Yogurtland

Hello guys! (I'm already embracing the american culture, woho.)
Tänkte börja med att svara på lite frågor/kommentarer jag fått (tack för att ni kommenterar på bloggen, superkul!). Har fått funderingar om boendet. Jag bor i en studentlägenhet med tre andra svenska tjejer. Består av två sovrum, så jag delar rum med en, samt ett gemensamt kök och vardagsrum. TV och internet ingår i boendet vilket är himla nice. Plus att vi bor tre minuter från skolan och att lägenheterna har en pool, awesome..
Har inte fått reda på resultatet av engelskatestet än, men berättar så fort jag vet! Och just det, det där med påslakanen. När vi kom hit så fanns det inga lakan alls och vi hade hört innan att vi inte skulle ta med svenska för att de har andra mått på täcken och så här i USA. Så typ andra dagen här gick vi till stan för att köpa lakan men hittade bara ett set med örngott och underlakan så vi frågade en expedit som sa att de inte använder påslakan här utan de har mönstrade/färgglada täcken som man istället tvättar. Så ligger det alltså till!

I dag hade vi tänkt ta en snabbtur down town och fixa lite ärenden och sen dra till stranden men istället blev det en heldag på stan med en massa shopping (igen).

Det inhandlades bland annat en parfym på Victoria's secret (doftar underbart hälsar parfymälskaren) och en t-shirt på American Eagle.

Slapp t-shirt med texten "sun enthusiast" som jag tyckte var passande..


Hittade äntligen en hatt! Santa Barbara är verkligen rätt stad att bära hatt i, även skönt för skydd mot den starka California sun.

 
Vi käkade först lunch på en mysig dansk restaurang men det var så mycket mat (alla portioner här är verkligen superstora) att vi inte orkade äta upp. Som traditionen bjuder frågade servitrisen "do you like boxes?" och vi svarade ja. Fick då små lådor att lägga maten vi inte orkade i och kunde ta hem den och käka senare. True doggy bags.
Efter den måltiden gick vi till Bank Of America för att få info om hur man fixar ett bankkonto, ska tillbaka i morgon och göra klart allt. Sen gick vi till gymmet vi kollat in och frågade om pris, skrev in oss och fick en rundtur. Det kommer kosta ca 200 spänn i månaden utan att man behöver binda upp sig och då får man gå på pass, styrketräna samt använda poolen och jacuzzin. Nice! Ska dit i morgon och provträna, sen får vi gymkorten. Insåg att jag behövde ett par vettiga träningsskor så gick och köpte det efteråt, blev ett par träningsshorts också. Nu är jag redo för allt! (Hehe.)

Efter allt gymsnack begav vi oss till ett fantastiskt ställe vid namn "Yogurtland". Där får man gå och hämta en cup och sen fylla den med glass själv. Finns cirka tio sorter att välja mellan och du tar vilka du vill och hur mycket du vill. Sen går man till nästa station som består av topping (hur många olika sorters strössel som helst), chokladbitar, frukt (kiwi, mango, hallon, jordgubbar mm) och olika såser. Helt galet mycket att välja bland! Sen väger de allt och du betalar. Jag tog glass i smakerna choklad, jordgubb och cheesecake, toppade med färska jordgubbar, chokladbitar, yogurtcrisps och lite kolasås. Wonderful! Blev ganska mycket men kostade bara 3 dollar, vilket är ca 21 svenska kronor. Inte helt fel. Men tur att vi tecknat gymkort, som sagt!
Fanny:

Vad trevligt du verkar ha det Emma, soft med glasstället och att det är så billigt att gymma. Ha det bäst!

Jag:

Hey Fanny! Hoppas du har det lika bra i Norge :)

Du skulle älskat glasstället! Fast det är lite jobbigt att det alltid finns så mycket att välja på här..

Kram!

Kommentera inlägget här: