300 days of sunshine

Livet rullar vidare i vackra Californien. Vintern (!) verkar va över för i dag var det inte mindre än 27 GRADER i skuggan. Underbart.
Ligger i sängen och lyssnar på de som festar loss på verandan utanför. Är duktig flicka i kväll. Ska upp tidigt i morrn och jobba. Yes, ni läste rätt -jobba! Denna terminen jobbar jag på tidningen The Channels som drivs av journalistikavdelningen på SBCC. Är reporter, redigerare och grafiskt ansvarig. I morgon behövde de tydligen hjälp med att designa den nya sektionen och jag som inte skulle börja förrän på måndag egentligen fick rycka in. Känner mig glad och hedrad för uppdraget men känns också lite trist eftersom jag sett fram emot helgen så mycket. Och i morgon fyller Josie år och vi skulle dricka champagne i solen. Men får bli på kvällen i stället!
För övrigt så har jag nu klarat av den första veckan på denna termin. Alla kurser och lärare känns bra än så länge, men jag tror att det kommer bli betydligt mer arbete än i höstas.
Kurserna jag läser är alltså media design, grafisk design, PR och att jobba för tidningen. Tror det kan bli en helt okej termin! Får lite ont i magen när jag tänker på att jag måste lämna det här underbara stället snart. Kanske skulle ta och stanna ett år till helt enkelt?

Sista helgen innan skolan

I lördags ordnade vi som sagt sista festen innan skolan drog i gång igen. Kom otroligt mycket folk och det var förjävligt att städa dagen efter. En väldigt blöt och konstig kväll, men för det mesta kul.
Josie sov över och på söndagen släpade vi oss upp och handlade och lagade mat åt hela huset (okej det var mest Josie som lagade, men jag hjälpte till). Sen slappade vi hela dagen och kollade på en ny tv-serie som heter Once upon a time, kan bli intressant.
Jag och Josie
Felix, Sara och Micke
Jag och Alexandra
Cattis, jag och Alex
Vårt badrum var en hel röra när alla gjorde sig i ordning samtidigt
Olle och Josie

Första skoldagen. Igen.

Vaknade av klockan som ringde vid 08.00. För första gången efter sex veckors ledighet var jag tvungen att gå upp på en gång. Rummet var svinkallt, sängen underbart varm och regnet öste ner utanför. Dags för första dagen i skolan för denna termin.
När jag skulle hoppa på bussen så fick jag inte åka med för att jag inte hunnit förnya mitt student-id. Regnet öste ner och jag var på väg till skolan för att fixa just detta, men ändå fick jag inte åka med för att det var "bussbolagets policy". Inte bästa starten på dagen direkt.
Fick gå istället och var dyblöt när jag väl kom fram. Drack en kaffe med Josie innan vi gick till vår lektion i media design. Läraren verkade bra och kursen blir nog grymt kul så är supertaggad nu! Dock så sa hon att vi kommer behöva lägga ner minst 20 timmar per vecka på denna kurs.. Men eftersom de skrämde oss i början av förra terminen och det inte blev så hemskt så är jag inte så orolig.
Efter lektionen gick vi och tog en efterlängtad lunch på skolan (som vi har väntat) och sedan blev det även ett besök i bookstoren för att inhandla block och pennor. Gick på 72 dollar, inte så kul.
Tog sen en kaffe med Alexandra innan jag gick hem och började organisera mitt liv. Haha.
Mitt schema för denna termin känns helt okej ändå. Check it out (so to speak).
Hoppas allt är bra med er där hemma! Jag njuter.
Mitt schema för vårterminen

Ps: Dåligt med kommentarer här på bloggen på sistone. Bara så att ni vet.

Promenad och party

I går skulle jag och Cattis ta en "liten" powerwalk men det slutade med att vi var ute och gick i två och en halv timme. Var underbart! Vi hamnade på en megastor hotellresort och ville inte gå därifrån, verkligen ett drömställe. Ska kolla upp om man får använda poolen där nån dag.
Sen hamnade vi i en mysig park där jag såg vilda sköldpaddor för första gången, ganska häftigt det också.
Gårdagskvällen spenderades först hemma hos Benny och có och sedan vidare till några andra. Det ösregnade och alla blev dyblöta. Vi somnade vid fem på morgonen, men det var en rolig kväll.
Nu sitter jag i soffan och kollar på när Josie gör slingor på Cattis. När hon är klar är det min tur, ska bli nice. I kväll ställer vi i San Pascual-huset till med sista festen innan skolan börjar. 35 personer är på gästlistan så det blir nog en trevlig kväll!
Världens bästa Cattis bjöd mig på frukost innan gårdagens powerwalk
Josie gör Cattis ännu snyggare (med en väldigt snygg mössa)
Vårt nya paradis
Cattis: "vicka lite på rumpan nu Emma"

Sand mellan tårna

Efter IBS-mötet förra veckan gick jag, Angelica, Benny, Andreas, Micke och Felix ner till stranden för att njuta av solen och havet. Det var årets varmaste dag och några tog till och med ett dopp i vattnet.
Det är sådana här dagar som får en att njuta av livet.
Leadbetter beach
Angelica
Benny
Angelica, Micke, Benny, Felix och Andreas

Födelsedagsfest

I tisdags fyllde vår vän Mia äntligen 21 år. Detta firades som sagt med middag och suit up-kväll på Sandbar tillsammans med hela gänget i form av mig, Josie, Angelica, Alex, Emma, Jennifer, Anna, Johan, Benny, Olle, Andreas, Cassandra, Cattis och Ricard. Grym mat och godast margaritas! Sen bar det vidare mot Neighborhood och lite beerpong. Kvällen avslutades med efterfest hemma hos oss och vid fem på morgonen ramlade vi i säng.
Cattis tog fina bilder på mig och Olle när vi hade klätt upp oss

Mia, Angelica och Cassandra
Benny och jag
Igor och Olle
Cattis och Ricard

Chillin'

Började dagen med en lång powerwalk och sedan lunch på Sandbar. Salladerna är de godaste som finns, men stora som berg! Trots att vi var där i går när vi firade Mia så var vi tvungna att ta ett besök i dag med. Att sitta på uteservering i januari slår aldrig fel.
Mötte sen upp Cattis för en kaffe och ett långt tjejsnack på Hot Spot Café, underbart.

Lite här och där

Har de senaste dagarna besökt gymet och powerwalkat (?) varje morgon. Underbart att gå längs med stranden och se solen stiga över bergen och staden. Njuter till fullo av jullovet. Roligt också att se de "nya" områdena vi flyttat till, även om jag gick lite vilse häromdagen..
Har också hunnit med lunch och kostymjakt downtown med de nya roomisarna och i går kväll klädde vi upp oss och firade Mias 21-årsdag. Mycket trevligt!

Partybussen

Äntligen är de här! Har ju berättat om vår lilla kväll i partylimosinen från Ventura till en klubb i LA men inte visat bilderna än. Men nu så. Vi och ett gäng vänner hyrde alltså denna superlimo och drack champagne (och blev väldigt kissnödiga) hela natten lång och hängde på klubben i LA i ca två timmar.
En natt i höstas återskapas så här på en januariafton. Och ännu en av min långa jullovsuppdatering arkiveras. (Kände att detta blev väldigt konstiga meningar men klockan är 23:43 och jag kan inte somna, även fast jag borde.)

Las Vegas och The Grand Canyon

Under jullovet hann vi även med att åka på roadtrip genom Californien mot Grand Canyon och Las Vegas. Konstigt nog hamnade vi i både öken och snölandskap. Trodde jag skulle skippa det senaste i år. Men det var ganska intressant.
Grand Canyon var ofattbart. Man förstod inte vad man såg. Men det var vackert och häftigt och det är kul att ha sett det i verkligeheten. Även Las Vegas imponerade. Det var VERKLIGEN precis som på film. Kände att jag inte fick uppleva det till fullo så ska bli himla kul när jag och tjejerna åker dit i vår.
Här följer bildbevisen!

Hårspray

I går vaknade jag upp bakis efter tredje dagen av festande. Sov och lagade mat och sen åkte vi downtown för att kolla på våra vänner som var med i Santa Barbaras uppsättning av musikalen Hairspray. De var superduktiga och det var dagens höjdpunkt.
I dag vaknade jag upp på toppenhumör! Solen skiner, Cattis är tillbaka och Olle har blivit vår nionde (och sista) roomie. Lovely. Är fortfarande lite halvsjuk så tror jag skippar gymet och tar en promenad ner till stranden i dag i stället.
I veckan som gått har det varit strålande väder. Vi var på IBS-picnic och efter det hängde vi på stranden och några badade till och med. Skulle gjort det även jag om jag hade bikini med mig. Lägger upp bilder snart. Älskar livet just nu!
Nikki Blonsky från senaste filmversionen av Hairspray

Huset

Som utlovat får ni se lite bilder från vårt nya hus. Enjoy!
Älskade verandan. Underbart att sitta ute och steka i solen eller äta frukost.
Utsikt över bergen
I vår trädgård har vi ett träd med clementiner som är jättegoda och det finns även ett bananträd
Vardagsrummet
Hallen
Matdelen i vardagsrummet
Köket
I stora rummet hittar ni oss
Ganska stökigt just nu
Walk in closet
Vi har ett eget badrum
Min pyntade hörna
Vår utsikt/utgång mot verandan

San Pascual...

... är namnet på huset där jag numera bor. Har spottat ur mig flera inlägg om hur jullovet hittills har varit (så scrolla ner så ni inte missar allt) så måste ju berätta mer när jag ändå är i gång. Denna termin har jag, Angelica och Cattis flyttat från lägenheten på Buena Vista och flyttat in i ett hus. Vi tre är roomisar och vi delar huset med Sara, Mikael, Felix, Jacob och Robert. Vi har en stor veranda, filmrum, biljardbord och beerpong-rum. Det känns skitbra! Saknar poolen på BV lite, men vad gör väl det när man har havet på tio minuters avstånd? Flyttade hit för att spara pengar och göra nåt nytt för termin två. Jullovet fortsätter ända fram till 23e januari så får se vad vi hittar på tills dess. I går hade vi grillkväll och en hel del folk kom över. Var superkul att umgås med både våra gamla grannar och samtidigt träffa alla nya som börjar plugga denna termin. Satt uppe till klockan fyra på morgonen så var rätt seg i dag. Har suttit på en solstol och lyssnat på musik i stort sett hela dagen. Inte helt fel.
Kan fortsätta min uppdatering i morgon. Ska lägga in lite bilder från när vi åkte till Las Vegas och Grand Canyon.
Ciao så länge! (Och hoppas ni orkar läsa alla färska inlägg.)

2012

2011 har nog varit det bästa året i mitt liv. Tog beslutet att fortsätta på GDK och flytta till Norrköping när jag kommer hem. Fick känslan av att ha hittat rätt när det gäller grafisk design. Lärde mig otroligt mycket och träffade många nya fantastiska vänner. Insåg vilka fantastiska vänner jag redan hade. Och naturligtvis att jag flyttade till Santa Barbara och har det helt otroligt bra här. Termin två kan bara bli bättre och 2012 kan bara bli bäst!
Nyår firades med middag och fest i nya huset tillsammans med syrran, Cattis och hennes pojkvän Ricard samt Mia. Blev en perfekt nyårafton. Fina kläder, god mat, underbara vänner och galna minnen.

Jul, julafton och jullov

Den 5 december åkte jag till LAX för att möta upp mamma, pappa, Sandra, mormor och morfar. Det var underbart att få träffa familjen efter fem månader med endast skypekontakt. De hade hyrt ett hus här i SB och vi hade en jättemysig jul med många skratt.
Ingen jul utan Aladdin
Ingen jul utan syrran heller för den delen
Jag och morfar
En vacker solnedgång på självaste julafton
Jag och pappa
Min vackra syster
Sandra och mormor
Mamma och morfar
Sandra och jag brukade avsluta kvällarna med ett dopp i jacuzzin
Tog en tur till danskstaden Solvang, som sägs vara en av de mest julpyntade i hela USA
Till och med motorcycklarna var pyntade...

Last night with the gang

Mina kära vänner Emma och Malin var här i två och en halv vecka och det var verkligen jättekul att ha dem här. Vi hann med mycket och det var himla kul att bara få hänga med några östgötar ett tag. Sista dagen i LA åkte Emma och Malin till flyget medan jag tog tåget hem till Santa Barbara för att dagen efter möta upp min familj. På tåget fick jag sällskap av en ukrainska som jämförde Texas med Sovjetunionen. Intressant resa.
Tänkte i alla fall slänga upp några sista bilder från tiden då E och M var här. Som för att avsluta deras kapitel här i bloggen, för denna gång. (Försöker "catch up" med allt som hänt sen jag skrev här sist så ni inte ska missa nåt.)
En kväll med beerpong på The Neighborhood Bar
The Neighborhood
En kväll med dans, drinkar och jet ski-planer på EOS
Gamla gubben på EOS
Santa Monica
Santa Monica
Santa Monica Pier
Otroligt vackert att kolla på soldnedgången på piren i Santa Monica
Venice Beach
Hann med att testa lite cupcakes
En underbar dag på stranden
Emma!
Var toppen att ha er här! Längtar till juni då vi ses igen, en sommar i Östergötland!

Los Angeles Part 2

Efter San Francisco åkte jag och tjejerna till LA. Väl framme åkte vi på gangsta' tour med rapparen The Game's pappa upp till Hollywood-skylten och runt i Beverly Hills. Vi besökte också vaxmuseumet Madame Tussaudes och hängde en dag på Venice Beach i Santa Monica.
Det har blivit många trippar till LA för min del men det var väldigt kul att vara där och inte se allt "för första gången" igen utan man kunde ta det lite mer avslappnat.
Här kommer lite pics från resan.
Hollywood Boulevard
Hollywood-skylten
Robert Pattinson
Forrest Gump/Tom Hanks
Leonardo DiCaprio
Sue Sylvester/Glee
Vet faktiskt inte vem detta är.. (förslag?)