Regn

I dag har det regnat, så mysigt, älskar regn! Hemma skulle det knappast varit en nyhet att skriva om men här är det ju ganska ovanligt med blöta dagar. Anyways, i dag har jag mest pluggat och fixat min portfolio för journalistiken. Skulle vara duktig och skriva ut den i tid i bibblan men glömde min plånbok hemma. Typiskt. Nu borde jag verkligen plugga inför min midterm i matte i morgon, men är så sjukt trött och omotiverad.
Snacka om världens mest intressanta inlägg, haha. Får bli lite mer livat i helgen!
Regnigt campus

Tick tick

Tiden går så fort! Om tre veckor är jag i Sverige...Knäppt.
I dag har jag läst och läst i min novell för engelskakursen. Tur att den är spännande, hatar att läsa ointressanta böcker. Den heter Hotel on the corner of bitter and sweet och handlar om en kinesisk kille i USA som blir kär i en japansk flicka under andra världskriget och det var inte accepterat av hans familj. Man får sedan följa honom när han är gammal och letar efter sin första kärlek. En vacker berättelse!
Nu ska jag skriva en sammanfattning om vad jag läst i dag. Sen ska jag krypa ner i sängen och kolla på någon bra film.
Ps: mormor och morfar, jag har mejlat er!
Hösten har kommit till Santa Barbara

Superhjältar

I lördags fick jag och Josefine superhjältemani efter att ha sett på den otroligt sexiga filmen Captain America. Så i går bestämde vi oss för att det var superhjältesöndag och tog oss igenom två filmer till i samma serie, Thor och The Avengers. Snacka om superheroobsession! Vi gillar det!
Min måndag har enbart bestått av plugg. Var i skolan från elva till fem och hann bara äta en bananmuffin till lunch och nu måste jag plugga ända tills jag går och lägger mig. Hej och hå.
Utsikten från biblioteket
 

Kaffeplugg

I går satt jag, Josefine och Cattis på Starbucks och pluggade hela dagen lång. Har stort matteprov nästa vecka så jag spenderade mesta delen av tiden med näsan i matteboken. Jag älskar att plugga på caféer! Blir så mycket mer motiverad till att göra det jag ska och sen veta att när jag väl kommer hem kan jag bara vara ledig. Nu är det bara två vanliga veckor kvar i skolan och sen är det finals week. Tiden går så fort! Vill både sakta in den och öka på den...
Jag och Josefine
Vanilla latte och en brownie (yummie)
 

Och trevligt var det

Hade en supermysig Thanksgiving i går. Vi lagade trerätters middag, toast med skagenröra, kyckling fylld med mozzarella och soltorkade tomater och pumpkin pie till efterrätt. Vid midnatt gick vi downtown med Kim och Viktor för att kolla in black friday-rean. Hittade inget speciellt just då så vi gick hem för att sova några timmar.
I dag gick Josefine och jag ner till stan för att kolla in rean i dagsljus och fyndade lite grann. Testade även på stans nya restaurang Eureka, jättegod mat och trevligt ställe. Unnade oss till och med dessert! Vi spenderade hela dagen med att strosa i butiker och bara ta det lugnt. Helt underbart skönt att bara känna sig ledig. Jag behövde det!
Jag och Josefine under vår middag på Thanksgiving
Förrätt
Sara och Josie
Dagens dessert

Glad Thanksgiving

I dag myser för fullt. Gjorde pumpkin pancakes till frukost och ska göra oss fina och laga lyxmiddag till kvällen. Firar en svensk thanksgiving och är tacksamma för långledigt. I går gick jag och Josefine en långpromenad på State och käkade på Sandbar, kollade på juldekorationerna och planerade nästa termin.
I natt/tidigt i morgon börjar den stora Black Friday-rean. Utmärkt tillfälle att fynda lite julklappar! Happy Thanksgiving everybody!
Julgranen är framme i Paseo Nuevo
Josefine på Sandbar

Äntligen

I dag gick jag till skolan och väntade på en lektion som aldrig började. Så är det dagen innan Thanksgiving, campus är helt tomt och öde och jag fick knalla hem igen. Spenderade sedan två timmar vid datorn och med Sandra via skype. Äntligen har vi fixat biljetten och nu är det helt klart att hon följer med mig tillbaka i januari. Längtar! 
Nu är det långhelg, kunde inte ha kommit mer lägligt, hurra för det!
 

Julkänsla

Här sitter jag vid köksbordet, lyssnar på julmusik, äter tonfiskgratäng (supergott recept från Josefine) och har lägenheten för mig själv medans de andra är ute på äventyr (skolan). Har verkligen en krypande känsla i hela kroppen av att jag har glömt någonting men insåg precis att det kan vara att för första gången på länge är alla läxor gjorda och jag har ingenting jag måste göra i dag. 
Funderar på om jag ska svida om till träningskläder och gå en lång powerwalk och avsluta med en kaffe på Starbucks. Deras julsmaker har äntligen anlänt och det känns lite som att man dricker flytande jul. Är ju så otroligt peppad på julen för övrigt! Älskar USA för deras julhets och att det redan hänger pynt här och där och julmusik spelas och den stora julgranen i stan är framplockad. 
Har bara en lektion i morgon och sen är det långledigt för i helgen råkar det nämligen vara Thanksgiving. En annan sak att vara tacksam för med USA!
Utsikten från mitt köksfönster

Joshua Radin

Helgen har verkligen flugit förbi och nu är det måndag igen. I Santa Barbara regnar det kanske fem gånger om året och bara för att vi skulle åka till LA i fredags hade vädergudarna bestämt sig för att öppna upp himlen just då. Regnet öste (eller snarare vräkte) ner när vi satte och i bilen och jag såg knappt två meter framför oss. Men det gick jättebra att köra och var framför allt superroligt! Vi stannade en sväng på Camarillo och käkade frukost och Cattis och Viktor shoppade lite. Väl framme i LA hade regnet slutat och vi hittade lätt fram till The Wiltern, där konserten skulle va, och lyckades till och med få en parkeringsplats på samma gata. 
Konserten var jättebra! Blir alltid så peppad och glad av att gå på bra konserter, underbart roligt!
På vägen mot LA
Ett regnigt Santa Barbara
Cattis och jag hann med en spontantur till danska staden Solvang och såg denna "dubbla" regnbåge på vägen hem
Joshua Radin

God morgon världen

Det är tidig morgon i Santa Barbara och jag är vaken för att min registreringstid för nya kurser var i dag. Fick inte alla lärare och tider jag ville, men kom in på alla kurser jag behöver i alla fall. Ska försöka crasha en kommunikationskurs, får se om det fungerar! 
Snart ska jag köra till LA med Cattis och Viktor. I kväll är det den efterlängtade konserten med Joshua Radin på The Wiltern. Hoppas han är lika grym som jag tror! Får se vad vi hittar på innan. Nu kööööör vi.
Vår lilla röda bil

Motivation

Om exakt en månad sitter jag på planet på väg mot ett jullov i Sverige. Helt sjukt vad snabbt denna terminen har gått. Ska bli otroligt skönt med lov, snö (förhoppningsvis), mys framför brasan och jul med familjen. I januari följer min älskade lillasyster med tillbaka för lite semester i Santa Barbara. Har mycket att se fram emot.
På fredag har jag min registreringstid för kurserna till nästa termin. Då ska jag läsa den sista mattekursen, en kommunikationskurs, en musikkurs och en kurs i typografi. Är så glad över den sista! Kliar i grafisk design-nerven och jag längtar efter att sitta långa timmar i dac-labbet och jobba i InDesign. Har ju bara haft general education (matte och engelska) och journalistikkurser denna termin så ska bli så kul att jobba lite kreativt igen. Älskar att känna mig motiverad, bästa känslan! Har alltid haft väldigt svårt att säga vad jag är bra på och för första gången i livet känner jag att jag KAN saker och jag kan gå in på en arbetsplats efter min utbildning och känna mig kompetent och veta att jag faktiskt är duktig. Go Emma!
Bild från EOS i torsdags med underbara Josefine

Veterans Day

Blev ingen utgång för mig i går. När alla andra kilade i väg till Neighborhood kände jag mig lite seg så jag stannade hemma och myste i sängen med Solsidan och te. Vaknade i morse av att Josie sa "ligg kvar och sov du så ska jag och Josefine fixa lite frukost" och en timme senare blev jag bjuden på färska frallor med ost och apelsinjuice, mina favoriter. Vilka fantastiska roommates jag har!
Denna lediga Veterans Day har vi bara slappat och kollat på det otroligt roliga programmet "Jakten på det perfekta livet" på Svt Play. Nu gör vi hemmagjord pizza och lyssnar på julmusik. Ute är det kallt och inne är stämningen är på topp!
Nybakta frallor med ost och apelsinjuice
 

Tumblr

Ibland känner jag mig verkligen inspirerad att skapa något nytt och så var det i morse. Har därför skaffat ett konto på Tumblr. Gör så mycket saker i skolan här som jag känner att jag aldrig har tid att visa er så tänker posta alla såna saker där. Inspiration, foton och grafisk design. Allt på engelska, eftersom jag nu ändå är bosatt i USA. Så fortsätta att följa mitt otroligt intressanta (haha) privatliv på denna blogg och hitta allt annat på denna:
 
http://ehermansson.tumblr.com/
 
Följ mig nu!

Monopol

Alla som känner mig vet att jag älskar att spela spel. Och hatar att förlora. Hela lördagskvällen och hela söndagsförmiddagen har vi spelat monopol. Är lite beroende nu. Men älskar våra speldagar och jag och Josefine har även beställt hem lite spel så i framtiden kan vi göra det när vi vill. Mycket tjat om spel nu, haha. I kväll är det i alla fall Neighborhood som gäller. Lite beerpong och fina vänner kan räcka för att förgylla en söndagskväll när man är ledig i morgon. Tjoho!

Fashionshow & julstämning

I dag vaknade jag av julmusik spelandes från vardagsrummet och möts av levande ljus och en nystädad lägenhet. Fina Josie har fixat julstämningen och vi har haft en supermysig morgon. Har hunnit med att skypa med mamma och pappa och nu väntar jag bara på att Sandra ska ringa upp. 
På måndag är det Veterans Day, vilket innebär att vi är lediga och har en långhelg. Så otroligt skönt att känna att man hinner med en dag då man inte gör någonting och kan skypa hur länge man vill utan att ha bråttom till skolan eller något annat!
Fashionshowen i går var ...speciell. Inte så bra organiserad och det var nog mest kul för de som var med men jag hade trevligt sällskap i alla fall!
Cattis & Jag

Dansa pausa

I går bestämde jag och Josefine att det var dags för en kväll downtown. Vi inledde kvällen med tvåmannakareoke i hennes rum innan vi åkte till EOS där det var gratis champagne och dans hela natten lång. Superrolig afton!
I kväll ska vi gå på marknadsföringsstudeternas fashion show på skolan, där Josefine är med och jag ska skriva ett reportage om showen. Nu ska jag ta en titt på det här nya svenska tv-programmet Stalkers som alla pratar så mycket om.
Jag och Josefine
Just det, vi har ju haft värmebölja här i veckan!

Yes he did

Vilken spännande valvaka vi hade! Jag och Josefine blev riktigt uppspelta och satt och hejade på varenda delstat som Obama vann. När det var klart att han blev omvald president (woho!) var vi sjukt trötta men ville ändå inte missa segertalet så satt uppe i två timmar till och väntade, men kul var det. Fyra år till! Och Proposition 30 gick igenom den också, heja heja!
Michelle och Barack Obama

Valvaka

Så var den här, election day 2012! Heja Obama säger vi i 64an när vi inleder kvällens valvaka. Spännande! Hoppas på ett JA till proposition 30 i Californien också, vilket innebär bättre villkor och mindre budget cuts för colleges. Nu kör vi!

Novembersöndag

I går gick jag och Josefine upp till Olle på BV och spelade spel och gjorde irish coffee hela natten lång. Vi hade jätteroligt och gick inte hem förrän vid halv tre på natten. Var bombsäkra att vi hörde ett lejon när vi gick hem och kan liksom inte komma på vad det var på rikigt. Frustrerande.
I morse hade jag en timmes skypesession med Emma. Himla kul! 
Nu sitter jag och Josefine på Café Zoma och pluggar. I kväll ska vi mysa och göra tacos. Otroligt härlig helg!
Balderdash -ett av de roligaste spel som uppfunnits
Hårt arbetande studenter (?)

Hänt sen sist

Hösten och kalla vindar har kommit till Californien. Midterms är förbi (fick alla rätt på min andra mattemidterm, sjukt glad!) och snart är det finals. Bara cirka fem veckor kvar i skolan och i butikerna börjar julsortimenten komma fram. I torsdags gick jag, Josie, Josefine och Olle ner till piren och åt mat på fiskrestaurangen Moby Dick's. Har velat göra det ända sen jag kom hit men har inte blivit av så är väldigt glad att vi gjorde det. Efter maten mötte vi upp Angelica och åkte downtown till Whiskey Richard's där Jacob och Per var och spelade biljard. Sen blev det helt plötsligt kareoke och fler folk som vi känner kom dit. Jag och Josie gick loss i photoboothet och Josie gav mig den äckligaste shot jag någonsin smakat. Men vi hade en superrolig kväll!
I går gick vi i 64an och Viktor till BC Forum på skolan där det var en sångtävling. Vissa var hemska och vissa var magiska och vi hade kul i publiken. Sen hade vi myskväll hemma.
I dag städar och tvättar jag. Får se vad kvällen har att bjuda på!
Hösten har kommit till Santa Barbara
Plugg och vaniljlatte på Starbucks
Josefine och Josie på Moby Dick's Restaurant
Photobooth på Whiskey Richard's
Kistner och Per sjunger kareoke på Whiskey Richard's
Encores singing competition, BC Forum, SBCC