det senare. 
Fick ett mejl från en utav tjejerna jag intervjuade för min artikel förra helgen och hon sa att hon verkligen gillade reportaget jag gjorde. Alltid kul att få positiv feedback!
Ett självporträtt jag tog för min fotokurs

En doft av höst

Efter stenhårt plugg i bibblan med Jessica en timme innan provet har vi nu äntligen klarat av exam 1 i astronomy. Kändes helt okej ändå så får se vad resultaten visar i kväll.
Snart dags för fotolektion så passar på att ta några timmar ledigt i solen innan. Ciao så länge!
 

Min första

Här är länken till mitt första reportage för Noozhawk:
Santa Barbara Maritime Museum Opens New View of History with Lighthouse Lens
Och här är en annan rolig länk där jag är med: Meet The Team

Into the wilderness

Foto: Catarina Edén
Kolla in fler av hennes bilder här: http://catarinaeden.tumblr.com/

Strömavbrott och photoshoots

I lördags var jag på "the grand opening" av Santa Barbara Maritime Museums nya utställning Point Conception Lighthouse. Mitt uppdrag var att skriva ett reportage om eventet och det faktum att museét nu har fått en lins från ett utav de viktigaste lighthousen i Californien. Det var kul! Träffade många roliga människor och intervjuade två av de par som bott vid Point Conception och arbetat som lighthouse keepers under många år.
När jag kom hem och skulle skriva klart artikeln blev det plötsligt storm i SB och strömavbrott på tre timmar där jag bor. Fick sitta i mörkret (som tur är hade vi köpt ljus precis samma dag) och skriva så länge jag hade batteri på datorn.
I går gick jag och Cattis till en park uppe vid Mesa och hade en liten photoshoot under eftermiddagen. Cattis undrade om jag ville modella för några utav hennes assignments och jag fick lära mig fler fototips, vilket var svinkul. Bilderna blev toppen också!
Cattis
På väg hem från Santa Barbara Maritime Museum, lördag kväll

Happy birthday to ya

I går upptäckte jag en ny restaurang i Santa Barbara, Zaytoon. Vi var där på Mirandas födelsedagsmiddag och det var verkligen supermysigt. Alla borden var utomhus och hade en liten "minield" i mitten och maten var hur god som helst. Efter maten fortsatte vi med drinkar på Dargan's och Sandbar, trevligt det också!
I dag är det ganska molnigt och kallt här men det passar mig rätt bra för då kan jag bara ligga inne och kolla på Idol. I morgon ska jag jobba och skriva ett reportage för Noozhawk, yippie!
Zaytoon
Mikael, Miranda, Hanna, Jag och Jacob

Bitter sweet

Sitter i bibblan och pluggar lite grann. Har vårt första exam i astronomy på tisdag så kände att det kunde vara bra att fixa veckans andra läxor innan helgen. Är fortfarande väldigt nöjd med mina kurser denna termin. Min favorit är fotokursen! Läraren är verkligen grym och man lär sig nya saker varje lektion. Älskar att känna mig motiverad!
Sugarplum Fairy - Sweet Jackie:  http://www.youtube.com/watch?v=McoTMtCy44g

Miramar Beach

Foto: Jacob Kistner

En liten miniupdate

Hallå där! Tiden går fort när man har roligt och jag har helt glömt bort att uppdatera här på senaste tiden. Ska försöka bättra mig.
I helgen hann vi med en hel del! Jag och Caitlin åkte på roadtrip till Carpinteria (ca 15 från Santa Barbara) och strosade runt vid stranden och åkte upp i bergen. Otroligt mysigt utflykt.
Hann också med att göra downtown med Jessica, Miranda och Mikael och en trevlig middag med Cattis på CPK.
I söndags åkte jag, Jacob och Karlie till Miramar Beach där jag och Karlie var lite modeller för Jacobs fotouppgift. Det var ett helt otroligt vackert ställe! En sådan där plats där man nästan tappar andan och bara känner "om jag ändå bodde här".
Roadtrip bland bergen vid Carpinteria
 Mysig middag med Cattis på California Pizza Kitchen
Jessica, Chase, Miranda och Mikael på Sandbar
Jag och Jessica
Karlie och Jacob på Miramar Beach
Jag vid Miramar
 

En början

Sitter på mitt favoritcafé Good Cup (föredetta Zoma) downtown och gör lite läxor och sipprar på en islatte. Har precis köpt en fin kalender till mitt nya "professionella" liv haha. Har alltid älskat skolstartskänslan av att köpa nya böcker, block och pennor och varje termin tänker jag att det är nu jag ska vara superorganiserad och sen glömmer jag ändå bort min kalender efter två veckor. Det här är dock terminen då jag ändrar på det! (Hoppas vi.)
I dag var min första dag som intern på Noozhawk! Var pirrigt innan men släppte så fort jag kom dit. Fick en lång introduktion till hur allt fungerar med inlämning av texter osv. Mycket info att ta in men brukar ju lösa sig så fort man börjar. På fredag är min första jobbdag då jag ska få mina första reportage att skriva. Spännande! Känner mig så otroligt glad och motiverad inför denna termin och den känslan får gärna stanna hur länge som helst.

Energikick

Det är måndag morgon och jag ska strax springa i väg till min yogalektion. I dag är en sådan där dag då jag känner för att vara allmänt nyttig, göra alla mina läxor i väldigt god tid, träna och äta bra mat. Startade dagen med havregrynsgröt på balkongen (som jag fortfarande älskar) och snart är det alltså dags för ett träningspass. 
I eftermiddag ska jag upp till Santa Barbaras naturhistoriska muséum vid the mission, där jag har min astronomilektion. Vi använder deras planetarium för att titta på stjärnorna osv. Kan vara ganska intressant ibland men det beror nog mycket på läraren också! När vi hade vår första lektion vid the mission så visste inte Jessica och jag hur vi skulle ta oss dit så det slutade med att vi promenerade den 35 minuter "långa" vägen upp, haha. I dag får vi skjuts i alla fall så det löste ju sig till slut.
 

Internship

Denna underbara lördag har spenderats vid poolen med Karlie och Caitlin. Vi har haft några tjejer här som tittat på lägenheten och varit intresserade av att ta den sista platsen. Vi får se vem vi till slut väljer, svårt att få "rätt" uppfattning om någon på så kort tid...
I går hängde jag och Caitlin på Dargan's där det var ett liveband som spelade. Mysig kväll! Kul att bara gå ut och ta det lugnt ibland och bara umgås någon annanstans än hemma. 
... och i går var jag även på intervju för ett utav de internship jag sökte. Jag var otroligt nervös innan men allt gick bra och det visade sig att jag fick det! Nu är jag alltså officiellt en intern på tidningen Noozhawk där jag kommer jobba som reporter under hösten. Känns verkligen hur kul som helst och jag är otroligt peppad på att börja jobba med roliga saker igen (istället för att bara ha läxor att göra 24 timmar om dygnet)! Gillade verkligen redaktionen också och jag börjar redan på onsdag. Woho!!
Firade med mimosas på vår balkong

Sol i sinne

Livet rullar på här i Californien medan Obama besöker Sverige. I måndags var det Labor Day och vi var lediga från skolan. Jag och Cattis var på konsert med Jason Mraz på Santa Barbara Bowl. Första gången jag såg Jason live var på Peace and Love 2007 och ingen visste vem han var och jag hade bara hört låten I'm Yours. Nu är han betydligt mer populär och konserten var jättebra. Måste verkligen till SB Bowl igen, verkligen ett häftigt ställe att gå på konsert på, mitt bland bergen.
I helgen hängde vi på Neighborhood och vid poolen. Man ska inte klaga! I dag hade jag bara min yogalektion så åkte till Starbucks efteråt för lite plugg och lite kaffe. Trots att jag älskar att ha ett slappt schema så blir jag lite rastlös när jag har så mycket tid över. Har börjat leta lite efter ett internship som kan vara både roligt och ge bra erfarenhet. Håll tummarna!
Poolen vid Harbor Heights
Beerpong på The Neighborhood
Konsert med Jason Mraz på Santa Barbara Bowl
Vacker solnedgång

Get back in there champ!

En vecka i skolan har passerat med raketfart och denna söndagsförmiddag spenderas med Caitlin på Starbucks där vi gör veckans läxor. Är riktigt nöjd med mitt schema, kurser och lärare denna termin. Känns super!
De kurser jag läser nu är: Astronomy, Photography, Creative Thinking, Pilates och Yoga. Här nedan ser ni en bild på mitt schema. Skönt att börja varje dag med ett träningspass och jag har samma lärare i både pilates och yoga och hon är verkligen grym!
Första skolveckan har varit hyffsat lugn så det är väl bara att njuta innan det börjar dra i gång på riktigt. I morgon är det Labor Day vilket innebär att vi är lediga från skolan och jag ska på konsert på Santa Barbara Bowl där Jason Mraz spelar, yippie.
Schema hösten 2013